Amy (2015) (Asif Kapadia / Amy Winehouse, Mitch Winehouse, Blake Fielder-Civil)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 01.07.2015.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Vain kaksi albumia julkaissut Amy Winehouse on kiistatta yksi brittiläisen musiikin suurimpia ikoneita. Hänen lauluääntään on kuvailtu yhdistelmäksi Billy Holidayta, Dinah Washingtonia ja Sarah Vaughania. Amy Winehouse oli poptähti täynnä soulia, rajoja rikkova musikaalinen lahjakkuus.
    AMY pureutuu tähden elämään sensaatio-otsikoiden läpi, kertoen tarinan lahjakkaasta artistista, joka menehtyi aivan liian varhain.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa 10.07.2015
     
  2. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Arrgh, en jaksa nyt tästä alkaa ihan hirveästi enää selittämään, mutta jos nyt pari sanaa. Erittäin onnistunut ja todella lähelle artistia pääsevä dokumentti. Kaiken maailman kotivideopätkää ja valokuvia on löydetty, sekä saatu Winehousen enemmän tai vähemmän kaikki läheiset ihmiset mukaan. Paljon tietenkin kuullaan tähden musiikkia myös. Ja olihan Winehousella uskomattoman hieno ääni ja taito kirjoittaa sille oikeutta tekeviä biisejä. Eikä mitään mielikuvitusmatskua, vaan ihan todellisesta elämästä... raastavaa kuultavaa on mm. se Rehabin lause, jossa Winehouse mainitsee isänsä. Niin, eihän tyttö mitään vieroitusta tarvitse, just.

    Ei tämän näkemisen jälkeen enää pahemmin tee mieli osoitella sormella, että mitäs meni ämmä ottamaan viinaa ja huumeita niin päättömästi. En ainakaan henk koht tiennyt mitään Winehousen elämästä, jossa oli lukuisia päihteiden maailmaan ohjaavia tekijöitä. Olosuhteiden uhrikin siis on kyseessä suurelta osin.

    Hyvän dokumentin ystäville. Jos Winehousen musiikki ei sattuisi olemaan tuttua ennestään, niin eiköhän siitäkin innostu samalla.