American Assassin (2017)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 25.09.2018.

  1. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    [​IMG]

    Michael Cuestan ohjaama American Assassin (2017) on kansainvälistä tunnelmaa tavoitteleva toimintaelokuva, joka ammentaa terrorisminvastaisesta sodasta; pohjana on Vince Flynnin romaanisarja.

    Amerikkalaisnuorukainen Mitch Rapp (Dylan O’Brien) lomailee tyttöystävänsä Katrinan (Charlotte Vega) kanssa Ibizalla, kun terroristit järjestävät uimarannalla verilöylyn; Katrina kuolee ja Mitch haavoittuu. Mitch ryhtyy omatoimisesti järjestämään kostoa ja aikoo soluttautua Isisiin. CIA on kuitenkin havainnut hänen aikeensa ja hänet pysäytetään. Hän saa valita, meneekö vankilaan vai liittyykö terrorisminvastaiseen yksikköön, jota johtaa raudanluja merisotilas Stan Hurley (Michael Keaton).

    Pimeillä markkinoilla liikkuu ydinpommin osia, jotka olisi pidettävä terroristien ulottumattomissa. Keskeisessä roistoroolissa on Taylor Kitsch.

    American Assassin on kohtalaisen onnistunut ja viihdyttävä, jopa sähäkkä toimintaseikkailu. Konnia löytyy jokaisesta karsinasta, ruumiita tulee ja vauhtia riittää.
    Nyrkkitappelu poukkoilevassa veneessä on melkein hauska à la Inception.
    Ei ehkä aivan Syrianan tasoa — ohuehko, eskapistinen tarina — mutta ei myöskään kiusallisen mustavalkoista kostopornoa.

    3½/5

    Ensi-ilta Yhdysvalloissa: 6.9.2017. — Ensi-ilta Suomessa: 8.12.2017. (HS: 1/5. HBL: 2/5.)

    Pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-25) ei ole mitään lisämateriaalia. USA:ssa ja UK:ssa on melkein puolentoista tunnin verran dokumentteja sekä Dolby Atmos. (Myös UHD on kaupan.) Muutama kuvanäyte Nordisk Filmin läystäkkeestä:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]