Dvd-elokuvien myyminen divariin

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana MartinL, 13.02.2017.

  1. MartinL

    MartinL Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.02.2017
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei!
    Entisenä elokuvakeräilijänä dvd-elokuvia on vuosien saatossa kertynyt noin 220 kpl. Nyt kuitenkin joudun hankkiutumaan niistä eroon, koska asuntooni ei yksinkertaisesti enää mahdu tuo kokoelma. Tämän lisäksi elokuvat ovat dvd-formaatilla, joten ajattelin, että nyt jos koskaan on hvyä myydä ne, kun niistä jotain vielä saa.
    Paikallinen divari lupasi ostaa elokuvat niin että saan 50€ koko paketista. Tämä tuli vähän järkytyksenä. Sanoivat, ettei kukaan ei enää niistä valitettavasti ainakaan enempää maksa. (ElokuvaPaketissa oli siis klassikoita, arvostelumenestyksiä, suomalaisia ja sitten sitä halvempaa höttöä.
    Mitäs sanotte, kannattaako tuohon tarjoukseen tarttua?
     
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 765
    Saadut tykkäykset:
    488
    ^
    Ota tuossa divarihinnassa huomioon, että lafka haluaa tehdä myös voittoa niillä kuvilla ja yhtälailla sillä on varastoinnin kanssa ongelmia, etkö ole katsonut Jimin Panttilainaamoa?

    T: Vesku
     
  3. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Ei divarit juuri, mitään maksa levyistä. Se on ihan ymmärrettävää. Levyjä ne saa muutenkin paljon. Pieni Leffakauppa on hyvä esimerkki. Hyllyssä on varmaan 20-30k nimikettä. Ei juuri, mitään enää puutu. Joista monikaan ei edes liiku hyllystä ja löytyy paljon samoja levyjä. Kannattaa kokeilla nettikauppoja Tori.fi taikka jotain Huuto.net tyyppisiä paikkoja. Myös Facebookin puolella on muutamia myynti ryhmiä, missä voi käydä kauppaa myös.

    EDIT: Pieni Leffakauppa tosin ottaa vaihtoon levyjä ja jos haluat käydä vihtamassa johonkin, mutta ei kannata odottaa, mitään suuria summia vaihdokaan suhteen.
     
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Klassikot ja isot hitit löytyy jokaisesta taloudesta, niillä ei ole juurikaan arvoa. Jos jotain erikoisempia tai harvinaisempia julkaisuja löytyy, niin ne kannattanee myydä erikseen yksitellen. Loput normijulkaisut pakettina huutoon tai fb-kirppikselle. Itse myymällä saat ehkä noin about tuplahinnan. Mitä isompi paketti, niin sitä pienempi kappalehinta yleensä ollaan valmiita maksamaan.

    Myin äskettäin Facebook kirppiksellä noin 60 dvd-leffaa ja 10 tv-tuotantokautta yhteensä 60€. Myyntiaika oli kohtalaisen pitkä ja yrityksiä vaadittiin useampia. Ensimmäiset tuloksettomat myynti-ilmoitukset laitoin jo syksyllä, mutta nyt vasta tärppäsi. Kympin hupihuutelijoita kyllä oli.
    Mitään 2-4€ kappalehintoja on aivan turha kuvitella saavansa, vaikka niitäkin pyyntihintoja fb-kirppiksillä (uskomatonta kyllä) näkee hämmästyttävän usein.
     
  5. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 761
    Saadut tykkäykset:
    325
    Harvinaisemmat (OOP) Huuto.nettiin tai vaikka tänne, laatufilmit 1-2 e läpilyönnillä vaikka pakettina, tusinalevyt saatat joutua antamaan ilmaiseksi/hävittämään.
     
  6. mikaw

    mikaw Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.07.2003
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sikäli aina ihmetyttää kun ei jengi kerää elokuvia o_O. No siis kyllähän sen oikeasti ymmärrän, mutta kohtahan DVD:t ja muut katoavat eikä leffaa x tai y välttämättä löydy. Jo aikaisemmin oli ongelmana, kun ei Anttilassa ollutkaan hyllyssä odottamassa sitä jotain mikä olisi ollut pakko nähdä heti ja vaikka tilasin netistä niin se piti etsiä hm.. muualta. Eihän näistä striimaus-paikoistakaan todellaankaan ole kaikkea ja eikö juuri Netflix ole poistanut juttuja ja panostaa enemmän omiin tuotantoihinsa?

    Samaa pelkään kirjojen ja musan osalta. Toivottavasti itse en näe sitä aikaa kun levyjä tai kirjoja ei julkaista normaaleina versiona.

    Sikäli kyllä on totta, että tilaongelmat on aikamoisia ja selkeästi tarttis miettiä juttuja vähän enemmän. Leffoja, levyjä ja kirjoja on vähän siellä ja täällä niin on vaikea löytää sitä jotain. Toki on hyvä, että omat ongelmat on tätä tasoa.
     
  7. mdk 5.1

    mdk 5.1 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.06.2003
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    98
    Jos sinulla sattuu olemaan muutakin roinaa myytäväksi, niin itsepalvelukirpputoreilla tunnetuista dvd-leffoista saattaa helposti vielä 2€/kpl saada. Aikaa tuon 200 levyn myyntiin saattaa hyvinkin mennä kuukausi, Joten ei se tuokaan tapa ihan vaivaton ole, mutta mielestäni vaivattomuus/hinta -suhde on kohdillaan.

    Näyttää aika lukkoon lyödylle että täysin digitaalinen elokuvakeräily pitäisi siirtää joko iTunesin tai Amazonin puolelle. Hinnat tosin ovat sitä luokkaa etteivät ainakaan minua saa innostumaan. Musiikin osalta pitää jo oikeastaan nyt hyväksyä että Spotifyn-malli on se johon on pakko tyytyä. Kirjapuolella näyttää muodon hakeminen olevan ehkä vielä hiukan kesken kun tuntuu että joka firmalla on oma ekirjavirityksensä vaikka kyllähän Amazonin Kindle ja Comixology aika suvereenisti englanninkielisen maailman tarjontaa hallitsee.