Edge of Tomorrow (2014) (Doug Liman / Tom Cruise, Emily Blunt)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 12.12.2013.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Tom Cruisen ja Emily Bluntin tähdittämän Edge of Tomorrow -leffan tapahtumat sijoittuvat lähitulevaisuuteen, jossa avaruudesta saapunut muukalaisrotu iskee maahan lyöden kaikki sotilasyksiköt maapallolla. Majuri William Cage (Cruise) on sotilas, joka ei ole koskaan joutunut kokemaan oikeaa taistelua kunnes nyt, jolloin hänet tiputetaan keskelle lähes itsemurhaiskulta tuntuvaa tehtävää.

    Hän kuolee iskussa melkein heti, mutta merkillisellä tavalla Cage joutuu aikasilmukkaan, joka heittää hänet yhä uudestaan ja uudestaan keskelle samaa taistelua ja kuolemaa. Mutta jokaisessa taistelussa Cage oppii hieman uutta ja yhdessä erikoisjoukkojen sotiaan Rita Vrataskin (Blunt) kanssa jokainen uusi kohtaaminen vie heidät askeleen lähemmäksi voittoa vihollisesta...

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 06.06.2014)
     
  2. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Päiväni murmelina goes shoot 'em up? :) No, Oblivion oli hieno ja Tompan voi lähes poikkeuksetta odottaa toimittavan laatua, joten tämä kiinnostaa. Tullee Suomessa ensi-iltaan samaan aikaan kuin jenkeissä, tai jos ei, niin käyn katsomassa siellä. Ensi-ilta aika sopivasti viikko ennen lähtöä :cool:
     
  3. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Itselle tuli tästä mieleen mainio Source Code. Todella hyvältä vaikuttaa trailerin perusteella tämäkin.

    Mielenkiintoisena havaintona Emily Blunt näkyy olevan tällä hetkellä suositumpi stara IMDb:ssä kuin Cruise.
     
    Viimeksi muokattu: 22.12.2013
  4. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    Uutta traileria pukkaa - tsekaa alkuperäisestä viestistä linkki.
     
  5. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Hyvältähän tuo näyttää. Onhan Tom Cruise SE miesnäyttelijä jonka elokuvat ovat olleet viihdytysarvoiltaan yleisesti kohdillaan.
    Odotukset ovat kohtalaiset.
     
  6. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Ei näyttäisi Tomppa ainakaan arvioiden perusteella pettävän tälläkään kertaa, RT:ssä 95% ja paikallisen lehden iso scifi-fani-kriitikko kehui myös. Kuulemma 3D ei tuo mitään lisää, mutta sellaiseen näytökseen huomenna olen menossa.
     
  7. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 993
    Saadut tykkäykset:
    265
    Tämän parissa viihtyi. Vihut pelkkiä cgi-lonkeromöykkyjä, mutta silti hyväksyttäviä. Tompan ja Emilyn välillä ihan mukavasti kemiaa. Juoni on sopivan simppeli. Aikamatkustusjutskaa käytetään mukavasti ripauksella huumoria ja kun aletaan päästä puusta pidemmälle, rytmitys muuttuu rauhallisemmaksi. Loppua kohden tuntui kuin olisi katsonut jotain osaa Matrixeista - olikohan se viimeinen osa.

    ps. 3D tuli nähtyä ja jotenkin kuva näytti liian hämärältä - yleensä ei ole tuntunut 3D liian hämärältä. Tällaista kuvan hämäryyttä 3D:ssä tuli koettua Pirates of Caripeanin jonkin osan kanssa.
     
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Joko leffa oli hämärä tai sitten teatterissa oli unohtunut vaihtaa säädöt 3D-moodiin. Ne tummat lasit pitää kompensoida. Itse 3D:n kanssa tuolla tuskin oli mitään tekemistä.
     
  9. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Hyvin voi yhtyä tuhon scentedin arvioon; hienon näköistä scifitoimintaviihdettä, tykkäsin. Tompalla on kyllä hatunnoston arvoisesti pelisilmää valita työn alle lähes poikkeuksetta vain ne projektit, joiden lopputuloksena on hyvä tahi erinomainen elokuva. Jonkinlainen Starship Troopersin ja Groundhog Dayn ristisiitoshan tämä lähtökohdiltaan oli, mutta lisäämällä paljon omia mausteitaan soppaan tekijät onnistuivat luomaan mielenkiintoisen kokonaisuuden. Sitä paitsi, nuo kaksi ovat erittäin kovia elokuvia, joten voisi valita todella paljon huonomminkin.

    Jotain surullista nykykomedioiden tilasta taas kertoo se, että tämä oli myös reippaasti hauskempi kuin esim. iso hitti Se toinen nainen tai vaikka uusin Kummeli (vaikken ole tätä edes nähnyt, niin en epäile yhtään). Huumoriakin tosiaan riitti ihan useaan nauruun asti.

    Suosittelut ja 4/5 tälle. 3D:stä ei nyt saatu irti yhtään mitään.
     
  10. Golem

    Golem Guest Guest

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oulussa ei ainakaan riitä tehoja tummien lasien kompensointiin! Hyi oululaiset, miten pihejä olette, kun haluatte säästää lamppuja ja sähköä ja käytätte projektoreita puoliteholla! Vai unohtuuko Oulun projektorinkäyttäjiltä useinkin vaihtaa näyttömoodia? En oikein usko! Hävetkää, oli sitten kyse jommasta kummasta!

    Tämä 3d vouhotus on jotain sellaista, joka on todella syvältä! Näytöksiä on nyt paljon vähemmän kun 2d on se syrjitty tekniikka nykyään jos elokuvasta on eri versioita. Vielä 2 euroa hintaan lisää, että kuva pilataan!
     
  11. 100mo

    100mo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    948
    Saadut tykkäykset:
    26
    Noi Digiteatterien Xenon lamput kestää vain 700-1000 tuntia (takuu 500-700h)
    Kun lamppua ajetaan elinkaaren loppuolella, valoteho laskee ainakin 20-30%
    Esim. uusi 6kW Xenon lamppu maksaa useita tuhansia euroja, joten tuo on säästökysymys kuinka pitkään lampua käytetään.
    3D Cinemascope kuville on lampun virrat (teho) säädetty automaattiseti täysille, kun taas 3D 1:1.85 ja 2D moodissa lampun virtaa vastaavasti pienennetään.
     
  12. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
    Paras näkemäni toimintaleffa pitkään aikaan. Muutamia uskottavuuskömmähdyksiä oli, mutta ne eivät haitanneet leffanautintoa. 4,5/5 pojoa.

    Katsoin leffan 2D:nä. Vaikea sanoa, että onko 3D-versio parempi, mutta en ainakaan osannut kaivata sitä.
     
  13. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Semmoista sangen unohdettavaa, vaikkakin aika viihdyttävää kevyt-scifistelyä hän. Duunimaisesta aikalooppailusta saatiin varsin mukavasti irti niitä erilaisia ratkaisuvariaatioita ja ihan koomisillakin hetkosilla niin. Tekemisessä ei silti ollut oikein jännäämisen puolelle yltyvää vaihdetta, kuin ehkä vasta aivan siellä loppupuolen minuuteilla. Tunnepitoisuuskin oli unohtunut juonisuorittamisen fokusessa.

    Hahmotkin jätettiin aika paperinohueiksi kavereiksi, osin jo toki senkin takia että se juonen antama aikaikkuna tutustumiseen oli jo niin lähtökohtaisestikin minimaalinen. Taistelupari Cruise ja Blunt toimi silti varsin fiksunlaisesti ja filmaattisesti tuollaisella rajoittuneellakin materiaalilla. Tähdet, tähdet.


    :):):)
     
  14. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Aikahyppely on aiheena hankala toteuttaa sujuvasti, mutta nyt siinä oli onnistuttu hyvin. Ei tämä nyt mikään scifin Päiväni murmelina ole, mutta viihdyttävä ja sujuvasti etenevä elokuva kuitenkin. Hyvä ratkaisu, että alussa keskushahmo oli lähes täysin osaamaton vätys. Huumoriakin oli annosteltu mukaan juuri sopiva ripaus. Loppuvaiheessa
    rymistely Louvren edustalla oli ainoa vaihe, kun toiminta tuntui puuduttavalta.

    :):):)½
     
  15. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Taas pelastetaan ihmiskuntaa...

    Edge of Tomorrow on kaiken kaikkiaan viihdyttävä, näyttävä ja sujuva toimintaseikkailu, ei kovin syvällinen. Juoni on omintakeinen, vaikka siinä onkin samantyyppisiä aineksia esimerkiksi elokuvissa Päiväni murmelina, Source Code, The Darkest Hour, Starship Troopers, Pelastakaa sotamies Ryan ja jopa Ender’s Game. Karismaattiset päähenkilöt hoitavat homman kotiin, ja sivuosissa nähdään Brendan Gleeson, Noah Taylor ja Bill Paxton.

    Kävin katsomassa 3D-esityksen Tennispalatsi 3:ssa, kun liput olivat tänään halvempia. Yllätyin siitä, kuinka hämärä ja epätarkan tuntuinen kuva oli. Muutenkaan 3D ei tuonut tähän rainaan erityistä lisäarvoa — ei ainakaan tuollaisena esityksenä.

    Äänimaisema ei ollut yhtä hienostunut kuin Oblivionissa, mutta subwooferista tuntui otettavan kaikki teho irti.

    4/5
     
    Viimeksi muokattu: 31.08.2020
  16. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Tämä oli oikein kelvollinen scifillä maustettu rymistely, aiempien kehut ja haukut aika tyhjentävästi tuossa listailtu jo on, joten en sen enempää tätä ala setvimään. Mukavasti ei toisteltu aivan samalla tavalla kohtauksia kuin esim. Vantage pointissa ja Source Codessa. Hyvää purkkaviihdettä 8€ superpäivänä.

    4/5
     
  17. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Omasta mielestä tämä jätti jotenkin kylmäksi mainion Oblivionin jälkeen. Tarina oli aivan liian ennalta arvattava alusta alkaen. Cruisessa eikä muissa näyttelijöissä ei ollut mitään vikaa, päinvastoin. Eniten syyttäisin mielikuvituksen puutetta koskien noita muukalaisia ja juonta. Loppupuoli oli suorastaan puuduttava.

    3/5.
     
  18. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Hieman liikaa toistoa oli juonikuviossa, joo, ja ennalta-arvattavia tapahtumia. Mutta toisaalta kun ideana on saman päivän toistuminen liki loputtomiin... niin minkäs sille voi. Omaperäiset ideatkin oli aika vähissä. Muuten ihan maistuvaa scifi-toimintaa. 3D oli varsin toimivaa, silmälaseista huolimatta. (katsoin tennispalatsissa jossa Dolbyn 3d-lasit nykyään)

    4-/5
     
  19. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Menee helposti tällä hetkellä tän vuoden parhaimmistoon. Omasta mielestä jopa himpun verran parempi kuin uusin x-men. Leffan alku oli jotain täysin muuta kuin odotin ja hahmon esittely oli suhteellisen hidasta mutta hyvällä maulla toteutettuna joka toimi todella hyvin. Huumoriakin oli sopivasti eikä sorruttu mihinkään väkisin päälle liimattuun romantiikkaan tai seksileikkeihin. Pientä flirttiä ilmassa oli kuintekin ja tämähän sopi leffaan varsin hyvin. Toimintaa ja draamaa oli molempia sopivassa suhteessa ja ei sorruttu tarinan oikomiseen että tulis sellainen wtf fiilis, et mitäs hemmettiä täs nyt tapahtui. Tarina siis piti katsojan tiukasti otteessaan läpi elokuvan. Toimintakohtaukset ja efektitkin oli todella hyviä, jossain määrin jopa parempi kuin x-menissä, mutta ei joka suhteessa. Kokonaisuudessaan jäi todella hyvä fiilis elokuvasta. Omalla listalla toistaiseksi vuoden paras leffa.

    4.5/5
     
  20. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Tuli eilen käytyä katsomassa, ja päädyin aivan vastakkaiseen näkemykseen. Siinä missä Oblivion oli paikoin erittäin keskinkertainen, niin tässä oli enemmän tekemisen meininkiä. Trööt oli jälleen välillä mukana, mutta sitä ei enää jaksettu niin paljoa viljellä. Elokuvan alku oli jälleen erittäin hieno, ja resetointi oli jaksettu tehdä mahdollisimman kekseliäästi. Tosin olisin hieman ehkä kaivannut resetointiin kekseliäisyyttä lisää, mutta vaarana olisi ollut ehkä kokonaisuuden hajoaminen. Alkupuolella näyttäytynyt toiminta oli todella hauskaa, näyttävää ja mukaansatempaavaa. Elokuvan heikointa antia mielestäni nähdään ihan lopussa, jossa keskitytään hoitelemaan pahisosastoa, sillä toiminta ei olekaan enää ihan yhtä näyttävää ja kekseliästä. Yleisesti ottaen oisin hieman kaivannut elokuvan vihollisiin myös ripauksen jotain särmää - vaikea sanoa mitä se olisi.

    Kuitenkin kokonaisuudessaan tästä jäi varsin hyvä maku ja kokonaisuus toimi erittäin hyvin lauantai-illan viihdyttäjänä. 3D oli erittäin yhdentekevä tämän elokuvan kohdalla, ja jälkeenpäin harmittaa, etten katsonut 2D-versiota. Mitä tulee itse elokuvan pituuteen tulee, olisihan siitä voitu edelleen karsia jotain pois. Alle kahden tunnin mitassaankin tavaraa tuntui olevan liikaa mukana.

    ****