Blu-ray vs. muu maailma... Kuka voittaa?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana tapsas, 06.01.2008.

?

Mikä on seuraava massamarkkinoiden suosikkiformaatti?

  1. Blu-ray *

    54,0%
  2. Video download/streaming

    15,3%
  3. DVD jää pääformaatiksi vuosikausiksi

    30,7%
  1. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko joku tutkinut, ovatko julkaisijat pitäneet kiinni tästä? Onko nykyisin kaikki BD:t naarmusuojattuja, kuten speksi edellyttää?
     
  2. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    282
    Luulisin että se on enemmän prässäämöstä/monistamosta kuin julkaisijasta kiinni tuo suojaus ja sen toteutus. Ja jos se on spekseihin määritelty, luulisi se myös levyistä löytyvän - taitaisi muuten lintsaavilta monistamoilta hommat loppua.
     
  3. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nyt on sitten lähi R-Kioskin BR/DVD hyllyn tilalla veikkauspiste. Duunimatkan varrelta katosivat jo aiemmin molemmat Makuunit ja yksi Filmtown. Nyt ei saa enää vuokrattua bluerayta vaikka haluaisi ja on täysin torrenttien varassa jos haluaa hyvä laatuista full HD kuvaa.

    End of physical media sanon minä.
     
  4. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Kyllähän tuo striimaus tekee melkoista tuhoa vuokraamoille, sehän on selvä. Netflix on tällä hetkellä kaiketi 8e/kk, eli about kahden vuokraleffan verran (arvaus, en ole vuokrannut vuosiin), vähän hullua kantaa ropoja Makuuniin ainakaan montaa kertaa kuussa.

    Toisaalta striimaus alkaa kärsiä samasta, kuin maksutv: ennen noita oli käytännössä vain Netflix, näin kärjistäen, ja siellä oli kaikki tai sitten ei missään. Nyt noita striimauspalveluita vilistää nurkat tukossaan ja HBO:n omat kanavat siihen päälle; saadaksesi kaiken haluamasi striimattuna pitää olla Netflixin lisäksi monta muutakin.. Jolloin se ei enää olekaan niin tolkuttoman hyvä tarjous.

    Itsehän olen ja pysyn BD-linnakkeessani, joitakin satoja nimekkeitä and gaining.
     
  5. Enoelmeri

    Enoelmeri Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseltänikin on vuokraaminen loppunut melkein kokonaan Netflixin jäljiltä. Tosin eihän sieltä uusia elokuvia löydy paljoakaan. Ostan parhaat elokuvat blu-rayllä. Netflixin kuva on parhaimmillaan todella hyvää, vaikkakin isolla kuva ero blu-ray kuvaan on selvä. Massoillehan tällä laatuerolla ei ole paljoakaan väliä.

    Tuskin fyysiset formaatit mihinkään ovat kuolemassa, levykokoelmia ja kansia on mukava plärätä ja tarjonta on laajaa. Toivotan tervetulleeksi myös 4K blurayn. Vaikka täällä nyt itketäänkin, että ei siinä kuvassa ole mitään eroa ellei katso silmä kiinni ruudussa, niin kummasti vaan kahden vuoden päästä tilaillaan samoja elokuvia viidennellä formaatilla toiselta puolelta maailmaa. Itsehän en samoja elokuvia enään osta uudelle formaatille, ehkä jonkun suosikin....