Deadpool (2016) (Tim Miller / Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein, T.j. Miller)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 04.01.2016.

  1. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
  2. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Et sitten pahemmin välitä esim. Ferris Buellerista tai Wayne's Worldistä? Harmi, molemmat aivan loistavia komedioita omasta mielestä. Ja kannattaa tämäkin varmaan ensin katsoa, ennen kuin tuomitsee... mutta joo, ei ole minulle ollut koskaan ongelma tämä.

    Mukava nähdä, että menestyy noin hyvin.
     
  3. danholo

    danholo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.06.2012
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hyvää kamaa oli.

    4,5/5
     
  4. mezzo

    mezzo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2016
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pakko tuosta kommentoida kun ensi-illassa kävin tämän leffan katsomassa. Minua satunnaiset "yleisölle jutustelut" ei haitannut lainkaan koska ne tavallaan sopivat sekopäisen päähenkilön tyyliin eivätkä olleet päälleliimattuja. Muutenkin elokuva on tehty sopivasti kieli poskella enkä muista milloin viimeksi olisin oikeasti nauttinut ja nauranut elokuvateatterissa.

    Harmi että yksi huono CGI-hahmo oli eksynyt mukaan ja kävi oikeastaan sääliksi Colossus-parkaa missä roolissa hahmo oli.

    Kokonaisuutena todella positiivinen yllätys 4/5
     
  5. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Olihan tämä nyt aivan törkeän hauska leffa, vitsiä ja visuaalista sellaista pukkasi konekivääritahdilla; yllättävän paljon niistä osui maaliinsa. Kivasti oltiin saatu Marvelin ja Reynoldsin itseironiaa mukaan, alkuteksteistä lähtien :D RRn lempiprojektin tulos kyllä näkyi, sen verran hyvin mies hoiti hommansa. Varsinaisena elokuvana anti oli laihahko, mutta tällaisena verisenä toimintakomediana en parempaa muista lähihistoriasta. Varsinainen rytinä onnistuneesti tajuttiin pitää maltillisena, painopiste on siis verbaalisessa sanasodassa. Myös teatterin muu väki tuntui tykkäävän kovasti tästä. (todella mukava myös huomata että leffa menestyy)

    4,5/5
     
  6. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Ja toivottavasti studiopomot äkkäävät nyt myös sen, että PG-13 ei ole ehdoton edellytys kaupalliselle menestykselle.
     
    Vole, rauttiz, Radikus and 1 other person like this.
  7. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Ja näin avattiin ne tämän vuosimallin pukuhippaset räväkästi. Kyllähän tämä sellaisena virkistävänä iskuna osuu aika hyvinkin sinne pönöttyneen vakavamieliseen kanssakilpailuun, vaikka tokihan niitä ryppyotsattomiakin voimailujuttuja jo löytyy. Tämä nyt oli silti aivan omilla asteikoillaan, mitä tulee sellaiseen rohkeampaan irtiottoon konventioista.

    Vaikka tämäkään tulokas ei pysty tarjoamaan lajityypilleen mitään kertakäyttöistä kummempaa elämysmatkaa noin tarinallisesti, niin silti sen kiitettävän hyvin osuvassa veijarimaisuudessa ja vankassa halussa viihdyttää on jotain hyvinkin mielekästä.

    3½/5
     
  8. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei tästä oikein keksi mitään pahaa sanottavaa. Vitsejä lateli ja useimmat upposi. Varmasti en kaikkia viittauksia saanut kiinni, mutta mitä sitten. Pitkästä aikaa ihan oikeasti nauratti leffaa katsoessa :) 4,5/5
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    En erityisemmin pidä Ryan Reynoldsista näyttelijä. Mies on toki hauska hyvin aidolla ja maanläheisellä tavalla, mutta koen (silläkin uhalla, että tämä tulkitaan kateudeksi) hänen ratsastaneen hitusen liikaa Men's Health -kropallaan (en pahemmin kannata nykypäivän fitness-buumia, joka on päätynyt mainostamaan enemmän jokaisessa enemmän tai vähemmän olevia narsistisia piirteitä terveyden ja hyvinvoinnin, jotka edustavat tässä lähinnä sekundääristä hyötyä, sijaan). Vaikka Deadpoolissa pönkitetäänkin miehen egoa, niin olin positiivisesti yllättänyt, kuinka tässä elokuvassa paljaita, klassisessa mielessä kauniita ( :D ) vartaloita ei oltu tuotu valkokankaalle pelkäksi silmäniloksi, vaan niillä oli aina joku tehtävä liittyi se huumoriin tai juoneen. Tämä henki huokui kaikessa elokuvassa ja katsojalle tuli hyvän selväksi, että kaiken keveyden, neljännen seinän rikkomisen ja läpänheiton takana oli elokuvan hyvin vakavasti ottava tekijätiimi Ryan Reynoldsista lähtien.

    Kuten Iron-Man ja Ant-Man (joka vertautuu Deadpooliin myös päähahmon humoristisuudella ja jonka viimeksi mainittu saa näyttämään lastenelokuvalta), onnistui myös Deadpool olemaan Marvel-universumin hahmon ensimmäisenä, pienemmän skaalan elokuvana olemaan viihdyttävämpi kuin moni muu isomman skaalan jatko-osa. Reynoldsin lisäksi muut hahmot olivat tarpeeksi läsnä elokuvassa, joka onnistui myös koskettamaan herkkiin tunteisiin. Toimintakohtaukset olivat riittävän hyviä ja pahis geneerisyydestään huolimatta tarpeeksi ärsyttävä pahuudessaan.
    X-Men -ylijäämän läsnäolo oli ehkä hitusen turhaa näin Deadpool-sarjakuvia lukemattoman silmin, mutta toisaalta tämä avasi oven monelle hyvälle humoristiselle heitolle.

    Deadpool on kokonaisuudessaan hieno saavutus Reynoldsille ja tiimille ansaiten esityksen lopussa kuullut aplodit. Tällaisissa elokuvissa on tietenkin se vaara, että liiallinen huumori ja etenkin tämä paljon puhuttu neljännen seinän rikkominen saattavat vaikuttaa halukkuuteen katsoa elokuva uudelleen ja uudelleen.

    4+/5 ****+ / *****
     
  10. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
  11. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Olihan tämä nyt ihan katsottava, vaikka en oikeastaan paljoa odottanut. Parhaasta sarjisfilmistä 2016 en menisi vielä sanomaan, mutta kyllähän tämä viihdykettä tarjoaa.

    3/5
     
  12. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Tämä oli tosiaan hyvä, kaiken menestyksen ansainnut leffa. Toivottavasti tämä muistetaan vielä kun tämän vuoden palkintoja aletaan jakaa. Alkutekstitkin oli parhaat mitä olen nähnyt vuosikausiin. Ja onhan tämä paras X-men leffa ikinä. :)
    Pientä säätöä ehkä olisi vielä kaivannut sinne ja tänne. Ja lisää pituutta, nyt tää loppui ihan liian aikaisin. Siinä ei auta vaikka hassuttelu jatkui lopputekstien jälkeen.

    4+/5
     
    Make tykkää tästä.
  13. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    3,5/5.

    Ihan hauska ja viihdyttävä, ei mitään kovin erikoista.

    Sen muijan olisi varmaan pitänyt olla jauhelihana siellä kapselissa. Epäloogisuuden huipentuma keskellä leffaa?
     
  14. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Tuli nyt nähtyä, kun sattui huvittamaan, vaikka en lähtökohdin ollutkaan järin kiinnostunut. Ihan jees, viihdyttävä pätkä. Deadpool on hahmona onnistunut ja annan puhtaat paperit Reynoldsille. Kiva, että Colossuksellekin annettiin repliikkejä, vaikka hahmo ei ulkomuodoltaan ihan mielestäni sopinut elokuvan maailmaan. Huumorin puolelta löytyy jonkin verran supersankarileffoille irvailua, suunsoittoa ja roiseja K18 -vitsejä. Hauska Stan Lee -cameo.

    Täytyy sanoa, että en kumminkaan ymmärrä tämän elokuvan hypeä, kyseessä on loppujen lopuksi hyvin perinteinen origin -tarina ilman mitään ihmeempiä yllätyksiä tai sisältöä. Vitsit olivat aika ennalta-arvattavia ja toimintakin oli mielikuvituksetonta. Leffa kannattelee itseään kestonsa ajan, koska isompia kompastuskiviä ei ole, mutta elokuva ei anna yhtään syytä nostaa itseään kaikkien aikojen sarjakuvafilmatisoinnin tasolle.

    3/5 Katsottava ja toimiva leffa, joka kumminkin jättää toivomisen varaa. Odotin paljon härskimpää menoa, mutta tämä tuntui olevan vain Deadpool Light. Hyvä kumminkin, että tämä menestyy lippuluukulla, koska niin kuin Aceman sanoi, ehkä studiopomot huomaavat ettei PG-13 -rating ole elinehto menestykselle ja saadaan hurjempaa menoa sinne minne se kuuluu (kunhan mässäily ei ole itsetarkoituksellista). Ehkä jatko-osassa uskalletaan revitellä kunnolla, koska tämä tuntui vielä siltä, että suurta yleisöä vasta tutustutetaan Deadpooliin.
     
  15. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Lähdin eilen katsomaan sarjakuvasankarielokuvaa, enkä odottanut törmääväni kreisikomediaan. Homma oli selvästi tarkkaan harkittu, koska harvoin näin viihtyneenä poistun teatterista. Odotusarvojen moninkertaistuminen valuu ihan kreisinä arvosanaan.

    *****
     
    Make tykkää tästä.
  16. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    I fucking love it! 5/5
     
    Make tykkää tästä.
  17. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Joo tuli katseltua, alun jälkeen parani, meinasin alun perusteella jo että jää katsominen kesken. Ei taida olla oikein mun juttu nämä marvelit.
    Yletöntä väkivaltaa, tästä oli aika vaikea taas sanoa kenelle elokuva on suunnattu.
     
  18. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Älä siitä huoli. "Aika hyvin" on löytänyt kohdeyleisönsä. Joka lienee suunnilleen kaikki sarjakuvia joskus lukeneet täysi-ikäiset...
     
    Make tykkää tästä.
  19. WTF!

    WTF! Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2015
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hohhjoijaa..,kuvittelin et tää olis oukkidoukki, mutta satunnaisesta viihdearvoa lukuunottamatta aika uuvuttavaa katsottavaa onneksi oli lyhyt mutta olisi voinnut olla vielä lyhyempi. Varmaan huonoin superherowhateverleffa ikinä, lukuunottamatta muutamaa Lepakkomiesta, kapteeni amerikkaa ja kostajia.
     
  20. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Taas kerran, ei ole Marvelin elokuva. Tuo nyt on sama, kuin moittisi David Bowieta siitä, että Nirvanan esittämä The Man Who Sold The World on huono.