Golden Globe voittaja "Moonlight" tulossa teattereihin

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 02.02.2017.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    Mika submitted a new blog post

    Golden Globe voittaja "Moonlight" tulossa teattereihin

    [​IMG]

    Moonlight on ajaton kertomus ihmisten välisestä yhteydestä ja itsensä löytämisestä. Elokuva kertoo herkästä nuoresta miehestä, joka yrittää löytää oman paikkansa maailmassa levottomalla asuinalueella Miamissa. Elokuva pureutuu elinvoimaisesti amerikkalaiseen nykyelämään ja puntaroi voimakkaan henkilökohtaisella otteella identiteettiä, perhettä, ystävyyttä ja rakkautta. Moonlight kuvaa koskettavalla tavalla niitä hetkiä, ihmisiä ja tuntemattomia voimia, jotka muovaavat elämäämme ja tekevät meistä sellaisia kuin olemme.

    Moonlight on vuoden palkituimpia elokuvia. Se on palkittu mm. Critic's Choice Awardeilla (mm. paras ensemble), Gotham Awardeilla (mm. paras elokuva) ja Golden Globella (paras elokuva/draama). Lisäksi mm. The New York Times on valinnut Moonlightin vuoden parhaaksi elokuvaksi.

    Teattereihin leffa on tulossa 10.2.2017.

    [button style='primary' icon='elusive-videocam' url='https://www.dvdplaza.fi/trailers/moonlight/']Katso elokuvan trailer[/button]
    Continue reading the Original Blog Post.
     
    Viimeksi muokattu: 02.02.2017
  2. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Tämänkin voi sijoittaa sinne hieman yliarvostettujen palkintotoivojen joukkoon. Ongelmaksi muodostuu se elokuvan keskiössä oleva kasvutarinan rakentelu, joka ei tarjoile oikeastaan mitään poikkeuksellisen oivaltavaa matkallaan. Katsojan tunteisiin yritetään kyllä kovasti vedota, mutta aivan liian läpinäkyvillä ja heppoisilla tavoilla. Hahmo on henkisesti alistettu uhrilammas ja tällä tavalla toki varsin surullinen tapaus, mutta kun kaikki pyörii melkeinpä vain tästä tematiikasta ammentaen, niin kokemus jää jotenkin tahattoman tympeäksi.

    Parasta elokuvassa on sen viipyilevän kaunis ja tunnelmaan panostava kuvaus ja kolmessa eri ikäluokassa olevan näyttelijätyön onnistuminen. Chironin koettelemus ei siis kompastu erinomaisiin näyttelijöihinsä, vaan itse hahmoon, joka ei opi soittamaan kuin sitä itsensä haikeinta nuottiaan.

    3/5
     
  3. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Mahershala Ali taisi saada Oscarin vain siksi, että voidaan sanoa hänen olevan ensimmäinen Oscar-palkittu muslimi? Kai se oli tärkeä poliittinen veto näinä aikoina.

    Ihan ok draama tämä, mutta ei tätä kukaan erityisemmin tulevaisuudessa muistele. Chiron tosiaan käsikirjoituksen osalta melkoinen nollahahmo ja yhden tempun poni.

    Kolme tähteä.

    Katsokaa mieluummin Tongues Untied
     
  4. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Niin minäkin olen täällä joskus sanonut että oscareita jaetaan monesti poliittisin perustein.Mutta minua ei oikein uskottu täällä.Itse en juurikaan arvosta oscareita. Enemmänkin monien elokuvafestareiden palkintoja.
     
    Recce tykkää tästä.
  5. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Jäsen big sen kaunisiti tuossa kertoikin, leffa on yliarvostettu. Samaan tarinan on saatu mahdutettua mustaa miestä, jota kohdellaan huonosti, narkkariäitiä, koulukiusaamista, homoutta, rakkaudettomuutta, nuorisoväkivaltaa jne. Ja silti koossa on keitos, joka ei kiinnosta. Leffan katsoo, sillä pääosanesittäjät eri ikäkausina tekevät erinomaista työtä. 2½/5 kertakäyttöiselle leffalle, joka nyt voitti paljon kun edellisvuonna oltiin rasseja ja ei annettu mustille miehille pystejä.
     
  6. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Jos valittavissa olisi 4 Oscarin voittaja, Cannesin voittaja ja Berliinin kultainen karhu, niin valitsisin jomman kumman noista jälkimmäisistä. Oscarit on täyttä sekundaa....
     
    Make tykkää tästä.
  7. htavilap

    htavilap Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.03.2007
    Viestejä:
    1 255
    Saadut tykkäykset:
    161
    Tuli viimein nähtyä tämä viime vuoden parhaan elokuvan Oscarin voittaja, ja pieneksi pettymykseksi paljastui. Näyttelijät olivat hyviä ja tarina mielenkiintoinen, mutta jotenkin etäiseksi elokuva kuitenkin jäi. Myös ehdokkaana ollut Mancester by the Sea oli kaikin puolin parempi draamaelokuva.

    3,5/5 Moonlightille kuitenkin.