Coco (2017)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 17.02.2018.

?

Arvosanasi elokuvalle Coco?

  1. 0 ääntä
    0,0%
  2. ★★

    1 ääntä
    25,0%
  3. ★★★

    0 ääntä
    0,0%
  4. ★★★★

    1 ääntä
    25,0%
  5. ★★★★★

    2 ääntä
    50,0%
  1. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    [​IMG]

    Disneyn & Pixarin uusin tuotanto Coco (2017) on jo ehtinyt kerätä kiitosta, joten oli kiiruhdettava katsomaan englanninkielistä 3D-esitystä Tennispalatsi 1:een heti kun se oli mahdollista. Pääohjaajana on toiminut Lee Unkrich (mm. Toy Story 3).

    Päähenkilö on 12-vuotias meksikolaisen suutariperheen poika Miguel (Anthony Gonzalez), joka haaveilee musiikkiurasta, vaikka perhe vihaa musiikkia syvästi. Miguelin ihanne on paikkakunnan suuri poika, edesmennyt laulajatähti Ernesto de la Cruz (Benjamin Bratt). Vainajien muistopäivänä (Día de los Muertos) Miguel päätyy tuonelan valtakuntaan, jossa hän tarvitsee Héctorin (Gael García Bernal) apua.

    Tarina etenee vauhdikkaasti, värikkäästi ja hauskasti, ja silti mukaan on saatu syvällisiä ja vakavia sävyjä: menneet sukupolvet
    jatkavat elämäänsä tuonpuoleisessa vain niin kauan kuin elävät heitä muistavat. Tällä ei ole mitään tekemistä kristillisen maailmankäsityksen kanssa, vaan enemmänkin asetelma muistuttaa pakanallisia uskontoja, myös itämaista ja afrikkalaista esi-isien muistamista.

    3D-kuva on erinomaista, joskin se keskittyy syvyysvaikutelmiin eikä katsojan silmille juuri heitetä tavaraa. Lentokohtauksissa on luotu upea tilavaikutelma.

    Musiikki on värikästä (mariachi), joskin edessä keskellä istuen Tennispalatsi 1:n sali tuntui kärsivän jonkinlaisesta akustisesta onttoudesta.

    4/5

    Esityksessä ei ollut lyhytelokuvaa, ei myöskään ylijäämäkohtausta lopputekstien jälkeen.

    Ensi-ilta Yhdysvalloissa: 21.11.2017. Ensi-ilta Suomessa: 16.2.2018.

    Coco ilmestyy Amerikassa kuun lopulla UHD:nä, mutta 3D-julkaisusta ei ole tietoa. Ehkä Saksassa...?

    Elokuvan esitys kärsi pikku ongelmista, sillä projektoria ei ilmeisesti saatu heti käyntiin vaan alku viivästyi ja mainoksia jäi näkemättä. Ihmeperhe 2:n traileri nähtiin kuitenkin 3D:nä. Lisäksi salin ovea jouduttiin vasaroimaan esityksen aikana, koska lukko oli mennyt epäkuntoon.
     
    Viimeksi muokattu: 18.02.2018