Elämältä kaiken sain (2015) (Mika Kaurismäki / Vesa-Matti Loiri, Armi Toivanen, Peter Franzén)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 21.08.2015.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Urho (Vesa-Matti Loiri) viettää vanhuudenpäiviään vanhassa, ränsistyneessä kotitalossaan – melko boheemilla tyylillä. Urhon rauha rikkoutuu, kun hänen tyttärensä Tiina (Armi Toivanen) ilmestyy syntymäpäivävierailulle yhdessä poikaystävänsä Tomin (Peter Franzén) ja tämän goottihenkisen teinityttären Emilian (Lenita Susi) kanssa. Tiina järkyttyy isänsä elintavoista ja päättää muuttaa uusioperheensä kanssa isän taloon. Yhteiselo ei kuitenkaan suju niin kuin Tiina ja Tomi ovat ajatelleet – vanhan kotitalon remontointi osoittautuu taitamattomille kimurantiksi, eikä isäkään kaipaa kaitsemista. Lopullisesti harmonian sekoittaa Tiinan palkkaama remonttimies Kake (Jani Volanen), jolla on myös kokonaan muita suunnitelmia kuin mitä talon kunnostamiseen liittyy.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa 21.08.2015
     
  2. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    282
    Tulipa katsastettua levyltä. Tässä elokuvassa on kaikkea sikin sokin eikä siitä muodostu ehjää kokonaisuutta. Kovin kliseinen ja ennalta arvatta pätkä joka lipuu lajityypistä toiseen. Loiri-fanit saavat mitä tulivat hakemaan, Armi on ihana ja Franzenia kyrsii nähdä liki jokaisessa kotimaisessa pitkässä tuotannossa.

    2/5 josta toinen tähti suomielokuvien pakollisesta perseenvilkuttelusta.
     
    Viimeksi muokattu: 08.02.2016
  3. krauta

    krauta Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    6
    Huono elokuva, tökkii hiukan joka osa-alueella. Näyttelijöiden suoritukset surkeita, myös Loirin, mikä joskus on peräänkuuluttanut näyttelijän rytmitajua, se tuntuu puuttuvan häneltä itseltään, ohjaajan vikahan tämä ainakin osittain. Armi Toivanen oli ainoa tässä porukassa, joka osasi näytellä kohtalaisen luontevasti. Tarina voisi olla toimiva hyvän käsikirjoituksen kanssa, nyt sellaista ei ollut. Ohjaustyö ihan hirveää ja kuvaus, näihin ei vaan tunnu löytyvän ammattilaisia Suomesta.

    1/5