Ensimmäistä hifisettiä pystyttämässä, apuva

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana ilkka_e, 27.10.2017.

  1. ilkka_e

    ilkka_e Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2017
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro

    Olen pitkän aikaa haaveillut paremmasta äänenlaadusta olohuoneessani, ja tulevan muuton myötä ajattelin vihdoin tehdä asialle jotain. Olen kuitenkin autuaan pihalla asioista ja siksipä kysyisinkin täällä apua ja mielipiteitä.

    Taustoista sen verran, että asun (ja tulen asumaan) kerrostaloasunnossa, ja tilana tälle kaikelle toimii n. 40m2 olohuone-keittiö. Lisäksi hankittavat laitteet ovat melko ulkonäkökriittisiä, johtuen avovaimon esteettisestä silmästä ja kyvystä määrätä kaapin paikka (jos kaappi on ruma, sen voi laittaa vaikka varastoon).

    Hankin jonkin aikaa sitten impulssiostoksena parin Genelecin G Two kajareita sillä menttaliteetillä, että jostain pitää aloittaa, eikä kaikkea tarvitse (eikä pysty) ostamaan kerralla. Rupesin tutkimaan ratkaisuja, millä saisin kaikki olohuoneen laitteet + muun musiikin samasta tuutista. Pienen taustatyön jälkeen kaikki lensi romukoppaan, kun tajusin että niin, eihän nuo aktiivikajarit pelaa yhteen perinteisten vahvareiden kanssa :)

    Siispä asiaan, tarkoituksenani on, että TV (digiboxin kautta, onko väliä?) + PS4 + musiikki (spotify, radio) tulee kaikki samasta boxista, johon kytken Genelecit ja hieman myöhemmin subbarin. Ja tämä kaikki pitäisi olla ohjattavissa sohvalta.

    Yksi ratkaisu mitä selvittelin parin myyjän kanssa, on hommata Denonin N4 tai N9 (https://www.denon.co.uk/uk/product/compactsystem/networkmusicsystem/ceoln9), näissä ei siis ilmeisesti muuta eroa kuin AM/FM radio ja toinen optinen tulo, CD-soitin melko irrelevantti.

    Tuosta siis olemassa pre-out versio, mihin saa aktiivit kiinni. Lisäksi tämänhetkisenä suunnitelmana ottaa subbariksi Cambridge Audion Minx X201 (https://www.cambridgeaudio.com/en/products/minx).

    Varsinaiset kysymykseni tämän esseen jälkeen onkin:

    1. Vaikuttaako tuo sellaiselta setiltä, että kerrostaloasunnossa pystyy nauttimaan musiikista ilman, että häätöviesti tulee ovelle ensimmäisen katsotun leffan jälkeen? Onko parempia ehdotuksia tai kokonaan toisenlaisia ratkaisuja?
    2. Hoitaako Denon homman kotiin? Eli saan siihen TV optisella kiinni, ja muut härpäkkeet (digiboxi, ps4) kiinni telkkariin?
    3. Mielipiteitä N9 vs N4? CD-soitin tosissaan yhdentekevä, mutta FM-radiosta en tiedä. Onko tarpeellinen enää jos on internet radio?
    4. Onko tuo X201 mistään kotoisin? Ottaen huomioon, että se olisi sopivan pieni, eikä kerrostalossa hirveästi voi luukuttaa.

    Itseäni hieman harmittaa, että vaikka tuo Denon näyttäisi täyttävän kaikki vaatimukseni, se on 2.1. Alkuperäisenä ajatuksena oli kyllä nimenomaan tuon kokoinen setti, mutta onko kuitenkin hölmöä rajoittaa itseään niin, ettei tulevaisuudessa pysty samoilla laitteilla laajentamaan vaikka 5.1 :/

    Jos joku tietää ~samassa hintaluokassa vaihtoehtoisia ratkaisuja, ne otetaan mielellään vastaan!

    Kiitos tässä vaiheessa siitä, että pääsit viestin loppuun, kaikki mielipiteet ja apu otetaan avosylin vastaan.
     
  2. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    Sanoisin että nyt kannattaa tarkkaan miettiä mitä haluat. (muutakin). Tarviiko esim. vahvistimen olla UHD -yhteensopiva, näetkö sille tarvetta ? Mites 5.1 / 7.1 lisäksi atmos -katto kaiuttimet ?.. Vai oletko sellainen kaveri joka päivittelee sitten vuoden päästä laitteet taas uuteen uskoon ? Miksi muuten haluat tuon Cambridgen subwooferin ? koon puolesta ? .. Mielestäni hieman väärä lähestymistapa, sillä isoa kaiutinta VOI soittaa myös hiljaa.. Urheiluautolla voi myös ajaa hiljaa... Ei noilla tarvi täysiä mennä.

    Yleensä noissa isommissa tuppaa olemaan parempi ääni pienellä volumella, sekä iso (yleensä) takaa sen, että se pääsee niille taajuuksille minne tuo X201 ei varmasti pääse, eli sinne 20hz alueella jonka vielä kuulet ja jota vielä leffoissa paljolti on. (esimerkkinä mainittakoon vaikkapa SVS -sarjan subwooferit) Itselläni oli kerrostalossa 250lit refleksi subwoofer 18" -tuumaisella elementillä. Kertaakaan en saanut edes valituksia.

    Vahvistimeksi ostaisin varmaan jonkun missä on esivahvistetut 5.1 lähdöt, eli saat niitä geneleccejä vaikkapa 5 kpl kiinni. Hinta riippuu siitä mitä vahvistimelta haluat, (lähinnä pitääkö olla esim. UHD -yhteensopiva, joka sitten nostaa tuotteen iän tähän päivään tai parin viime vuoden tasolle) Tuollainen tulevaisuutta jollaintapaa tukeva vaffistin tuollaisilla lähdöillä on about siellä 700e hintaluokassa.. Kykenevä subwoofer 500e hintaluokassa. Käytettynä kannattaa noita toki myös etsiä.

    Sry kun tuli lähinnä vaan kysymyksiä vastauksesi sijaan, mutta toivottavasti tämä hieman sinua auttaa / panee miettimään mitä oikeasti olet vailla.

    Sinuna tosiaan ostaisin vähintään sen 5.1 vahvistimen ja kunnon subwooferin joka kykenee toistamaan ne taajuudet jota sinä kykenet kuulemaan.
     
  3. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 767
    Saadut tykkäykset:
    489
    Yleensä ne eniten naapurivalitetuimmat subbarit ovat halpoja, heikkoja ja pieniä, joita rääkätään äärirajoilla <-> Onnetonta mölinää vain, ei oikeata bassoa.
    Valitettavasti fysiikan laeille on aika vaikeaa panna kampoihin, eli se hyvä subbari on yleensä aika arvokas.

    T: Vesku
     
  4. ilkka_e

    ilkka_e Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2017
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vastauksista. Tuo X201 oli lähinnä hyvän hintainen ja näköinen, ja olisi helppo sijoitella minne vaan :)

    Vahvarista kysytään näin, että jos päätän tyytyä 2.1 (en siis ole tätä vielä päättänyt) niin onko tuota Denonia parempia vaihtoehtoja? Tuossahan ei vissiin UHD/4K läpivienneillä pelata, kun vain ääni tulee TV:stä läpi, ja kaikki kuva menee suoraan telkkariin. Vai olenko ymmärtänyt tuon toimintaperiaatteen väärin?

    JOS taas tulen siihen tulokseen, että kyllä se vähintään 5.1 pitää olla, osaatteko suositella hyviä pre-out vaihtoehtoja? Tuntuu olevan hirveän vaikea etsimälläkään löytää, toistaiseksi kaikki 5.1 / 7.2 versiot mitä on tullut vastaan ovat liikkuneet siellä 1.5ke paikkeilla.

    Subbareista otetaan ehdottomasti ehdotuksia vastaan. Ainoana vaatimuksena on se, että sen saa siististi piiloon johonkin nurkkaan :)

    Kiitos!
     
  5. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    No ehdottelen jotain ...

    SVS PB10 10" -tuumainen aktiivisubwoofer (mitat 48 x 38 x 49 cm) mahtuuko ? Tuota voi kutsua jo subwooferiksi, päästään about niihin taajuuksin mihin leffoissa on hyvä päästäkin. X201 et pääse. Voithan toki ostaa sen pienen ja sievän, sitten jäät ilman niitä oikeasti leffoissa esiintyviä bassomurinoita. Sitä ei vaan voi suositella.

    Vahvistimeksi esim. Denon AVR X3300. Löytyy preoutit ja löytyy erittäinkin hyvä huonekorjain joka korjaa kaiuttimien ja subwooferin vasteet.. Tätähän ei välttämättä tarvi jos olet oikeasti panostanut erittäin paljon akustiikkaan, kuten bassoansoihin ja erilaisiin resonaattoreihin. Tuossa vahvarissa on myös kivasti tulevaisuutta tukevia toimintoja ja ominaisuuksia.

    Itse en osaa suositella toimivaa ja hyvää 2.1 vahvistinta koska en omaa niistä minkäänlaista kokemusta (vaikka 2.1 itsekin lähdin liikenteeseen)
     
  6. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 767
    Saadut tykkäykset:
    489
    On ehdotettu jo SVS:ää, ja tuolla sijoituksella ostoslistalle oikeastaan tulisi lisätä myös Anti-Mode joka on sitä tärkeämpi, mitä heikompi vahvistimen oma korjain on, 2.1-vahistimista harvemmin sellaista edes loytyy.
    http://www.dspeaker.com/fi/tuotteet/anti-mode-8033.shtml

    T: Vesku