Finnsat FST-05PVR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV - laitteet' , aloittajana phelin, 29.11.2010.

 1. phelin

  phelin Active Member

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 071
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kahdelle lähes eläkeikäiselle pitäisi tallentava digiboksi hommata ja tällainen löytyi Veikon Koneen kanta-asiakaspäivien mainoksesta. Täällä laitteesta ei näytä olevan mainintaakaan, joten onkohan ihan uusi vempain kyseessä, vai muuten vaan harvinainen? Boksissa on 500Gt:n kovalevy, 2 viritintä, HDMI ja SCART sekä "helppokäyttöinen, Suomessa suunniteltu EPG", joten kuulostaisi juuri passelilta tähän tarpeeseen. Hintaa olisi nyt 249 euroa - 10 etuseteli.

  Käyttökokemuksia laitteesta kuulisin mielellään. Samoin kuin mitä tahansa kommentteja tuosta Finnsatin EPG:stä.

  http://www.finnsat.tv/fst05pvr.html
   
 2. tsaude

  tsaude New Member

  Liittynyt:
  07.01.2008
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Finnsatilta kyselin viime viikola, ja on niin uusi laite että heilla ei alkuviikosta sitä vielä itselläkään ollut. Ostin sitten perjantaina "sian säkissä" Veikolta kun ei tosiaankaan mitään tietoja Finnsatilta ja verkosta löytynyt.

  Kolmen päivän koeajon perusteella seuraavia kokemuksia:
  + Mielestäni helppo ja looginen Suomenkielinen käyttöliittymä. Helppo ja nopea laittaa käyttökuntoon ja muutenkin pelittää ilman ongelmia.
  - EPG vähän outo (=köyhä) siihen verrattuna mihin olen tottunut. Kanavat allekkain, mutta pelkästään "nyt ja seuraavaksi" opas. 7 päivän oppaan saa ainoastaan kanava kerrallaan näkyviin. Mielestäni normaali grid EPG olisi parempi. EPG selailu peittää koko näytön, joten TV:n katselu pois pelistä EPG:tä selaillessa.
  + EPG:ssä pystyy tekemään sanahakuja. tämä on ihan kätevä.
  + Pystyy näköjään nauhoittamaan kolmea kanavaa yhtäaikaa (edellyttäen että kaksi noista samassa kanavanipussa) + kattomaan neljättä (sama kanavanippuasia otettava huomioon).
  + Nauhoitukset, ajansiirrot, asetukset mielestäni helppo ohjelmoida.
  - HDMI:n kautta valikkotekstit särkyy aika pahasti. Outoa sinällään että valikot menevät sitä suttuisemmaksi mitä tarkempaa resoluutiota käytetään.
  - USB tunnistaa muistitikun (mutta ei ulkoista USB kovalevyä), ja ainakin MP3:sia pystyy USB:n kautta soittelemaan. En löytänyt mahdollistuutta siirtää nauhoituksia USB:n kautta tikulle/ ulk. kovalevylle tai toisinpäin. Tuo sais kyllä olla jos haluaa jotain pysyvään tallennukseen
  + Pienikokoinen laite. Puolet litteämpi kuin esim. Topparin 500.
  + Iso kovalevy

  Vaikka joitakin puutteita listasin, niin kokonaisuutena olen vehkeeseen ihan tyytyväinen. Uskoisin että tämä laite on hyvä myös tekniikkaan vähemmän perehtyneille. Ennen kaikkea hienoa että tuli joku varteenotettava vaihtoehto Topfieldille antennipuolelle. Näyttykin jo välillä siltä että mitään muuta ei kellään ole myynnissä. Tulis vähän kilpailua noihin tallentaviin antennibokseihinkin.
   
 3. GiraFFi

  GiraFFi New Member

  Liittynyt:
  09.04.2006
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Entäs hakujen pohjalta ajastuksia? Vieläpä automaattisesti?

  Olisiko tässä topparin korvaaja hakusanatallennuksia tukevaksi laitteeksi? Niitä kun ei kovin runsaasti ole olemassa.
   
 4. tsaude

  tsaude New Member

  Liittynyt:
  07.01.2008
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei taida hakusanatallennuksille olla tukea - en ainakaan ole löytänyt.

  Muutenkin EPG:n toiminta ryssii aika pahasti hakutoiminnon. Ainakin itsellä kunkin kanavan 7 päivän EPG latautuu vasta sitten kun olen käynyt kullakin kanavalla katsomassa sitä - siis "nyt ja seuraavaksi" oppaasta laajemmin. Ainoastaan "nyt ja seuraavaksi" osiot EPG:ssä näkyy latautuvan automaattisesti.
  Siis jos pistät purkin päälle ja suoritata haun niin haku hakee ohjelmat ainoastaan nyt ja seuraavaksi oppaan perusteella. Aika vakava "bugi".:weep:

  Toivottavasti Finnsat pystyy kehittämään softaa jotta tuollaiset ongelmat saadaan karsittua.
   
 5. markku_64

  markku_64 New Member

  Liittynyt:
  30.12.2010
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin tuommoisen Finnsatin Prismasta. Ainakin tässä yksilössä on merkillinen vika: jos laitan katsomani ohjelman lopun nauhoitukseen painamalla suoraan REC:iä kakelista ja siirryn katselemaan toisen kanavanipun ohjelmaa, boxi jumii totaalisesti. Muita nauhoituksia ei ole samanaikaisesti käynnissä. Jumin aikana katkeaa myös ANTENNA OUT signaali, jolloin siihen kytketystä telkkaristakaan ei näy mitään. Ihme vekotin. Onko muilla ollut samanlaisia ongelmia? Taidan palauttaa takaisin Prismaan vieläkun pystyn.

  -M
   
 6. tsaude

  tsaude New Member

  Liittynyt:
  07.01.2008
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Justiinsa testasin ja ei mulla tuollaista ongelmaa ole (enää).
  Tosin alussa minulla oli samantyyppinen ongelma. Pistin nauhoituksen -en muista laitoinko rec:illä vai EPG:llä- ja ei enää antanut laittaa toisen kanavanipun ohjelmia nauhoitukseen eikä katsoakaan antanut vaan herjasi että pitäs lopettaa entisiä nauhoituksia. Luulin jo hetken että penteleessä onkin vain yksi viritin. Ähräsin kuitenkin ja muistaakseni vetäsin boksin tehdasasetuksille jolloin nauhoitukset ja virittimet alkoivat toimimaan oikein. Olisko toimitusbokseissa joku bitti poikittain - tai sitten sinulla on viallinen boksi.
   
 7. sunnju

  sunnju New Member

  Liittynyt:
  24.05.2005
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan ok boksi

  - Valikot karut varsinkin hdmi:n kautta isommilla resoluutioilla
  - epg vain nyt ja seuraava (+ kanavakohtainen 7 päivää)
  + Hakutoiminto yllätti myönteisesti (Tosin en ole oikeasti kovin paljon hakuakaan kolmessa pivässä käyttänyt)
  + Hakulistasta sai ajastettua nauhoituksen
  + Kanavan vaihdot aika nopeat
  + Lämmöt pysyy alhaalla
  + Näppärän kokoinen
  + Selkeä käyttöliittymä ja kake
  + kanavalistat helppo tehdä ja käyttää
   
 8. T.O.M.

  T.O.M. Member

  Liittynyt:
  23.12.2006
  Viestejä:
  88
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kattelin noita bokseja finnsatin sivuilta ja tuo 3 kanavan tallennus löytyisi laitteesta FSH05PVR http://www.finnsat.tv/fsh05pvr.html , mutta otsikon mukainen laite FST05PVR tallentaisi vain 2 kanavaa. Myös edellä parjatut valikot kehutaan tuossa H mallissa näin "Uuden HD piirisarjan ansiosta HD tasoiset valikot". Kyseessä on jonkinverran erilaiset laitteet, joten löytyiskö kokemusten yhteyteen mainintaa kumpi malli on kyseessä?
   
 9. Pauma

  Pauma New Member

  Liittynyt:
  11.09.2007
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä ollut FST05PVR kolmisen viikkoa.
  Boxin käsikirjassa lukee "Käyttäjä voi tallentaa jopa kolmea kanavaa samanaikaisesti" Kuitenkin Finnsatin sivuilla lukee saman merkin kohdalla "Tallenna kahta eri kanavaa ja katso kolmatta", soitin varmuuden vuoksi ennen ostoa asiasta Finnsatin kuluttaja palveluun (Maksulliseen :grr:), missä todettiin koneen tallentavan kolmea kanavaa yhtä aikaa, vaikka niiden sivuilla puhutaan kahdesta?

  käyttökokemuksia laitteesta
  Kolmen viikon aikana (noin 2-4 nauhoitusta/ päivä) laite on kerran mennyt totaali jumiin.
  Kaksi äänitettyä ohjelmaa ei ole toiminut, katselussa ohjelma on vain jymähtänyt paikoilleen.
  Pari kertaa ollut yksi nauhoitus menossa, jolloin ei ole päässyt muiden kanavanippujen kanaville! Näissäkin tapauksissa IVO bootti (boxi seis ja virrat pois boxi uudestaan käyntiin) korjasi tilanteen.

  EPG listasta välillä puuttunut ohjelmatietoja usean tunnin ajan. vain IVO bootti korjannut tilanteen.

  EPG nauhoituksia tehdessä välillä ohjelmalistan haku kestää reilut 20 sekunttia. Ärsyttävää kun laittaa monelle kanavalle talletuksia kerralla, aina joutuu ohjelmalistan päivitystä odottamaan kanavaa vaihdettaessa. (Tämä tuen mukaan ominaisuus)

  Muuten hyvä peli. Ohjelmistossa on vain korjattavaa, odottelen innolla ohjelmistopäivitystä.
   
 10. aveksi

  aveksi New Member

  Liittynyt:
  26.05.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei onko mahdollista vaihtaa kyseiseen digiboxiin isompaa kovalevyä??
  Jos on niin miten se käytänössä onnistuu??
   
 11. Zedster

  Zedster New Member

  Liittynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moro.

  Jonkun verran vanha ketju, mutta kysynpä kuiteskin. Pystyykös tällä vehkeellä nauhoittamaan scartin kautta sateliittikanavia?

  Tulee toi änäri niin ihmeellisiä aikoja että tarttis saada väliaikasesti kovalevylle.

  Alkaa vanha Philips DVD-Writer/kovalevy vetelee viimeisiä ....
   
 12. Dundelion

  Dundelion New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.12.2002
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin tämän Finnsat FST-05PVR digiboksin käytettynä. Onko kenelläkään tällaista boksia käytössä, ja jos on niin millainen virtalähde siinä on?

  Minulle tuli boksin mukana virtalähde mutta sen plugi ei mene millään reikään sisään eli epäilyttää onko oikea laite kyseessä. Minulla sattui löytymään toinen virtalähde joka toimii boksin kanssa mutta olisi mukava tietää onko tuo laitteen mukana tullut virtalähde oikea.

  Toinen asia, boksi on nyt kytkettynä scartilla televisioon ja aina kun nauhoittaa tai katsoo nauhoitetta, kuuluu sellaista häiriöääntä taustalla, eli ilmeisesti kun boksin kovalevy pyörii. Voiko tuo johtua tuosta että käytössä on eri viirtalähde kuin laitteen oma, ottaako se siitää häiriötä?

  HDMI-piuhaa käytettäessä tuota häirriöääntä ei kuulu mutta silloin ääni pätkii aina välillä muutaman sekunnin on ääni pois, en ymmärrä mistä se taas voi johtua?
   
 13. skene2

  skene2 New Member

  Liittynyt:
  21.03.2007
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  FST02PVR (vastaava laite, mutta pienempi kovalevy) muuntaja on 12V 2A (tasavirtaa), miinus ympärillä ja plus keskellä

  Oletteko muuten saaneet digiboksin kuvan näkyviin vahvistimen kautta kierrätettynä?
  Kirjoittelin toiseen ketjuun ongelmasta, kun antaa vain mustan kuvan jos kierrätän HDMI signaalin vahvistimen kautta.
  Vikakuvaus löytyy täältä https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/87478-Digiboksi-antaa-kuvan-vain-suoralla-kytkenn%E4ll%E4-vahvistimen-kautta-musta-kuva-(Finnsat-FST02PVR-Sony-STR-DH500-Epson-EMP-TW700)?p=1486056#post1486056