CI+ -salaus ja korttilinkitys - mitä se tarkoittaa?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Cirrus, 30.09.2009.

  1. LRyder

    LRyder Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2007
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olipa melkoinen show kun kävin linkittään DNA:lla LA Digitalin C+ -modulin.
    Olin ottanut mukaan kopion sarjanumerosta skannerilla. Asiakaspalvelu ei näytä olevan DNA:lla vahvuus.

    Ilmeisesti ensireagtio oli sellainen, että tässä yritetään jotain bluffia (vaikea kuvitella mitä). Halusi nähdä modulin eli selitti ettei pelkän sarjanumeron perusteella voi linkittää. Epäili, ettei moduli ole C+ -moduli.

    Kun selitin ettei modulissa ole mitään muita tietoja , kuin että laitteen nimi, ei sekään auttanut. Seuraavaksi halusi TV:n mallinumeron. Kun annoin sen suullisesti niin ei tuntunut onnistuvan sittenkään. Selitin , ettei tarvita muuta kuin modulin numero. Näinhän on digiboxienkin kanssa.
    Pienen jauhamisen jälkeen alkoi yrittämään softallaan linkitystä ja takkuili TV:n tyypin kanssa. Sitä ei tuntunut löytyvän. Sitten kun löytyi Samsung UE37C6005 hän ilmotti ettei tällä tyypillä ohjelma suostu linkittämään. No kun valitin että aivan uusi kone uusinta mallia ja DNA:n ohjelmat ei ilmeisesti ole ajan tasalla niin sitten kuulemma toisella tavalla linkitettynä (tiedä mikä) alkoikin onnistumaan.
    Sain kakkoskortin ja lähti pelittämään kyllä .
    Aivan surkean kuvan sain kyllä tästä DNA:n palvelusta. Aikaa turhautui puoli tuntia ja olisi pitänyt olla pikku juttu.
     
  2. tukker

    tukker Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2004
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen aloittelija näissä maksukorttiasioissa, eli en tajua mitään koko asiasta vielä.

    Minulla on ollut Plustv-kortti jo pitkään vanhassa Topfieldissä. Nyt Toppy alkoi pitämään kamalaa meteliä ja siirsin sen eläkkeelle.

    Tilalle hankin Samsung 8500 HD-boksin ja siihen CI+ -modulin jossa on TV-Viihteen kortti. Näen sillä Yle HD:n, MTV# HD:n ja Nelonen HD:n. Moduli on paritettu TV-Viihteen kortin kanssa.

    Tökkäsin Plustv-kortin tähän samaan moduliin katsoakseni NHL-pelejä mutta ruutuun tulee näyttö No access, Not Activated (status code 3).

    Onko ihan aikuisten oikeasti niin että en näe tällä modulilla Plustv:n kanavia?

    Pitääkö Plustv-kanavia varten hankkia oma digiboksi tai jotain?

    En ole pitkään aikaan törmännyt yhtä hankalaan ja vaikeaan kuluttajille myytävään tuotteeseen kuin mitä maksukortit ovat. Lyhyen tutustumisen jälkeen koko maksutv-maailma operaattoreineen ja sekavine kanavapaketteineen on ihan järjetöntä sähläystä.

    Maksutv-maailma tarvitsee toimijan joka osaa tehdä asian helpoksi. Nyt en ole sellaiseen vielä törmännyt.
     
  3. Austin_Powers

    Austin_Powers Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    31.01.2004
    Viestejä:
    121
    Saadut tykkäykset:
    0
    Törmäsin samaan asiaan uuden CI+ Dilog 99060 moduulin kanssa. Ei toimi PlusTV sen kanssa. Onneksi mnulla on vanha TechniSatin "CX" CA-moduuli, jolla PlusTV näkyy niin kuin tähänkin asti. Mutta onhan se niin, että yhdellä moduulilla ja yhdellä kortilla pitäisi maksutv:stä selvitä. Palveluntarjoajasta riippumatta. Jotenkin tuntuu, että operaattorit eivät oikein osaa lanseerata tuotteitaan oikein. Tekevät vaan hallaa omalle businekselleen, kun käyttäminen ja käyttöönotto on epäselvää tietotekniikassa harjaantuneillekin henkilöille. Miten tv-katsoja, joka ei ole kiinnostunut IT-tekniikasta muutenkaan ja tekstiviestin lähettäminen kännykälläkin on kauhistus, pystyy selviämään näiden korttilinkitysten ja eri moduulien kanssa?

    Huomioon ottaen senkin, että nähdäkseen ilmaisen uuden HD-kanavan pitää investoida 70-80 eur uudesta CI+ moduulista. Teknisesti HD-kuva voisi lähettää salaamattomanakin. Anvian lähettämä testikuva näkyi ainakin aluksi hyvin ilman minkään sortin moduuleita ja kortteja.

    Tuollahan tuo PlusTV:n näkyminen kerrotaankin:
    http://www.testatutlaitteet.fi/fi/fi_2.html

    PlusTV:n maksu-tv-palvelut toimivat Antenna Ready HD -merkinnällä varustetuissa televisioissa käyttämällä tavallisia CA-kortinlukijoita (eli ei CI+ -kortinlukijoita). PlusTV:n palvelut eivät tällä hetkellä toimi Antenna Ready HD -digibokseissa eivätkä CI+ -kortinlukijoissa.
    Jepulis. Aika reilua. Tarvitaan kaksi kallista palikkaa, jotta saa kaikki näkymään. Ja lisäksi tarttee jumpata moduulien kanssa tv:n takana. Ei hyvä!

    Gigantinkin tuotetietosivulla Dilogin moduulista sanotaan: Dilog CI+/CA-moduuli maksu-tv-korteille Pitäisikö tuosta sitten osata päätellä, ettei toimi PlusTV:n kanssa. Käytännössä ongelma paljastuu vasta kotona, kun kortilla ei näe mitään. Normi-ihminen ei kaikkia foorumeita lue läpi ennen lukija ostoa. Yhteensopivuus lienee PlusTV:n ratkaistavissa?
     
    Viimeksi muokattu: 07.05.2011
  4. warre

    warre Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    14.02.2000
    Viestejä:
    2 356
    Saadut tykkäykset:
    30

    plustvn pitänee päivittää salausjärjestelmänsä. vissiin saman syyn takia kaikkien kaapelioperaattorien suomessa piti muutama vuosi sitten päivittää salausjärjelmänsä linkityksen tullessa käyttöön kun sitä tukevat laitteet ei osaa avata edes linkittämättömiä kanavia ilman linkitystä.
     
  5. tukker

    tukker Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2004
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joopa joo. Tämä touhu on oikeasti täyttä farssia. Kun mukaan lasketaan YLEn touhuilu standardien kanssa ja nykyinen korttipeli, pakka on niin sekaisin että en muista kohta omaa nimeäni.

    Ehdin hankkia itse asiassa kaksi CI+ modulia ja laitoin toisen telkkariin että voi pitää kumpaakin korttia jossain niin ettei tarvitse vaihdella niitä. Nyt sitten Plustv ei näy kummassakaan. Jos Plustv ei korjaa tätä, kyseinen kortti lähtee tästä talosta.

    Voiko tämä olla näin vaikeaa? Kyse on vain televisiosta joka on ollut olemassa ainakin 60 vuotta.
     
  6. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mediayhtiöt rakastavat DRM:ää ja haluavat että sinäkin rakastat. Kuka käski äänestämään Karpelaa? Jos jotain positiivista pitää tästä sekoilusta sanoa niin ainakin näillä näkymin yle HD etc näkyvät ihan tavallisella linkittämättömällä conax modulilla kaapelissa. Näemme siis ehtaa HD lähetystä HTPC:llä vaikka sen piti olla täysin mahdotonta :rolleyes:
     
  7. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Missä ylehd näkyy kaapelin kautta? Laita linkki, jos olet jostain saanut tietoa uusista järjestelyistä.

    Tällä hetkellä Welho/DNA:n kautta näkyy HD kanavat salaamattomina, mutta ei varmasti kovin kauaa. Toivottavasti WSBK kisat saa vielä tänään katseltua HD laadulla.
     
  8. prosurfer

    prosurfer Guest Guest

    Liittynyt:
    19.10.2001
    Viestejä:
    2 111
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ensi viikon vielä. Ei muuten ole ollut tallennusongelmia millään kanavalla...
     
  9. h-p

    h-p Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2007
    Viestejä:
    863
    Saadut tykkäykset:
    0
    No ei ne nyt täysin salaamattomia ole, vaatii kortin. Paitsi Nelonen ja SuomiTV, mitkä on olleet salaamattomia aina.
     
  10. herlokkis

    herlokkis Guest Guest

    Liittynyt:
    10.08.2010
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0

    Mulla on ainakin samainen setti (paitsi boxin tilalla Sonyn T2-telkkari) ja TV Viihteeltä HD-kanavat sekä Nelonen Pro (ja muut Nelosen kanavat), josta näen NHL-matsit. Lysti maksaa 12,95 kuussa, niin onko vaikeeta tai paha hinta?
     
  11. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minähän sanoin että näillä näkymin näemme eli puhutaan tulevasta.

    Ostin myös uuden plasmatelkkarin eli korttilinkityssirkuksen jälkeen CAM-modulin voisi tökätä DRM-fanien kauhuksi HTPC DVB-korttin CAM-paikkaan.. Nyt kun on oikein se vaadittu sarjanumerokin. Tällä välin on welhon HD-kanavatarjontakin kasvanut sen verran että siinä on jotain katsottavaa.

    History HD, Discovery HD ja Animal planet HD vaikutti ihan mielenkiintoisilta kanavilta.

    Muoks: Tosin ongelmaksi voi jäädä että teevee on CI+ yhteensopiva eli eivät välttämättä suostu vuokraamaan paritettua modulia vaikka mä olisin miten luottokortti tanassa..
     
    Viimeksi muokattu: 09.05.2011
  12. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    satutkohan tuntemaan ketään jolla on telkku kaapelivirittimellä ja CI-slotilla (ei CI+) eikä kiinnostusta maksukanaviin. jos siitä otat sarjanumeron [omistajan luvalla], niin eivät mäkätä. niin tietysti ostettuasi telkun. josta tosin et pidä ja myyt takaisin sen jälkeen kun hait kortin. kaikki tietysti suullisesti etkä ehtinyt maksaa tai haea, joten et palauta rahaa tai telkkua.
     
  13. kurg

    kurg Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    1
    Voi sen törkätä HTPC:hen, mutta luonnollisesti se ei tee mitään. HTPC ei voi saada CI+ sertifikaattia. Ei toimi siis mitkään maksulliset SD eikä HD kanavat CI+ -modulilla HTPC:ssä.
     
  14. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    näinhän ne väittää, mutta pitääkö paikkansa? onko kukaan kokeillut?

    ja jos tosiaan on nyt näin, jossain vaiheessa "pojat" tekevät ohjelmallisen palikan tuohon
     
  15. kurg

    kurg Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    1
    CI+ -moduli ei toimi kuin paritettuna CI+ yhteensopivan tv:n/digiboksin kanssa. Ilman paritusta ja CI+ yhteensopivuutta moduli ei tee mitään.

    Näin olen kanssa huhuja kuullut. CI:hän on näin murrettu jo aikaa sitten, joten lienee ajan kysymys, koska CI+ murretaan. Voisi kuitenkin kuvitella, että CI+:ssa on keskitytty vielä enemmän murtamisen hankaloittamiseen. Tällöin ei kuitenkaan voi käyttää DVB-kortin CAM-paikkaa moduleineen, vaan on käytettävä jotakin erillistä esim. USB-älykortinlukijaa.
     
    Viimeksi muokattu: 09.05.2011
  16. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varsinaisesta parituksesta tietyn laitteen kanssahan ei ole kysymys CI+:ssa, vaan liikenteen salauksesta moduulin ja laitteen välillä. Laitteen puolelta tarvitaan siis CI+-sertifiointi ja tämän myötä sinne laitettu avain salatun liikenteen purkamiseen. Modulia sinänsä ei naiteta tiettyyn laitteeseen, vaan se toimii kaikissa CI+-sertifioiduissa laitteissa.

    Kortti sen sijaan naitetaan CI+-tapauksessakin tiettyyn moduuliin, eli se toimii vain siinä moduulissa, mihin paritus on tehty, mutta tällä sinänsä ei ole vaikutusta PC-laitteissa toimivuuteen, vaan ainoastaan sillä, että PC-laitteet eivät todennäköisesti tule saamaan tuota CI+-sertifikaattia ja sitä myöden purkuavaimia CI+-salauksen avaamiseen. Ilman onnistunutta avaimien vaihtoa CI+-moduuli toimii kyllä, mutta avaa ainoastaan kanavat, jotka eivät vaadi CI+-suojausta. Suojausvaatimus on kanavakohtainen, eikä se ota suoraan kantaa siihen, onko kanava SD vai HD, eli periaatteessa CI+-suojattuja SD-kanavia, sekä suojaamattomia HD-kanavia voi olla (tulevaisuudessa) olemassa.
     
  17. kurg

    kurg Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joo. Taisin hiukan sekoittaa siihen, että jos on CI+ laite (moduli/tv/digiboksi) ja tähän CI+ -laitteeseen parittamaton kortti, niin sitten ei avaudu mitkään kanavat. Eli CI+ -laite ei suostu keskustelemaan parittamattoman kortin kanssa.
     
  18. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, tarkoitin että oletko saanut jostain tietoa, että yleHD näkyisi tulevaisuudessa ilman "paritusta". Näillä näkymin HTPC:lla ei katsella HD kanavia jatkossa.
     
  19. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luonnollisesti otan tavallisen linkitetyn conax-modulin ja kortin enkä CI+ sellaista. Sitä vartenhan sarjanumeropelleilyyn mentiin että ne linkitetyt modulit toimii liian hyvissä laitteissa.
     
  20. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Linkitetty conax on CI+ conax, vai olenko taas väärässä?