Bling Ring, The (2013) (Sofia Coppola / Emma Watson, Leslie Mann, Taissa Farmiga, Claire Julien)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 29.04.2013.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Los Angelesin julkkiksia ihannoivassa maailmassa ryhmä teini-ikäisiä ryhtyy tekemään sarjana rikoksia Hollywoodin kukkuloila. Tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa ryhmä, joka palvoi loistokasta elämää, jahtasi kohteita verkossa ja onnistui varastamaan yli 3 miljoonan dollarin arvosta luksustavaraa näiden kodeista. Uhrit - jioihin kuului mm. Paris Hilton, Orlando Bloom sekä Rachel Bilson ja koko ryhmä tuli tunnetuksi mediassa "The Bling Ring" -ryhmänä.


    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta USA:ssa 14.06.2013
     
  2. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Bling Ring tuli Ruotsissa ensi-iltaan tänään, ja Ruotsin TV:n uutisissa oli Coppolan haastattelu, joka oli kohtalaisen kiinnostava: http://www.svtplay.se/video/1284391/14-6-19-30 (n. kohdassa 24:40–27:16). Suomessa teattereihin tiettävästi 28.6.2013. Kyllä tämä pitää nähdä jo Emma Watsonin takia.
     
    Viimeksi muokattu: 21.03.2016
  3. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    Senkin bedobear, varmaan katsoit springbreakersinkin pelkkien tissien takia...





    ;)
     
  4. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    No onpas tylsään aiheeseen Coppolan tyttö siirtynyt. Näytetään nuorisojengiä lojumassa arvokämpissä ja välillä joku filosofoi Hollywoo d -kyltistä sekä elämästä? Spring Breakers taisi jo sitäpaitsi korjata potin.
     
  5. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Coppola jatkaa tunnelmanluontilinjalla, mutta tällä kertaa hieman heikommalla lopputuloksella kuin Somewheressä. Pinnallisuuteen keskittyvien teinien elämää seurataan pinnallisesti, yrittämättäkään erityisemmin ymmärtää tai tuomita - tositapahtumien älyttömyys tarjoaa jo itsessään reagointipintaa. Hahmojen välinpitämättömyys tarttuu helposti katsojaankaan, teinien kohtalot jäävät lopultakin yhdentekeviksi.

    Ei huonoa elokuvaa vieläkään Coppolalta, vaikka nyt oltiinkin jo turhan löysin rantein liikkeellä.

    :):):)
     
  6. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 993
    Saadut tykkäykset:
    265
    Samoilla linjoilla kuin Samppa. Ei huono laisinkaan. Tosin teinityttöjen ajatusmaailmaa hieman vaikeampi ymmärtää kuin Lost in translationin ja Somewheren miesten. Kuitenkin teinejä näyttelevät tekevät hyvää työtä. Ehkä Watsoninkin olisi voinut korvata jollain hieman tuntemattomammalla, tiedä häntä. Coppolan kädenjälki näkyy hyvin monessa paikkaa paikallaan pysyvänä kamerana. Ehkä hieman enemmän hahmoihin kuitenkin olisi kaivannut syvyyttä, vaikka ehkäpä pinnallisuus oli tarkoituksellista...
     
  7. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Hmmm..... Ihan hyvä leffa mutta ei tästä loppujen lopuksi oikein mitään käteen jäänyt, vähän niinku ei päähenkilöillekään.
    Teknisestä puolesta en keksi valittamista mutta sisältö jäi vähäiseksi, tarina on aika perustasoa, on vain sijoitettu tavallisesta poikkeavaan ympäristöön. Teinit ajautuvat rikosten poluille kuten niin monta kertaa ennenkin, nyt vaan hienostokortteleissa ja ilman sen kummempia motiiveja. Tilaisuus tekee varkaan?

    3/5
     
  8. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Tuntuu uskomattomalta, että Hollywoodissa on voitu tehdä näin marxilainen elokuva. The Bling Ring tuntuu osoittavan todeksi kaiken, mitä Marx ja Freud kirjoittivat tavaran fetiššiluonteesta. Tietynlaisesta tavarasta — merkkituotteista, jotka ovat kuuluisuuksien omaisuutta — tulee päähenkilöille pakkomielle. Nuoret eivät pysty täysin erottamaan, mikä on omaa ja mikä toisen omaa, ja he kahmivat toisten tavaroita itselleen kuin mitkäkin piraatit. He suorittavat varallisuuden uusjakoa mutta ryntäävät julkkisten taloihin ehkä hiukan eri tavalla kuin työläiset Talvipalatsiin lokakuun vallankumouksessa. Kalifornialaisnuoret yrittävät täyttää nimenomaan sisäistä tyhjyyttään.

    Nuorten toimintaa seuratessa on helppo uskoa, että kleptomania on luonteeltaan seksuaalista (Marc lojuu sängyllä punaiset korkokengät jalassa). Erikoista on se, kuinka pelkkä tavaroiden hallinta muuttaa ihmistä ja hänen yhteisöllistä asemaansa: kun yllä on tonnin kuteet, olo on väistämättä erilainen ja tavaroiden turvin voi kuvitella tulevansa ihailluksi.

    Sofia Coppolan elokuvissa ei yleensä tuputeta sanomaa, ja tässäkin elokuvassa asenne on pitkälti tarkkaileva ja hienovarainen. Huumori nousee päähenkilöiden vaillinaisesta itseymmärryksestä: katsomossa naurettiin, kun Nicki (Emma Watson), murtovaras, selitti kiinni jäätyään haluavansa harjoittaa suurisuuntaista hyväntekeväisyyttä. Los Angelesin asukkaat tarjoavat muutenkin kosolti aihetta luonnekomiikkaan (Leslie Mann kotiopettaja-äitinä!). Vanhempien sinisilmäisyys on melkoista.

    Voi myös ihmetellä, millaisessa Muumilaaksossa julkkikset kuvittelivat elävänsä, kun edes ovia ei lukita.

    Mel Brooksin Mykässä leffassa käytiin Burt Reynoldsin kodissa, mutta kohtaus oli puhdasta (!) itseironiaa. Paris Hilton tuntuu kuitenkin viettävän vastaavanlaista elämää aivan vakavissaan.

    The Bling Ring on kokonaisuutena hiukan katkelmallinen, mutta päähenkilöiden roolityöt ovat erinomaisia, dialogi uskottavaa ja katsoja pääsee tilanteisiin mukaan ja saa maistaa suloista elämää (la dolce vita).

    4/5

    Elokuvan jälkeen oli mahtavaa mennä Stockmannille ostamaan kaikkia hienoja merkkituotteita, joita minulla ei vielä ollut.
     
    Viimeksi muokattu: 21.03.2016
  9. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Harvoin olen ollut niin eri mieltä elokuvan päähenkilöiden kanssa elämästä kuin mitä tässä, ja silti olen kiinnostunut näiden kohtalosta. Eli leffassa on lauma pinnallisia ja typeriä teinejä, joille äityliini ja isukki eivät ole kertoneet mikä on sallittua ja mikä ei. Ja näiden tenavien edesottamuksia seurataan 1½ tunnin ajan, mukavasti viipyilevällä kerronnalla. Tykkäsin kovasti ja Sofia on lahjakas ohjaaja. 4/5.
     
  10. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Kirjastosta löytyi The Bling Ring blu-rayna (Svensk Filmindustri). Verrattuna Somewhereen tämä julkaisu on pettymys: yksikerroslevy, jossa ei ole mitään lisämateriaalia, toisin kuin vaikkapa saksalaisessa julkaisussa. Elokuvan tiedostokoko on 19 GB. Kuvanlaatu sinänsä on kuitenkin kohtalaisen hyvä, joskin alla 5. kuvassa takin selässä esiintyy hienoista sinistä kohinaa.

    Kuvanäytteitä:
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]