Siirretty: "Muut IPTV-ratkaisut", Amazon Prime Video -ketju

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana petrive, 14.12.2016.

  1. petrive

    petrive Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2005
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    6
  2. timosilakka

    timosilakka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.10.2014
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    2
    Samsungin telkkariin ilmeistyi tämä appsi mutta en löytänyt yhtään mitään katsottavaa mikä olisi perustellut edes tuota paria euroa kuussa.
     
  3. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Sideloadilla latasin Amazonin Shield TV:seen. Kuvanlaatu ihan ok, tekstityksen tyyppiä voi muokata mieleisekseen. Tosin tekstitystä ei ole suomeksi tarjolla vaan 'CC english' + ranska, espanja, portugali tjsp. ja jostain syystä se aina puskee minulle oletuksena ranskankielistä tekstitystä. Tarjonta aika vaatimatonta, Amazonin sarjoja plus vanhempia elokuvia.

    Käyttöönotto sekavaa jos on ennestään Amazon (Prime) tunnus, varsinkin nyt kun haluan sen katkaista. Primevideo.com tarjoaa 7 päivän ilmaista kokeilua, haluan katkaista tuon. Tilausmuutokset ohjataan eteenpäin itse Amazon.com sivulla jossa puolestaan lukee että minulla on Prime ilmainen kokeilu tammikuun 13. päivään. Eikä missään mainintaa tuosta €3/kk hinnasta itse Amazonin tunnuksenhallinta sivulla. Ei jatkoon.
     
    Viimeksi muokattu: 15.12.2016
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Löytyykö tähän jotain allflicksin kaltaista vastiketta mistä voisi tarkistella valikoimaa?
     
  5. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    Siinä on ilmanen 7 päivän trial niin siinähän tarkastelet.

    On kyllä aika huono valikoima, esim. animaatiot käsittää kaikkineen 5 elokuvaa.
     
  6. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    En ymmärrä nyt ongelmaa, mene sivulle https://www.primevideo.com/ ja hallitse sitä ihan suoraan sieltä. Käyttäjätilinappulan takana on varsin selkeästi Account & Settings kohta josta voi klikata End Membership.
     
  7. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Sain sen kyllä päätettyä. Mutta sekava se on silti, koska end membership menee Amazon.com sivuille ja siellä ei ole halaistua sanaa Primevideosta, pelkästään Amazon primesta (joka on ihan eri hintainen). Näin ainakin minulla.

    Tilin kanssa oli muutenkin vääntämistä, koska minulla oli entuudestaan Amazon prime tili, joka vaati säätämistä asiakaspalvelun toimesta jotta Primevideo näyttäisi oikean sisällön amerikkalaisen tai saksalaisen sisällön sijaan sekä muutti oikean hinnan. Primevideo nimenomaan läväytti tekstin ruutuun kehottaen ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun kun ensimmäisen kerran Primevideo.comiin kirjauduin aktivoimaan koeajan.
     
  8. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    Aijaa, no toi kuulostaa kyllä sekavalta.

    Itellä ei ollut tätä ongelmaa, noilla on varmaan vähän sekasin toi toteutus vielä.
     
  9. mikita

    mikita Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2008
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    12
    Telkkariin (Android) oli jouluna ilmestynyt Amazonin app joten pakkohan tätä oli testata:
    - HDR-tarjonta on tosi laihaa mutta se niitten keihäänkärki eli "The Grand Tour" näyttää kyllä pirun siistiltä. Välillä tuli artifakteja, oliskohan netti hidastellut siinä kohdin.
    - Lokalisointi suomalaisille on aivan olematonta. Ja vaikka tekstityksen kääntää pois päältä niin esim. The Man in the High Castle - kaikki kuvassa olevien bannereiden tekstit näytetään ranskaksi. (onneksi itse dialogia sentään ei)
    - Ääni menee ARC:ia pitkin vahvistimeen ja on melko paha lipsync-ongelma kaikissa katselemissani ohjelmissa.
    - Ainakaan iOS -mobiilisovelluksista ei pysty siirtämään kuvaa google castin tai appletv:n kautta.

    Muutenkin käyttökokemuksena netflix vie vähän joka puolelta amazonia kuin litran mittaa. Tosin on palveluilla iso ero hinnassakin.
     
  10. dia

    dia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.10.2001
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin ipadin Amazon prime video apsi toimii minulla heittämällä apple tv:n kanssa. Tosin olin katsonut 4 episodia sen kautta ja 5. episodi ei sitten toiminutkaan (jotain virheilmoitusta vaan tulee, kun apple tv yrittää ladata jaksoa). Tietokoneella sen sitten katsoin. Myöhemmin kokeilin uudestaan ja sitten taas toimi. Eli jotain häikkää ilmeisesti voi olla ja onko niin, että kaikki ohjelmat eivät sitten toimi?

    Lisäksi minulla erikoisesti tietokonella osoitteessa www.primevideo.com ja ipadin apsilla The man in the high castle -sarjasta näkyy vain ensimmäinen kausi. Osoitteessa www.amazon.co.uk nopealla testillä näkyi toinenkin kausi ja jakso lähti ainakin pyörimään. Melko outoa.

    Muutenkin tarjonta on nopealla tutkinnalla aika ohutta ja varmaankin myöhemmin tulee irtisanottua kunhan Grand tour on katsottu ja pari muuta sarjaa.
     
  11. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Täällä toimii myös Airplay iPadista.
     
  12. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Millä logiikalla Primessä toimii HD-tason video? Kokeilin nyt 100 Mbps (todellinen nopeus n. ~80 Mbps) yhteydellä ja edelleenkin omaan silmään kuva näyttää vain hyvätasoiselta 480p laadulta. Joissakin ohjelmissa aikaleiman vieressä näkyy harmaana oleva HD-merkki. Joissakin ei näy tätä merkkiä esim. The Grand Tour, joka pitäisi olla palvelussa jopa UHD HDR-laadulla. Samoin The Man in the High Castle näyttää vain 480p tasoiselta resoluution osalta. Samoin The Preacher. Pitäisikö HD-merkin syttyä eri väriseksi, kun striimi on HD-tasoa. Asetuksista on asetettu paras striimauslaatu (5,8 GB/h eli n. 14 Mbps) päälle. Ja kokeilut on tehty iPadilla/Airplaylla.

    Lisäys: Kokeilin vielä työpaikan verkossa ja nyt näytti HD-laatu toimivan. HD-merkki muuttui valkoiseksi. Opera selaimella katsoessa paras laatu näyttääkin olevan 6,84 GB/h eli n. 15,6 Mbps. Pikaisen googlettelun perusteella iOS apsin pitäisi myös hanskata HD-laatu (ominaisuus tullut jo 4/2015) ja onhan siinä selkeästi valittavissa 5,8 GB/h -laatu. Mikähän mättää?

    Lisäys2: tuossa vielä palvelun speksit iOS-laitteille:

    Prime Video App for iPad, iPhone & iPod touch
    • Streaming Video Quality: SD, HD
    • Download Videos: Yes, in SD
    • Parental Controls: Yes
    • Subtitles: Yes
    • Auto Play: Yes
    • 5.1 Audio: No
     
    Viimeksi muokattu: 23.01.2017
  13. mikita

    mikita Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2008
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    12
    Seison korjattuna. Ilmeisesti ongelma oli muualla verkossani, kyllä castaaminen iOS laitteesta näyttää nyt onnistuvan!
     
  14. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Sellainen huomio vielä, että iPadilla ohjelmaa katsoessa näkyy harmaana HD-logo ja vaikuttaa, että se ei muutaman minuutin odottelulla syty ja laatu pysyy SD:nä. Kuitenkin samassa asunnossa PC:llä ethernet yhteydellä striimi siirtyy 10-20 sekunnissa HD-tilaan (HD-logo muuttuu valkoiseksi) ja väittäisin, että kuvakin oli tarkkuudeltaan HD:ta. Huomasin myös, että padilla, kun siirtää striimin Airplayn yli telkulle, koko HD-symboli häviää.

    Onko kokemuksia? Toimiiko iOS-laitteissa HD-laatu ja vieläpä Airplaylla?

    Sisäverkon ja suora nopeus Internettiin ei pitäisi olla ongelma, kun mittausten mukaan nopeus on 70-100 Mbps tasolla wifilläkin.
     
  15. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    ^ Vaikuttaisi tuon perusteella että ongelma on langattomassa verkossa. Ruuhkaa taajuudella, kaistanleveys ei riitä? Onko sulla (AP, reititin tms. mikä sulla käytössä) WMM (Wi-Fi Multimedia) ruksittu asetuksista päälle/pois?
     
  16. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Mittausten mukaan wifin nopeus iPadille on oikeastaan aina >70 Mbps. Kuitu -> Ethernet tekniikka taloyhtiössä -> oma reititin -> iPad. Reitittimen asetuksia en ole niin tarkasti katsonut, mutta siinä on jokin versio siitä tunnetusta open source softasta (nimi ei tule nyt millään mieleen).
    Tätä ongelmaa ei myöskään ole esim. Netflixillä eikä muillakaan striimauspalveluilla. Tosin Primen paras laatu on sieltä kovimmasta päästä kaistan suhteen, kun vertaillaan palveluita.

    Lisäys: AP on päällä. Buffalo WHR-HP-G300N reitittimen firmis on DD-WRT. Ei löytynyt mitään WMM-asetusta.
     
    Viimeksi muokattu: 29.01.2017
  17. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    ^ Airplayn ongelmien kanssa on tuon WMM asetuksen pois päältä ottaminen joillain auttanut, mutta eipä se nyt sitten auta jos/kun ei tuota mahdollisuutta purkissa ole. (https://discussions.apple.com/message/22051725#22051725)

    Mahtaiskos olla niin että ei riitä tuossa purkissa enää voima moiseen, kun ei ihan tuoretta tekniikkaa ole. Koklaa jos saat purkin Wireless asetusten säädöillä mitään apua (jos ei ole jo kokeiltu) - "Wireless Network Mode" -> N-only ja "Channel Width" -> 40 MHz. Kanavaakin voi kokeilla vaihtaa jos on ruuhkaa nyt käytössä olevalla. Esmes tuolla softalla voi tutkia mikä tilanne (windows): https://www.acrylicwifi.com/en/wlan...ylic-wifi-free/download-wifi-scanner-windows/
     
  18. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    40 MHz "turbo mode" onkin ollut aina päällä. Moodi on ollut muistaakseni GN:ssä, mutta nyt kun otin pleikkarin pois käytöstä, niin ei taida olla enää G-wifin laitteita käytössä, joten voisi kokeilla pelkkää N-moodia. En kyllä usko, että vaikuttaa. Naapureiden mahdollisesti häiritsevät wi-fit voisi tosiaan tsekata tuolla Acrylillä.

    Reitittimestä löytyi kylläkin QoS (Quality of Service) -välilehti. Sen pystyisi aktivoimaan ja määrittelemään MAC-osoitteita. Toimisikohan, jos sinne nakkaisi AppleTV:n ja iPadin macit?:)

    Se, että nopeus iPadille on 70 Mbps luokkaa eikä edes padin ruudulla näy HD-laatu haiskahtaa. Jotenkin voisin uskoa, jos homma toimisi padille, mutta lakkaisi toimimasta Airplayn kytkemisen jälkeen, kun se ruuhkauttaisi taajuuksia entisestään.

    Tutkailin myös wi-fin kaistankäyttöä striimauksen aikana reitittimen asetuksista ja hassusti sieltä tuli purskeittain aina n. 14 Mbps lähetepiikkejä (vastaa kummallisesti juuri parhaimman laadun bittivirtaa), mutta sitten bittivirta mateli varmaankin 70-90% ajasta tasolla 0 Mbps. Jos tulisi parasta iOS HD-laatua, niin pitäisi olla jatkuvasti vähintään 14 Mbps tasolla.
     
  19. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    Testasin pikaiseen samanlaisella WHR-HP-G300N purkilla ja iPhonella. Enpä saanut itsekään HD tilaa päälle, vaikka pidempäänkin katseli. Vaihdoin sitten toiseen WiFiin (Netgear R7000) ja sillä HD ilmestyy muutaman minuutin jälkeen. Eka tosin ihmeen kuppainen laadultaa tuo HD, eli oli vissiin 720p tjsp ja hetken päästä sitten kuvakin parani kummasti. Mulla on tuo Buffalo AP:nä pyhitetty pelkästään Harmonyn hubille, siinä kun on ollut ongelmaa että putoilee helposti langattomasta verkosta niin laitoin tuon purkin sille viereen niin on yhteys pelannut. iLuurin nopeustestillä sain Buffalolta ulkoverkosta latausnopeudeksi n. 39Mbps ja Netgearilla 170Mbps. Buffalossa 20 MHz kaista ja Wireless Network Mode on mixed tilassa (noilla vissiin sain joskus tuon Harmonyn parhaiten pelaan).

    Taitaa olla tuo Amazonin systeemi sen verta kaistarohmu, että ei tuolla hitaammalla WiFillä suostu kummoiseen kuvanlaatuun? Muistelen että Amazonin omassa Fire TV purkissa bufferoidaan videoita automaattisesti jo ennen niiden katsomista (josta osa US käyttäjistä valitellut että kuluu suotta datasiirtoa), ja sillä se HD lähteekin kerrasta päälle heti startista.
     
  20. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Mielenkiintoista. Ehkäpä sittenkin syy on tuossa reitittimessä. Pistetään harkintaan uuden modernin 2.4/5 GHz reitittimen hankinta.

    Omien testien (PC, LAN) perusteella tosiaan HD laatu = 720p ja sitten hyppää päälle "parhain" HD 1080p laatu (~14-15 Mbps). Onhan Amazonilla tarjolla tietenkin myös 2160p taso tietyissä ohjelmissa, jos löytyy kaikki vaadittavat rensselit.