Harjoittelija (The Intern) (2015) (Nancy Meyers / Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 10.08.2015.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Harjoittelija on palkitun ohjaaja-käsikirjoittaja Nancy Meyersin uusin draamakomedia, jonka tähtinä nähdään Oscar – palkitut Robert De Niro ja Anne Hathaway.

    De Niro on Ben Whittaker, 70 – vuotias leski, joka ei oikein osaa nauttia eläkepäivistään. Saadessaan mahdollisuuden päästä takaisin työelämään, hän aloittaa senioriharjoittelijana Jules Ostinin (Hathaway) perustamassa ja johtamassa online-muotiyrityksessä.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer
    Ensi-ilta Suomessa 16.10.2015
     
  2. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Kävin katsomassa, koska Hathaway... ja trailerikin vaikutti hyvältä. Odotin kyllä markkinoinnin perusteella komediallisempaa elokuvaa kuin mitä tämä nyt oikeasti on. Hyvä niin koska DeNiro ja komedia sopivat huonosti yhteen, jopa niin että meinasin siitä syystä jättää katsomatta. Mutta DeNiro vetää tässä parhaan roolinsa pitkään aikaan, sellaisen mukava eläkeläismies-roolin, ilman turhaa komiikkaa. Koko elokuva onkin komedian osalta lähinnä hyvää mieltä ja hymyilyä aiheuttavaa tasoa, naurua tämä ei liene tarkoitettukaan kenestäkään irrottamaan. Draamaakin on mukana, jopa niin että tätä voisi jopa kutsua hyvänmielen draamaelokuvaksi. :)

    Leffassa melko tärkeässä osassa olevan nettikaupan toiminnasta voisi varmaankin moni suomalainen yrittäjä ottaa oppia, ainakin asiakaspalvelun osalta. Ihmissuhdepuolellakin on tarjolla ihan pätevänoloisia vinkkejä, sillä nettikaupan ohessa juuri ihmissuhteet muodostavat leffan rungon. Ja sitten siihen runkoon on pultattu kaikenlaisia yllättäviäkin oheistapahtumia joten aika ei käy pitkäksi.
    En tosiaan odottanut murtokeikkaa mutta sellainenkin löytyy keskeltä leffaa ja piristi menoa kummasti.

    Pääosassa DeNiron ohella Hathaway on aivan loistava, ja sivuroolitkin on saatu hoidettua asiallisesti.

    4/5
     
  3. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Harjoittelija rinnastuu äkkiseltään sellaisiin työelämäkoemdioihin kuin Paholainen pukeutuu Pradaan ja Morning Glory, mutta Harjoittelija on selvästi leppoisampi ja hyväntahtoisempi. Robert De Niro tekee harvinaisen sympaattisen roolin ikämiehenä, joka palaa työelämään 70-vuotiaana, ja Anne Hathaway on elementissään verkkokaupan neuroottisena perustajana. Merkillepantava on myös Rene Russon sivurooli: hän näköjään pääsee kähmimään Hollywoodin isoimpia kolleja, kuten Clint Eastwoodia ja nyt De Niroa.

    Harjoittelija on leimallisesti ihmissuhde- ja luonnekomedia ja enimmäkseen mukiinmenevä, mutta leppoisuus tuntuu johtaneen hienoiseen ylipituuteen.

    3/5