Conspiracy, The (2012)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 17.01.2017.

  1. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    [​IMG]

    Taas kerran haaviin sattui ”löytötavaraelokuva”, vaikka en enemmälti välittäisi niitä nähdä: Christopher MacBriden The Conspiracy (2012). Kaikki kuvamateriaali on jälleen henkilöiden itsensä kuvaamaa. Onneksi lopputulos on tässä tapauksessa hiukan keskimääräistä parempi, ajoittain viihdyttäväkin.

    Tyylilaji on näennäisdokumentaarinen (mockumentary eli ”mukamentti”). Päähenkilöinä on kaksi nuorta elokuvantekijää, Aaron Poole ja James ”Jim” Gilbert. He päättävät ryhtyä tekemään dokumenttia salaliittohörhöistä, joita Yhdysvalloissa riittää. Kohteeksi löytyy Terrence G. (A. C. Peterson), joka paasaa kaduilla huikeasta salaliitosta. Hän on kuulemma löytänyt ylivertaisen maailmanlaajuisen ”syndikaatin”, joka ohjailee maailmantapahtumia niin nerokkaasti, ettei kukaan sitä tajua, ja joka on J. F. Kennedyn salamurhan ja 9/11:n takana. Hänellä on asunto täynnä todistusaineistoa, lähinnä lehtileikkeitä.

    Kun Terrenceä on pari päivää kuvattu, hän katoaa jäljettömiin. Elokuvantekijät ihmettelevät katoamista, ja kun hänen asuntoaan aletaan lopulta tyhjentää, he keräävät talteen sen mitä saavat.

    Sitten salaliitto alkaa selvitä ja löytyy toimittaja, joka oli aikaisemmin koettanut paljastaa toimijat. Taustalla ovat ikiaikaiset mithralaiset (The Tarsus Club), jotka tappavat sonneja rituaaleissaan. Toimittajat pääsevät soluttautumaan heidän kartanoonsa ja osallistumaan rituaaliin.

    Liian myöhään he tajuavat, että heidät onkin huijattu paikalle uhrattavaksi!

    The Conspiracy tarjoaa kohtalaisessa määrin jännitystä ja huumoria. Tilaääntä käytetään realistisesti, ja kamerajälki on yleensä siedettävää. Jos piditte Richard Donnerin elokuvasta Salaliittoteoria, saatatte pitää myös tästä.

    3/5

    Arrow’n brittiläisessä blu-rayssa (BD-25) ei ole tekstitystä, mutta niukahko lisämateriaali on katsomisen arvoista. Muutama kuvanäyte (ellei syndikaatti pätki piuhojani):

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]