Boy, The (2016) (William Brent Bell / Lauren Cohan, Rupert Evans)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 27.10.2015.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Nuori amerikkalainen tyttö Greta aloittaa työt syrjäisessä englantilaisessa kylässä lastenhoitajana. Perheen 8-vuotias lapsi onkin täysikokoinen nukke, jota vanhemmat hoitavat kuin oikeaa lasta selviytäkseen heidän oikean lapsensa kuolemasta, joka tapahtui 20 vuotta aiemmin. Gretan rikkoessa tarkkoja sääntöjä tapahtuu järkyttäviä ja selittämättömiä asioita, jotka saavat Gretankin uskomaan, että nukke on oikeasti elävä.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 22.01.2016)
     
  2. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    William Brent Bellin The Boy on pohjimmiltaan varsin perinteinen kauhuelokuva, hiukan kaavamainenkin, mutta niin huolellisesti tehty, että sen katsoo kiinnostuneena loppuun saakka.

    Greta (Lauren Cohan) on nuori amerikkalaisnainen, joka pakenee väkivaltaista poikaystäväänsä Britanniaan ja saa töitä lastenvahtina. Hän saapuu isoon syrjäiseen kartanoon, ja siellä paljastuu, että hän joutuukin hoitamaan luonnollisen kokoista poikanukkea. Iäkäs aviopari oli menettänyt 8-vuotiaan poikansa parikymmentä vuotta aikaisemmin tulipalossa ja oli ryhtynyt hoivaamaan nukkea. Koska palkka on kohtalainen ja nukke kuulemma hyväksyy hänet, Greta suostuu tehtävään ja vanhemmat lähtevät lomalle.

    Vähitellen alkaa tuntua siltä, että nukke on elävä: se liikkuu aina kun silmä välttää, ja lopulta Greta alkaa uskoa, että pojan henki todellakin asuu nukessa, ja hoivaa sitä tarkasti ohjeiden mukaan. Kaupan lähetti (Rupert Evans) on epäileväisempi.

    Vaikka elokuva vaikuttaa aluksi yliluonnolliselta kummitustarinalta, totuus paljastuu lopulta: poika ei ollutkaan kuollut 8-vuotiaana vaan hän asuu yhä talon salaisessa huoneessa, liikkuu pitkin putkikuiluja ja muita väyliä rakenteiden sisällä ja pääsee huoneisiin komeroiden salaovien kautta.

    Kyse on siis goottilaisesta kauhusta à la Kotiopettajattaren romaani.

    The Boy onnistuu luomaan hienovaraista kauhua, olipa kyse elävästä nukesta tai luonnehäiriöisestä poikaystävästä.

    3/5

    Yhdysvaltalaisessa blu-rayssa (BD-50) ei ole mitään lisämateriaalia. (Saksalaisessa olisi dokumentti sekä Dolby Atmos. Monikanavainen tilaääni olisi edukseen tällaisessa elokuvassa, jossa liikutaan narisevassa kartanossa.) Muutama kuvanäyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]