Disneyn upea animaatioleffa "Moana (Vaiana)" ensi-iltaan

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 17.02.2017.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    Mika submitted a new blog post

    Disneyn upea animaatioleffa "Moana (Vaiana)" ensi-iltaan

    [​IMG]

    Kolme tuhatta vuotta sitten maailman mahtavimmat merenkävijät löysivät Tyynenmeren halki suuntautuvilla matkoillaan Oseanian lukemattomat saaret. Sitten he kuitenkin lopettivat purjehtimisen kokonaiseksi vuosituhanneksi - eikä syytä siihen tiedä kukaan.

    Nuori, seikkailunhaluinen Vaiana lähtee uhkarohkealle matkalle pelastaakseen kansansa. Matkan aikana Vaiana tapaa aikanaan niin mahtavan puolijumalan nimeltä Maui, joka opastaa mestarisuunnistajaksi haluavaa Vaianaa. Toiminnantäyteisellä seikkailullaan he seilaavat halki Tyynenmeren kohdaten hirmuisia hirviöitä ja tukalia tilanteita.

    Teattereihin leffa on tulossa 17.2.2017

    [button style='primary' icon='elusive-videocam' url='https://www.dvdplaza.fi/trailers/moana/']Katso elokuvan trailer[/button]
    Continue reading the Original Blog Post.
     
  2. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Animaattorien riemujuhlaa hienosti loihdituissa merellisissä maisemissa. Nätti siis kuin mikä, mutta muilta ansioiltaan elokuva ei kykene tarjoamaan mitään ennennäkemätöntä ihasteltavaa tarinansa tai hahmojensa puolesta. Kyseessä siis varsin turvallinen, mutta ammattitaidolla tehty Disney-elokuva.

    Yhdentekeviä musiikkiosuuksia kuunnellessa tuli jo mieleen, että tykkääköhän niistä ihan oikeasti joku. Jos minä saisin päättää, niin tiputtaisin kyllä jo tämän tradition ihan vaan kylmästi pois. Disneyn muusikot ovat taatusti ihan mukavaa sakkia, mutta eipä nuo vaan tuo juuri minkäänlaista lisäarvoa näihin kertomuksiin. Sori.

    3/5
     
  3. Calenius

    Calenius Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.07.2010
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    27
    Tein pikagallupin ja kysyin omilta lapsilta (10 ja 14) mitä mieltä he ovat musiikkiosuuksista Disneyn elokuvissa. Heidän mielestä ne on kuulemma todella hyviä, eikä missään nimessä luopuisi niistä. Tänään kävivät katsomassa Moanan ja myös siinä oli tosi hyvät musiikkiosuudet.
     
  4. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Nyt kun vielä galluppia sinne aikuisten suuntaan, niin aletaan olemaan sen viimeisen totuuden ja anteeksipyynnön äärellä. Ehkä niillä on tosiaan vielä se paikkansa näissä tiedä häntä. Elokuvamusiikki taitaa kyllä myydä varsin hyvin etenkin siellä jenkeissä.
     
  5. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    Nykyanimaatioissa on aika harvoin enää musikaaliosuuksia, että eiköhän ne seuraavasta taas puutu.

    Itseä ei ole napannut moiset kyllä lapsenakaan, ihmettelin vaan että pitääkö taas hoilata kun voisi kuljettaa juonta paremminkin.
     
  6. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Disney-studion uutuus Vaiana (Moana) on viehättävä mutta hiukan keskinkertainen animaatioelokuva — visuaalisuus edustaa studion totuttua laatua mutta kokonaisuus vaikuttaa tavanomaiselta nimenomaan siksi, ettei kuvailmaisussa ole mitään varsinaisesti uutta; tällaisia maisemia on jo nähty elokuvasta Up alkaen, ja tarinan pitäisi olla jotakin aivan huikeaa, jotta nykykatsoja vaikuttuisi. Elokuvaa vaivaa samanlainen leppoisuus kuin Clementsin & Hallin edellistä työtä Prinsessa ja sammakko.

    Vaiana on entisen merenkävijäheimon prinsessa (täsmällisemmin päällikön itsepäinen tytär), joka halajaa merelle, mutta isä ei päästä. Lopulta edessä kuitenkin on seikkailukas merimatka.

    Katsoin englanninkielisen 3D-version, mutta elokuva toiminee myös 2D:nä, sillä katsomon puolelle ei tullut paljonkaan tavaraa.

    Juoni tuntuu hiukan vaisulta ja laulut päälleliimatuilta, mutta mukana on luonnekomiikkaa, kun Moana (Auli’i Cravalho) ja Maui (Dwayne Johnson) ottavat mittaa toisistaan. Kohtaus, jossa
    merivirta muuttuu lämpimäksi,
    aiheutti tuntuvia naurupäästöjä.

    3/5

    Lopputekstit kannattaa katsoa kokonaan.

    Alkukuvana on dialogiton lyhytelokuva Inner Workings, joka saattaa muistuttaa elokuvaa Inside Out.

    Elokuvaesityksen ongelmana oli kuvan ja äänen epäsynkronisuus — erityisen selvästi se erottui esimerkiksi silloin kun kukko nakutti lankkua. Tuollainen vika vaikuttaisi olevan enemmänkin Finnkinon kuin The Walt Disney Companyn perua.