Brawl in Cell Block 99 (2017) (S. Craig Zahler / Vince Vaughn)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mookid, 13.10.2017.

  1. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    [​IMG]

    http://www.imdb.com/title/tt5657856/

    https://www.rottentomatoes.com/m/brawl_in_cell_block_99/

    Bone Tomahawkilla vakuuttaneen S. Craig Zahlerin toinen elokuva iskee hampaat kurkkuun ja katkoo luita.

    Vince Vaughnilta väkevää, nimenomaan fyysistä työtä ja mies tuntuu tekevän ns. matthewmcconaugheyt ja ravistaa romcom-mielleyhtymät harteiltaan. Josko tästä saataisiin uutta vaihdetta silmään tältäkin näyttelijältä? Vince on kova jätkä, uskokaa jo. Samoin ohjaaja/käsikirjoittaja Zahler on jo näiden kahden elokuvan perusteella tulevaisuuden kiinnostavimpia tekijämiehiä.

    Elokuva alkaa suht hitaana rikosdraamana (kokonaispituutta karvan verran yli kaksi tuntia), mutta edetessään hilaa itsensä varsin rankkaan grindhouseen ja pulp-väkivaltaan, jossa jokainen lyönti sattuu ja ilkeät käänteet seuraavat toisiaan. Ja kuten Bone Tomahawkissa, myös dialogi pääosin hykerryttää ja viihdyttää. Suosittelen katsottavaksi miehisen elokuvan ystäville! Hype: erityisesti yksi väkivaltainen kohtaus meinasi kääntää mahalaukun ympäri, niin pahan näköinen se on.

    Antaisin elokuvalle täydet pisteet, eli luuvitosen.
     
    Viimeksi muokattu: 13.10.2017
  2. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Tää ei ollutkaan ihan perinteinen vankilaleffa joksi sitä luulin, tosin ei ollut BT ihan perinteinen länkkärikään, joten ei nyt kovin yllättänyt :D

    Kova leffa!

    ****½
     
  3. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Todella huikea vankilaleffa. Menee siinä genressä aivan kärkikastiin kaikessa karuudessaan. Jos paska voisi haista TV kautta, niin tältä se varmasti tuntuisi/näyttäisi. Vince Vaughnin suoritus ensiluokkainen, mies oli reenannu itsensä oivaan kuntoon.

    5/5

    Edit: näköjään seuraavassa Zahlerin leffassa on entistäkin kovempi casting
     
    Viimeksi muokattu: 21.05.2018
  4. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Mä en ymmärrä tätä ohjaajaa S. Craig Zahler.. Ekaa kertaa kun törmäsin Bone Tomahawkiin järkytyin että on raain elokuva mitä oon nähny. Ja nyt kun sattumalta katsoin tän Cell Blockin niin menin katsomaan ohjaajaa imdb:stä niin sama tyyppi :D

    Itse elokuvalle annoin 7/10, mutta olihan se vähän sellasta väkisin katsomista, kun oli pakko katsoa loppuun vaikka väkivalta oli lähinnä sellaista mässäilyä eikä herättänyt kyllä mitään tunteita.
     
  5. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Loistavan Bone Tomahawkin jälkeen sitä tuli mietittyä hetki että mitäköhän tältä pitäisi odottaa. Odotuksissa oli perus vankilakapinaelokuva, ja olipa hyvä että ne odotukset meni täysin metsään. Pitkästä aikaa kyseessä on elokuva, jonka väkivalta oikeasti tuntuu kotikatsomossa asti. Eikä vähiten siitä syystä, että ei ihan heti tule mieleen elokuvaa jonka tappelukohtaukset on kuvattu samaan tyyliin kuin tässä; ilman mitään jatkuvia salamaleikkauksia ja muuta turhaa kameranpyörittelyä.

    Vince Vaughn oli roolissaan erittäin hyvä, ja tykkäsin tässä kovasti samasta asiasta kuin BT:ssäkin, eli päähahmo(t) rakennetaan, ja näiden motivaatiot pohjustetaan leffan alussa riittävän kattavasti.

    Zahlerin säveltämästä soundtrackistä myös erikseen plussa.

    Erittäin hyvä parituntinen, ja ohjaajan seuraava Dragged Across Concrete kököttää, jos mahdollista, vielä entistäkin enemmän odotuslistan kärkipäässä.

    EDIT:
    Ja niin joo, olipa ensimmäinen elokuva, tai oikeastaan kerta kun kuulin sanan "sikiönlähdettäjä". Just sellainen sana jonka voisikin kuvitella Udo Kierin sanomaksi, ja sen hikoilevan korealaisen henkilöittämäksi.