Barely Lethal (2015) (Kyle Newman / Hailee Steinfeld, Jessica Alba, Samuel L. Jackson, Sophie Turner, Dove Cameron, Thomas Mann)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 30.04.2015.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Megan Walsh (Hailee Steinfeld) on teini-ikäinen agentti, joka kaipailee tavallisen nuoruuden perään. Hän huijasi ensin kaikkia luulemaan, että hän on kuollut, jonka jälkeen hän otti itselleen vaihto-oppilaan identiteetin. Pian hän saakin huomata, että elämä koulussa saattaa ollakin vaarallisempaa kuin kansainvälinen vakoilu..

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 29.05.2015)
     
  2. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Barely Lethal kuuluu metafiktiivisten teinikomedioiden (high school -elokuvien) luokkaan, jossa pilaillaan lajityypin klišeillä. Hienoisesta kömpelyydestään huolimatta Barely Lethal on viihdyttävä, sillä se ei yritäkään ottaa itseään liian vakavasti vaan pääpaino on hupailussa.

    Teini-ikäinen päähenkilö 83 (Hailee Steinfeld) on elänyt koko ikänsä eristetyssä Prescott-akatemiassa, jossa orvoista pikkulapsista kasvatetaan häikäilemättömiä salamurhaajia Hardmanin (Samuel L. Jackson) johdolla. Salamurhakeikoillaan 83 alkaa kuitenkin haaveilla tavallisesta elämästä ja varsinkin yhdysvaltalaisesta high schoolista. Koska hän ei ole ikinä päässyt laitoksesta ihmisten ilmoille, hän joutuu hankkimaan tietonsa TV-sarjoista ja elokuvista (10 Things I Hate About You ym.).

    Erään sieppauskeikan yhteydessä 83 onnistuu lavastamaan oman kuolemansa.

    Koomisia tilanteita seuraa, kun 83 tekeytyy 16-vuotiaaksi kanadalaiseksi vaihto-oppilaaksi ja yrittää pärjätä todellisessa lukiossa klišeiden ja stereotypioiden avulla (”Te olette kieroja huutosakkityttöjä — tiedän kyllä mitä yritätte!”). Muutoinkin tappokoneen on vaikeaa sulautua arkiseen yhdysvaltalaislähiöön. Lisäksi vielä ihmissuhdekiemurat: pitäisikö 83:n valita koulun rock-tähti Cash (Toby Sebastian) vai lavastevastaava Roger (Thomas Mann).

    Lopulta Prescott-akatemia tajuaa, että 83 ei olekaan kuollut, ja haluaa agentin takaisin.

    Elokuvassa on mainioita ideoita, mutta kaikkea ei tunnu kehitellyn riittävän pitkälle. Kokonaisvaikutelma on sympaattinen mutta hiukan kotikutoinen. Hailee Steinfeld ei ole yhtä sähäkkä kuin Emma Stone elokuvassa Easy A. Silti tämän katsoi kernaasti loppuun asti (kissatappeluita!).

    3/5

    Scanboxin pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-25) ei ole mitään lisämateriaalia. Kuva on hiukan pehmeä. Muutama näyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]