CI+ -salaus ja korttilinkitys - mitä se tarkoittaa?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Cirrus, 30.09.2009.

  1. queg

    queg Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerrotko tarkemmin linkitysavaimist. Olisko siis moduulin mukana pitänyt saada jotain avaimia mitä sitten operaattori, esmes welho täällä sitten tarvitsee siin ku linkittää moduulia ohjelmakortin kanss?

    Kaverille jäi multa ite asias jotain oheissälää tosta moduulista otin vain pelkän moduulin mukaan tänne Suomeen ku luulin et ne paperit olis vain jotain turhaa. :hitme:

    edittiä viel: Eiks täälläkin ollut joku saanut jollain operaattorilla homman pelittään ite hankkiman modulin kans? lumo tai elisa?
     
  2. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Avaimet ovat laitteen, tässä tapauksessa siis sen lukijan, muistipiirillä. Avaimet ovat ilmeisesti verkkokohtaisia ja Suomen laitteissa on sisällä ainoastaan Suomen kaapeliverkkojen avaimet ja niin edespäin. Noita avaimia ei myöskään laitteisiin voi käsittääkseni päivittää kuin ohjelmistopäivityksellä, jos silläkään, joten aika epätodennäköistä on, että saisit ulkomaiseen moduuliin jotenkin nuo Suomen kaapeliverkkojen avaimet sisään.
     
  3. Kaptah76

    Kaptah76 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2007
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo hymiö yritti tuossa viestittää, että kirjoitin vähän kieli poskessa.

    Linkitykseen tarvitaan kaksi avainta. Toinen on modulin / boksin piirillä ja toinen ladataan operaattorin salausjärjestelmään. Eli kaikkien Suomeen tuotujen linkittävien modulin / boksien avainten "vastakappaleet" löytyvät kaapelioperaattoreilta. Jos tuo laitteen Norjasta (ohi normaalien maahantuotiorganisaatioiden) ei operaattoreilla Suomessa ole ko. laitteen avainta järjestelmissään ja he eivät voi (vaikka haluaisivatkin) linkittää tuota laitetta omiin kortteihinsa.
     
  4. queg

    queg Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok nou hätä hymiön kans. Kato kun ei ollut oikein mitään haisua hommasta niin ei tiedä et mihin hymiö liitty.

    Ok eli conax linkitystä tukeva moduuli on siis ite valmiiksi periaatteessa kovalinkitetty maakohtaisesti operaattorin kans ja ohjelmakortin ja modulin välille sit operaattori tekee korttikohtasen linkityksen??


    ja operaattori a vaatii omat modulinsa omalla avaimellaan ja operaattori b omat modulinsa omalla avaimellaa. Siin saa olla moduulitoimittaja tarkkana että menee oikeeta moduulia oikeeseen suuntaan.

    welhon mies sano et se moduli pitää olla just sen operaattorin jonk korttia ja kanavapaketteja katotaan. eli et moduuli ei olisi vaan maakohtanen vaan jopa operaattorikohtanen. noista ku ei tiiä että millon puhuvat paskaa ja millon totta ja useimmiten tuntuvat puhuvan schaissee niin sitä sit ekana tulee epäiltyä automagisesti joka ikist väitettä


    Onko kukaan muuttamassa norjaan? :hitme: meikältä saa modulin halvalla :D


    edittiä: täst conax linkityksestä on aika monta otsikkoa tääl ja samoja asioita varmaanki jauhetaan useammassa

    Joku osaava vois tehdä jonki koosteen faktoista nii ei sitten meidän nyyppien oletuksia tarvis teidän tietävämpien lähteä joka kerta oikoon vaan voisitte sanoo että lukases poika tuolta eka
     
    Viimeksi muokattu: 05.02.2010
  5. Kaptah76

    Kaptah76 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2007
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yleisellä tasolla näin. Suomeen on kuitenkin pystytetty sellainen viritelmä, että maahantuojat saavat laitteidensa avaimet toimitettu kaikille kaapelioperaattoreille. Tästä syys esim. Welhon wboxin voi viedä vaikka Ouluun ja sen saa linkitettyä sielläkin (muistaakseni joku on täälläkin vahvistanut, että tämä myös toimii).

    Vuokramodulien osalta ei ole tarvetta modulin siirtelyyn verkosta toiseen, koska se on vuokrattu vain tietyn operaattorin palveluiden katseluun. Eli jos muuttaa pois ko. operaattorin verkosta moduli palautetaan...
     
  6. Kutis

    Kutis Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    1
    Miten ob mahdollista, että kaveri joka osti kortinlukijan gigantissa sai ilman mitään linkityksiä Canal Film HDn näkyviin, Sport HD ilmeisesti jäi näkymättä koska se maksaa Canal Totalin omistajillekin erikseen? Onko linkitys suurta huijausta?

    Itsellekin kävi näin: hain DNA:n myymälästä Lahdessa kortin ja kortinlukijan vuokralle, mutta en muistanut ottaa TV:n sarjanumeroa mukaan. No myyjä käski soittaa kotoa asiakaspalveluun ja hoitaa sitä kautta linkityksen loppuun. Sitten kun soitin ja aloin tavaamaan TV:n sarjanumeroa, niin asiakaspalvelija kertoi ettei hän tarvitse sitä. Mitenkähän nämä asiat oikeasti menee?
     
  7. Aldo

    Aldo Guest Guest

    Liittynyt:
    26.01.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Telkkarin sarjanumeron kysely ainakin on huijausta, jolla vain tarkistetaan että on Cable Ready HD -laite, johon se kortinlukija tungetaan. Kunhan vaan saa sen kortinlukijan sieltä kaapelioperaattorilta niin hyvin pelaa muissakin laitteissa. Eli se linkitys ei missään vaiheessa mene sinne telkkariin asti vielä vaan jää kortin ja kortinlukijan välille, ja ilmeisesti kaikki kaapelioperaattorit eivät ole vielä saaneet edes tuota peruslinkitystä käyttöön. Tai sitten niitä ei vaan kiinnosta, mikä olisi kyllä täysin oikea suhtautuminen tähän pelleilyyn.

    Ihmisten pitäs vaan tunkee niitä kortteja muihin laitteisiin ja kertoa kokemuksia niin tiedettäisiin, missä vaiheessa milläkin operaattorilla mennään. Jostain luin, että Welho vasta pari viikkoa sitten kirjoitteli jollekin asiakkaalle, että nyt tarvis vuokrata heiltä kortinlukija tai muuten HD-kanavat menee pimeäksi.
     
    Viimeksi muokattu: 07.02.2010
  8. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä olisikin terve suhtautuminen asiaan sensijaan että aletaan vaatia kopioita telkkarin ostokuitista ettei vain vahingossakaan joku katso HTPC:llä maksamiaan hD-kanavia linkitetyn CAMin kanssa. :OI
     
  9. rahi

    rahi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.01.2003
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minähän sitä kirjoittelin ja just tänään sitten maksupaketin HD kanavat lakkasi näkymästä. CAM on gigantista viime syksynä ostettu ja telkku Sony W5500.
     
  10. waiskipu

    waiskipu Guest Guest

    Liittynyt:
    30.06.2008
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Irtisanoin koko paskan,että se siitä :(
     
  11. Tommi Helminen

    Tommi Helminen Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2004
    Viestejä:
    504
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämän ketjun lukeminen selvitti (ja samalla toisaalta sekoitti lisää) tätä Cable Ready HD-asiaa ja korttilinkitystä. Minua jäi kuitenkin ihmetyttämään, että miksi uusiinkin televisioihin tarvitsee erikseen ostaa/vuokrata korttilinkitystä tukeva moduuli? Eikö valmistajat voisi laittaa moisen purkin jo valmiiksi television sisään, jos kerran semmoinen HD-digibokseissakin on? Wooot? :confused:
     
  12. h-p

    h-p Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2007
    Viestejä:
    863
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luultavasti syynä on se että digiboksit ovat keskitetympiä tuotteita (versioita on useita monille pienille markkinoille) ja telkkarit ovat samat joka maassa (vain softa vaihtelee maittain) Itselläni on Saksasta vuonna 2007 ostettu digiboksi, ja siihen piti erikseen hommata CAM-moduli.
     
  13. aleksiet

    aleksiet Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2006
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samma här. Mun mielestä on perustelematonta vaatia asiakasta vuokraamaan lisää vehkeitä kun ilmiselvästi lähtökohdat HD -kanavien vastaanottamiseen on jo olemassa (HD -kanavat näkyivät tähän asti).

    Jos tarvitaan lisää romuja Welholta niin tokihan sen pitäisi olla ilmaista tai vähintäänkin ostettavissa omaksi.


    Huonoa bisnestä (ja asiakaspalvelua) sanon mä.
     
  14. chris

    chris Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2003
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain Elisalta linkittävän moduulin, mutta kun lyön sen LG 47LH7020 töllöön kiinni, niin kaikki kanavat pimenevät => No signal. Edes peruskanavat (YLE1 jne.) eivät näy. TV kyllä tunnistaa moduulin ja pystyn myös katsomaan kortin tilaustietoja. Jos kortin nyppää moduulista ulos, tilanne ei muutu kuin että TV vain ilmoittaa kortin puutteesta. Kortti on ollut kiinni digiboksissa keräten valtuutukset sitä kautta jo aiemmin, tosin ei tämä nyt valtuutusongelmalta tunnu. Kun modulin irroittaa, niin kanavat näkyvät taas (peruskanavat siis ilman korttia).

    Voiko tässä olla joku rautatason yhteensopivuusongelma? Ilmeisesti modulia ja TV:tä ei tartte sen kummemmin "parittaa" eli ongelma ei tule sitä kautta? Ei tämä varmaankaan odottamallakaan parane, TV:kin sammuttaa itsensä kun signaalia ei ole...
     
  15. perkins

    perkins Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2004
    Viestejä:
    238
    Saadut tykkäykset:
    0
    OT:
    Jos jollain on jäänyt lojumaan nyt tämän uudistuksen vuoksi semmoinen Sonyyn sopiva CA-moduli, niin olisin kiinnostunut ostamaan sen pois.

    Ilmeisesti antennipuolella PlusTV-kanavat saa vielä näkyviin näillä moduuleilla(?). Pitää vanha Sony myydä appiukolle niin kauppoja ei tule ellei maksukanavat näy.
     
  16. mrjlo

    mrjlo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2007
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
  17. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän huonosti ilmaistu kyllä tuossa jutussa asia. "Tämän vuoksi ulkomailta ostetuilla DVB-T2 -televisioilla tai digibokseilla ei pysty katsomaan Suomen antenniverkon HD-kanavia" nyt vain ei pidä paikkaansa, asiahan ei ole noin edes kaapeliverkon tapauksessa. Ulkomailta ostetuilla televisioilla kyllä pystyy katsomaan HD-lähetyksiä kaapeliverkossakin ja CI+-paikan omaavilla laitteilla näin tulee olemaan myös antenniverkon puolella. Se toki on totta, että digiboksit tulevat yleensä integroidulla kortinlukijalla CI-paikan sijaan, eikä ulkomailta ostetuissa laitteissa ole Suomen verkon linkitysavaimia sisällä, joten boksien ostaminen ulkomailta tuskin tulee olemaan käytännössä mahdollista.
     
  18. Skatt62

    Skatt62 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.02.2005
    Viestejä:
    146
    Saadut tykkäykset:
    1
  19. juka39

    juka39 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.02.2007
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletteko jo nähneet markkinoilla Cable Ready hyväksyttyjä television CI+ paikkaan soveltuvia kortinlukijoita?
     
  20. srout

    srout Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    565
    Saadut tykkäykset:
    11