Dayton UM18-22 kartion ripustuksen liimaus

Keskustelu osiossa 'Tee Se Itse / DIY' , aloittajana Zuikkis, 06.12.2017.

  1. Zuikkis

    Zuikkis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.12.2006
    Viestejä:
    72
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heippa.

    Tammikuussa 2015 ostin tuon Daytonin. Se on noin 250 litran pahviputkikotelossa, ihan hyvin palvellut tähän asti.. Nyt alkoi pitämään ihme sivuääntä, ja vika paikallistui siihen että kartion ripustuksen liimaus oli yhdestä kohtaa pettänyt ja reunan alta puhaltelee ilmaa. Eli ripustus oli irti siitä metallisesta rungosta.

    Mystisesti se korjaantui senkun sormella painelin sen paikalleen, eikä ainakaan puolen tunnin luukutuksella irronnut uudestaan. Miten voi kolmen vuoden jälkeen liima olla vielä niin tahmeaa että se tarraa noin hyvin uudestaan kiinni?

    Mielestäni elementti ei ole ikinä pohjannut, aika huolella on laskettu kotelo ja vahvarissa (inuke) teho rajoitettu niin että pohjaaminen ei pitäisi olla edes mahdollista millään taajuudella.

    Elementtihän on kotelossa alassuin maata kohti roikkumassa, eli kartio ehkä omalla painollaan hiukan vetää itseään irti vaikka olisi levossakin..

    Googlella löysin avsforumilta juttua kun 2014 alkupuolella jenkit odotteli Parts Expressiltä näitä elementtejä:

    "The story I read was when they received the shipment of drivers at the beginning of the year there was a problem with the glue and instead of releasing an inferior product they sent them back to China to be reworked. I applaud PE for not releasing a product that didn't meet there standards. "

    Juuri Parts Expressiltä omani tilasin tammikuussa 2015.. Ettei nyt olisi kuitenkin Suomeen lähtenyt tätä hyllyyn jäänyttä alkupään vanhaa varastoa? :)

    Mutta niin, kun se ainakin vielä noin helpolla liimaantuu takasin, mietin että tekisi tai ostaisi tuohon semmoisen "kiristysrenkaan" millä saisi painettua tuon ripustuksen reunan runkoa vasten? Saako näitä valmiina jostain?

    Elementissähän on myös ulkopinnassa semmoinen paksu tiivistyskumi reunassa, eli olisiko peräti ollut tarkoituskin ollut asentaa elementti kotelon sisäpuolelle niin että kotelon reuna painaisi tuota tiivistettä tiukasti? Silloin ripustuksen reuna ei pääsisi irtoamaan mitenkään kun olisi nalkissa siellä elementin rungon ja kotelon välissä.
     
  2. Kassu62

    Kassu62 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2008
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mitäs jos laittaisit elementin runkoon ohuen kerroksen kontaktiliimaa primeriksi? Ennen toimeen ryhtymistä tuota kannattaa testata vaikkapa sivelemällä johonkin tikkuun kontaktiliimaa. Jos tikusta ja ripustuksesta tulee erottamaton pari, niin sitten reunus kannattaa iroittaa kokonaan ja sivellä liimaa elementin runkoon koko alalle. Kontaktiliiman pitää antaa kuivua kunnolla!
     
  3. Zuikkis

    Zuikkis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.12.2006
    Viestejä:
    72
    Saadut tykkäykset:
    0
    Teinkin jo tässä välissä "hienon" korjauksen siihen.

    [​IMG]

    Tein 15mm paksusta vanerista tuommoiset kaaripalat, mitkä painaa reunaa kiinni.

    Se alkuperäinen liimahan piti tuossa ihan ihmeenkin hyvin, ihan kun sormella paineli reunan kiinni niin saattoi monta päivää mennä että irtosi uudelleen. Kyllä sen nyt luulisi siinä kestävän kun on tuolleen puristuksissa.