Boy, The (2015)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 24.09.2016.

  1. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    [​IMG]

    Vaikka lasten pahuutta on käytetty onnistuneestikin kauhuelokuvissa (Ennustus), ei Craig William Mcneillin The Boy (2015) ole varsinainen kauhuelokuva vaan hienovarainen psykologinen trilleri pahuuden ilmenemisestä 8–9-vuotiaassa lapsessa.

    Yhdeksän vuotta täyttävä Ted (Jared Breeze) hoitaa isänsä Johnin (David Morse) kanssa syrjäistä motellia. Leikkitovereita ei ole. Äiti on jättänyt perheensä monta vuotta sitten ja lähtenyt Floridaan. Poika kaipaa äitiään, mutta Floridaan on pitkä matka.

    Tedin elämää seurataan realistisesti, lähes dokumentaarisesti. Hänen käytöksessään alkaa vähitellen vilahdella piirteitä, jotka huolestuttavat yhä enemmän. Aluksi hän tappaa eläimiä, ei paljain käsin vaan järjestää niiden kuoleman. Sitten alkaa tulla ihmisten vuoro.

    Tapahtumat huipentuvat joukkomurhaan, kun Ted polttaa koko motellin, joka on täynnä humalaisia nuoria, ja samalla tappaa isänsä. Kukaan ei epäile pikkupoikaa tuhopolttajaksi.

    The Boy on tarkkanäköinen tutkielma Dexterin tai Jeffrey Dahmerin kaltaisen ihmishirviön lapsuudesta. Jotain on mennyt hyvin varhain vikaan, mutta on vaikea sanoa, mitä tarkkaan ottaen ja olisiko se voitu estää.

    Elokuvan äänisuunnittelu hyödyntää onnistuneesti tilaääntä, samoin kuin Hauschkan ambient-tyylinen musiikkiraita, joka luo hetkittäin intensiivistä ja hyytävää tunnelmaa. Elokuva olisi ansainnut 7.1-kanavaisen miksauksen.

    Tätä elokuvaa ei ole helppo unohtaa. Jared Breeze on vaikuttava lapsinäyttelijä.

    4½/5

    USA:laisessa blu-rayssa (BD-50) on enimmäkseen hyvä kuvanlaatu, mutta parissa yökohtauksessa näkyy värisävyjen porrastumista. Mukana on 15 minuutin dokumentti, jossa vihjataan, että The Boy saattaisi laajentua trilogiaksi. Muutama kuvanäyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Dokumentti

    [​IMG]