Creed: The Legacy of Rocky (2015) (Ryan Coogler / Sylvester Stallone, Michael B. Jordan)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 21.09.2015.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Adonis Johnson (Jordan) ei koskaan oppinut tuntemaan kuuluisaa isäänsä, nyrkkeilyn maailmanmestaria Apollo Creedia, joka kuoli ennen kuin Adonis syntyi. Siitäkin huolimatta on selvää, että hänen suonissaan virtaa nyrkkeilijän veri, ja Adonis suuntaa kohti Philadelphiaa - kaupunkia jossa Apollo otteli kuuluisan otelun Rocky Balboaa vastaan.

    Adonis etsii käsiinsä Rockyn (Sylvester Stallone) ja pyytää häntä kouluttajakseen. Vaikka Rocky onkin vakuuttanut, että nyrkkeily on hänen taakse jäänyttä elämäänsä niin Rocky näkee Adoniksessa saman voiman ja päättäväisyyden kuin aikanaan Apolossa. Rocky suostuu ja ryhtyy kouluttamaan nuorta taistelijaa vaikka hänellä on itsellään omia ongelmia. Rockyn ollessa kulmauksessa ei kestä pitkään kun Adonis saa oman mahdollisuutensa otella mestaruudesta - mutta onko hänessä todellakin sitä samaa taistelijaa kuin mitä hänen isässään oli?

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 25.11.2015)
     
  2. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Ei jaksa enää näitä. Odotuksia ei ole kyllä yhtään. Ainoa, mikä voisi hieman piristää näiden rambojen ja rockyjen seassa, olisi se, että stallone yhdistäisi ne. Eli Rombo tai Racky. Nyrkkeilisi viidakossa ja niin edes päin.
     
    Make tykkää tästä.
  3. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Voi olla niinkin, että ohjaaja on vain työrukkanen ja naruja vetelee oikeasti Sylvester.
     
  4. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Arvostelut erittäinkin positiivisia, joten loppuvuoden ylläriäkö tästä. Jopa Stallonen roolisuoritusta kehuskellaan ja näin päin pois. Otetaanpa tutkan tarkkailtavaksi.
     
  5. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Näköjään, tomaattimittari on huiman korkea 96% juuri nyt!
     
  6. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Jo melkeinpä haudan partaalla keikkuneelle elokuvasarjalle erinomaista jatkohoitoa. Rocky-elokuvien perintöä jatketaan kaikin puolin tyylikkään itsevarmasti, niin menneeseen kuin tulevaankin katsoen. Creedin suurin vahvuus on ennen kaikkea sen erinomaisessa näyttelijätyöskentelyssä, jossa varsinkin itse Sylvester Stallone nousee esiin koskettavasti. Myös nuorempi osasto onnistuu uskottavuudessaan.

    Eipä niistä itse nyrkkeilyosioistakaan vikaa löydy, vaan veri kyllä saadaan pumppaamaan niissäkin aivan riittämiin. Jännitys on luokkaa maksimaalinen, varsinkin siellä aivan viimeisessä matsissa. Lisää vaan tarinaa tulemaan, jos tekemisen taso pysyy tällaisena.

    4½/5
     
    Viimeksi muokattu: 06.01.2016
  7. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    ^ Täsmälleen saman arvosanan sai minulta. Ykkönen pysyy ikisuosikkina Rocky -elokuvista, mutta meni kevyesti heti siihen kannoille.

    Varmaan Syltyn paras rooli ikinä ja ehdottomasti parhaita elokuvia miehen uralta. Ihan top 3-kamaa Rockyn ja First Bloodin ohella.
     
  8. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 542
    Saadut tykkäykset:
    303
    Stallone sai ansaitusti parhaan sivuosan Golden Globen roolistaan.
    Seuraavaksi Oscar:D
     
  9. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    En nyt tästä oikein mitään vikaa löytänyt kuin musiikit, jotka ei hirveästi osunut omaan makuun. Niin ja ehkä olisin jättänyt sen juoksu/mopo kohtauksen leikkauspöydälle. Stallone veti roolin hyvin kyllä, mutta että ihan oskarin arvoisesti, jaa'a en osaa kyllä sanoa. Loppua kohden elokuva parani ja huipennus loppuottelu toimi hyvin.

    Jos vertaa edelliseen Gyllenhaalin Southpaw nyrkkeilyleffaan niin se oli kyllä sysitylsä. Tämä hakkaa sen kanveesiin mennen tullen. 3½/5
     
  10. krauta

    krauta Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    6
    Olipa kliseinen leffa. Mielestäni tämä oli huonosti tehty hiukan joka osa-alueella, näyttelijäsuoritukset korkeintaan keskinkertaiset ja aika vaisut, myös Stallonen. Musiikki ja äänimaailma kehnoa. Ehkä huonointa antia oli nyrkkeilykohtaukset, paikoitellen näytti että tappelut oli tehty tietokoneella, jotenkin animaationa ja lisätty näyttelijöiden naamat päälle.

    1,5/5
     
  11. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Ohhoh. :eek: Just kun luulin, että Rocky Balboan tarina on kaluttu loppuun, niin nouseva ohjaajakyky tulee from out of nowhere ja puhaltaa uutta eloa väsähtäneeseen sarjaan, vieden sen uusille mielenkiintoisille urille. Stallone vetää elämänsä roolin, eivätkä muutkaan näyttelijät huonoja ole ja jopa musiikkikin toimi. Tää menee ihan parin ensimmäisen Rockyn kannoille paremmuusjärjestyksessä. Kannattaa antaa tälle tsäänssi. 4/5
     
  12. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 580
    Saadut tykkäykset:
    215
    Ei huono, kuten ei myöskään Nelosen HD-tallenne. En ole päähänlyöntikilpailuelokuvien ylin ystävä, mutta ihan mainiosti oli tarina kuljetettu ja saatu fiilistä mukaan. Kovin paljoa uutta ja ihmeellistä tässä ei ehkä ollut, mutta samaa tarinaa vietiin eteenpäin ja päivitettin onnistuneesti. Joka tapauksessa Stallone oli tässä parempi Rockynä kuin Rambona siinä viimeisessä tekeleessä. ***½/*****.