Congress, The (2014) (Ari Folman / Robin Wright, Harvey Keitel, Jon Hamm, Paul Giamatti, Kodi Smit-mcphee, Danny Huston)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 12.06.2014.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Vuonna 1987 teattereihin saapuneen The Princess Bride -leffan myötä Hollywoodin tähdeksi noussut näyttelijätär Robin Wright esittää The Congress -elokuvassa itseään ja hänellä on vain yksi viimeinen tehtävä jäljellä - tehdä hänestä digitaalinen versio tulevaisuuden Hollywoodin käyttöön.

    Hänen pitkäaikainen managerinsa Harvey Keitelin ja Miramount Studioiden johtajan Danny Hustonin laatiman sopimuksen perusteella tämän digitaalisen version hallinta on studiolla ja he voivat käyttää sitä miten parhaaksi näkevät ilman rajoitteita. Tästä korvauksena Robin saa tuntuvan korvauksen jotta hän voi jatkaa sairaan poikansa hoitoa ja lisäksi hänen digitaalinen versionsa pysyy ikuisesti nuorena.
    20 vuotta myöhemmin studioiden animatiopuolen johtajan ansiosta Robinin digitaalinen versio on noussut tähdeksi. Sopimuksen ollessa päättymässä Robin kutsutaan The Congress -nimiseen messutapahtumaan, jossa hän palaa takaisin parrasvaloihin tulevaisuuden elokuvamaailmassa.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 29.08.2014)
     
    Viimeksi muokattu: 12.06.2014
  2. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Ehkä hieman tylsä leffa ainakin alkupuolella. Mutta ihan katsottava kuitenkin.
    En tiedä tajusinko ihan kaikkea mutta olisikohan tärkein juttu ollut lopussa että ihmiset jotka olivat sairaita ja elämä oli kurjaa niin niille tarjottiin niitä kemikaaleja että loppuelämä ei olisi yhtä kärsimystä.
    :):):)
     
  3. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    The Congress perustuu vain hyvin väljästi Stanisław Lemin romaaniin Futurologinen kongressi. Ennen kaikkea se kuuluu elokuviin, joissa näyttelijä esiintyy omana itsenään à la Being John Malkovich. Elokuvassa on sekä näyteltyjä osuuksia sekä pitkä animaatiojakso, joka tuo psykedeelisyydessään ja omalaatuisuudessaan mieleen Keltaisen sukellusveneen ja Terry Gilliamin.

    Kyseessä on filosofinen tieteiselokuva, joka on lähempänä Andrei Tarkovskia kuin yhdysvaltalaisia avaruusrymistelyitä. Aiheena on elokuvataiteen tulevaisuus: näyttelijät skannataan ja luodaan tietokonegrafiikkana, ja lopulta elokuvien asemesta nautitaan kemiallisia aineita.

    Kokonaisuus on periaatteessa kiinnostava, mutta se kärsii näennäistarkovskilaisesta laahaavuudesta. Jotkin dialogijaksot tuntuvat yksinkertaisesti liian pitkiltä, ja tarina voisi edetä sujuvammin. Elokuvassa on hiukan neuvottoman haahuilun tuntua: mitä tässä loppjen lopuksi ajetaan takaa? Viittauksia muihin elokuviin ja populaarikulttuuriin on runsaasti.

    Pääroolissa nähdään Robin Wright ja sivurooleissa mm. Harvey Keitel, Paul Giamatti ja Jon Hamm (äänirooli). Musiikki olisi voinut olla Philip Glassin käsialaa.

    2½/5
     
    Viimeksi muokattu: 01.05.2016
  4. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Alkoi hyvin ja odotukset olivat korkealla, olisiko kerrankin älykästä scifiä tarjolla. Sitten siirryttiin animaatioon, ja alussa luodut jännitteet katosivat. Vaikka aihe oli mielenkiintoinen, ei valittu muoto oikein tukenut sitä. Pettymys tämäkin oli. 1 1/2