Gangster Squad (2012) (Ruben Fleischer / Josh Brolin, Ryan Gosling, Nick Nolte, Robert Patrick, Michael Peña, Sean Penn)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 10.05.2012.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Los Angeles, 1949. Mafiapomo Mickey Cohen (Sean Penn) pitää kaupunkia rautaisessa otteessaan halliten laitonta huume- ja asekauppaa, prostituutiota, ja mikäli se on vain hänestä kiinni niin myös kaikkea lennättimen avulla käytävää vedonlyöntiä Chicagosta lähteen. Ja suojanaan hänellä on palkattujen korstojen lisäksi myös poliisi ja paikalliset poliitikot.

    Tämän pitäisi olla tarpeeksi estämään urheimman ja innokaimmankin katujen kovettaman poliisin suunnalta tulevat ahdistelut... paitsi kun LAPD:sta erillään oleva salainen ryhmä John O’Maran (Josh Brolin) ja Jerry Wootersin (Ryan Gosling) johdolla päättää repiä Cohenin maailman palasiksi...

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria: selattava | klikattava

    Ensi-ilta Suomessa 1.3.2013 (USA:ssa 12.10.2012)
     
    Viimeksi muokattu: 01.03.2013
  2. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Sinänsä kiinnostava tyylilajinvaihdos Zombielandin ohjaajalta. Roolitus on kyllä kova, mutta harvoinpa näistä gangsteri-/mafiaeepoksista etukäteen pystyy tietämään onko tulossa jotain erityistä, vaiko vain hengetöntä kliseidentoistelua.
     
  3. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Vaikutti sen verran rautaselta traileri, että taitaa olla pakko mennä katsomaan. Zombielandista jäi aikoinaan niin hyvät fiilikset, että toivotaan että Samppan mainitsema lajityypin vaihdos onnistuu..

    Lisäksi mukana on Ryan Gosling, joka teki Drivessa hyvän näyttelijäsuorituksen niin odotusarvot nousee entisestään.

    edit. Joo ei nyt sekoiteta Renny Harlinin 2001 maailmaa järisyttänyttä Drivenia Driveriin. :)
     
    Viimeksi muokattu: 14.05.2012
  4. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ei tainnut olla Goslingilla mitään tekemistä pökäleen nimeltän Drivenin kanssa. Sen sijaan Drivessa mies oli loistava.

    (juu juu, silkkaa pilkunnussimista, mutta silti..)
    Paitsi jos ohjaajan nimikirjaimet on MS.

    That said, lupaavalta todellakin näyttää.
     
  5. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Itse en usko L.A. Confidentialin ihmeen toistuvan, eli siis keskinkertaisia pätkiä aiemmin vääntänyt ohjaaja pullauttaa ilmoille yllättäen mestariteoksen. Trailerin hiphop-musatkin olivat jo sen verran paha tyylirikko, että jotain vastaavaa on taatusti livautettu lopputuotteeseenkin.
     
  6. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Viimeviikkoisen ammuskelun johdosta tämän ensi-ilta on siirretty Yhdysvalloissa tammikuun puolelle, jotta elokuvan elokuvateatteriammuskelukohtausta päästään muuttamaan. Suomessa ensi-ilta piti olla 28.9, mutta varmuudella sekin tulee nyt siirtymään.

    THR
     
  7. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
  8. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Muiden leffojen näytöksissä ahkerasti pyöritetyn trailerin perusteella tähän ennakolta ihastuin, mutta itse leffa ei valitettavasti lunastanut aivan kaikkia odotuksia. Näyttävää ja perushyvää toimintaa, mutta huutavat ennalta-arvattavuudet rokottavat toimivuutta. Aiempien näyttöjen perusteella hyviksi tiedetyistä näyttelijöistä ei oltu saatu kutiteltua ulos mestarisuorituksia. Etenkin Goslingin suhteen odotukset olivat korkeammalla. Repliikit ja jaksotus eivät olleet oikein viimeisen päälle toimivia, jäi jotenkin puoliksi tehty fiilis dialogin osalta. Lavastus ja hieno puvustus tässä tuntuivat olevan päähuomion kohteina (mihin nähden on outoa ettei Stone saanut enempää ruutuaikaa). Aihe on toki niin kaluttu ettei kaikkien kliseiden kiertäminen olisi varmaan mahdollistakaan.
    Lopun "suuri ammuskelu" (etenkin ne kaikki hidastukset) tuntui jotenkin irraliselta.
    Heikkouksineenkin kuitenkin 'keskivertoleffaa' parempi (ja pidän aihepiiristä), joten 3½/5

    Edit: Vuoden huonoin ja mielikuvituksettomin juliste?
    [​IMG]
    edit2: Jaa-a, 'referral denied'. Tämä on sama kuva kuin em. imdb linkissä, mutta pykälää paremmalla resolla. Näkyy kun nappaa 'copy image url' ja avaa uudessa välilehdessä manuaalisesti.'
     
    Viimeksi muokattu: 04.03.2013
  9. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Ohjaajan aiemmista tekeleistä johtuen suhtauduin tähän vähän varauksella. Näyttelijäjoukko oli kuitenkin sen verran kova, että uskalsin toivoa edes välttävää katselukokemusta. Leffa oli upean näköinen, tarpeistoon ja lavasteisiin oli kiinnitetty huomiota ja sitä kautta luotiin ulkoisilta puitteilta ihan uskottava fiilis. Suuri ongelma oli, että leffassa ei osattu pysyä vuodessa -49. Luulen että tällainen joukko ei vuonna -49 olisi ottanut mukaansa meksikaania ja neekeriä (ajankohtana tämä olisi ollut ihan poliittisesti korrekti ilmaus). Päähenkilöt eivät olisi myöskään jääneet murehtimaan tunteitaan, saatika avautuneet niistä. Kaiken hyvän lisäksi tarina oli BOOOOOOOOOOOOOORING.

    2/5. Oli sen verran kaunista kuvaa ja hienot puitteet.
     
    Viimeksi muokattu: 23.01.2014
  10. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Tämä elokuva ei noussut ns. gangsteri elokuvien valiojoukkoon (Kummisedät, Arpinaama, Carlitos Way, Donnie Brasco), ei edes lähelle. Leffa oli kokonaisuutena hajuton, mauton ja väritön. Sean Penn revitteli Mickey Cohenin roolissa ja oli elokuvan ainoa ns. kantava voima.
    Muut näyttelijät suorituivat ihan ok, mutta tuolta tähti kaartilta olisi odottanut huomattavasti enemmän. Ohjaus/kuvaus oli tusinatavaraa. Kaiken kaikkiaan tasapaksua menoa alusta-loppuun.

    Gangster Squad 2+/5
     
  11. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 761
    Saadut tykkäykset:
    325
    Olipa mitäänsanomaton leffa. Kliseitä kliseiden perään, musavideomaisia leikkauksia, stereotyyppisiä hahmoja ja typeriä kohtauksia. Leffa vaikuttaa ottavan itsensä tosissaan, mutta on silti koominen - totisuutensa takia ei kuitenkaan toimi komedianakaan. Kova näyttelijäkaarti, josta ei kyllä ole saatu mitään irti Sean Penniä lukuunottamatta - hänenkin roolinsa lyö kyllä niin yli, että jo melkein häiritsee. Ja miksi mies on pitänyt maskeerata lähes tunnistamattomaksi? Jotenkin häiritsevän näköistä - tiedä vaikka olisi digitaalisesti toteutettu. Noin muuten leffa oli ihan kohtalaista rymistelyä, vaikka loppua kohden alkoikin puuduttamaan. Ulkoinen look kuvauskikkailuja lukuunottamatta komea. 2½/5
     
    Viimeksi muokattu: 09.10.2015
  12. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Kun on hiljattain tullut nähtyä sekä L.A. Confidential että Lahjomattomat ja kauan sitten Mulholland Falls, Ruben Fleischerin Gansterisota kalpenee vertailussa. Kaikki nämä elokuvat käsittelevät rikollisuudenvastaista taistelua poliisin näkökulmasta. Fleischerin teoksessa gangsteri Mickey Cohenin tarina kerrotaan kovin epätarkasti, ja kokonaisuus tekee melkeinpä luotaantyöntävän vaikutuksen.

    Vaikka ajankuva on toteutettu näyttävästi ja kuvaus on noir-henkistä, ei dialogi istu uskottavasti 1940-luvun henkilöiden suuhun vaan etenkin kiroilu vaikuttaa 2000-luvun kielenkäytöltä. Samoin tulitaistelut muistuttavat nykyaikaisia videoräiskintäpelejä. Ongelmalliselta vaikuttaa myös se, ettei Sean Pennin hahmolla tunnu olevan paljonkaan tekemistä historiallisen esikuvansa kanssa (vrt. Robert De Niro Al Caponen roolissa), joka kärsi pakko-oireista; Pennin esiintyminen näyttää lähinnä siltä kuin Ian McKellen ylinäyttelisi Magnetoa. Josh Brolin tekee jälleen kovanaamaroolin, ja sen hän toki osaa, kun taas Ryan Gosling, tuo köyhän miehen Armie Hammer, ei saa hahmoonsa täyttä eloa.

    Elokuva on kuvattu digitaalisella kalustolla, ja se tuo joihinkin kohtauksiin epämiellyttävää, kumimaista liikehäivettä (onneksi ei yhtä pahaa kuin joissakin Michael Mannin nykytuotoksissa), ja öinen takaa-ajokohtaus näyttää kovin ATK-tekoiselta. Toki myös tässä kohtauksessa näkyy, miten poliisin erikoisryhmän toiminta on improvisoitua, mennään tilanteen mukaan.

    Gangsterisota ei nouse elokuvahistorian suurien rikoselokuvien eikä suurten Los Angeles -tarinoiden joukkoon.

    1½/5

    Pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-50) on samat lisämateriaalit kuin muuallakin maailmassa, kiinnostavimpina dokumentit joissa kerrotaan Cohenin henkilöhistoriasta ja todellisista yhteenotoista. Muutama näyte kuvanlaadusta:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]