Deathgasm (2016) (Jason Lei Howden / Milo Cawthorne, James Blake, Kimberley Crossman, Sam Berkley)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 28.01.2016.

Tags:
  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Lukiota käyvä Brodie muuttaa vasten tahtoaan sukulaistensa hoteisiin kurjaan pikkukaupunkiin. Arjen ankeus saa piristysruiskeen, kun hän tutustuu paikkakunnan metallimusiikkieksperttiin Zakkiin. Kohta perustetaan bändi, ja koko koulun suosituin tyttö Medinakin alkaa jo kiinnostua.

    Sitten Brodie ja Zakk erehtyvät leikkimään tulella ja ryhtyvät soittamaan kepulikonstein käsiinsä saamia biisiaihioita. Musiikki osoittautuu kirotuksi, ja järkyttävät seuraukset uhkaavat pian koko ihmiskunnan tulevaisuutta.

    Deathgasm on aidosti väkevällä metallimusiikilla ja huikeilla erikoistehosteilla kuorrutettu komedia, jonka reipasotteinen huumori kätkee riviensä väliin myös oivaltavia ironiapiikkejä.

    Vauhdikkaasti etenevän mutta sittenkin tyylitajuisen kerronnan juuret ovat monilta osin syvällä lajityypin parhaissa perinteissä. Ilmeisiä verrokkeja ovat mm. Sam RaiminEvil Dead -elokuvat ja zombikomedian brittihitti Shaun of the Dead (2004).

    Selkeitä esikuvia ovat myös Hobitti-ohjaaja Peter Jacksonin varhaistyöt, splatter-komedian modernit klassikot Bad Taste (1987) ja Braindead (1992). Ei ihme, sillä esikoisohjaaja Jason Lei Howden on tehnyt pitkän uran Jacksonin erikoistehosteyhtiössä Weta Workshopissa ja ollut mukana tekemässä mm. kaikkia Hobitti-elokuvia.

    Ääniraidalla jyrisevät mm. tyylilajin norjalaislegenda Emperor ja niin ikään korkeaa arvostusta nauttivat kokoonpanot Midnight, Nunslaughter, Pathology, Axeslasher ja Skull Fist.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa 12.02.2016
     
  2. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 564
    Saadut tykkäykset:
    181
    Cinemadrome esittää elokuvan Tampereen Niagarassa la 6.2. yhdessä Eli Rothin The Green Infernon kanssa.