A CURE FOR WELLNESS (2017 Core Verbinski)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana jodorowsky, 13.02.2017.

  1. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83


    Kumma että tästä leffasta ei ole puhuttu täällä mitään ja se on aivan kohta ensi illassa. Traileri vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta.
     
  2. rezika

    rezika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.09.2010
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Visuaalisuutensa takia menee kyllä katsonta listalle.
     
    Viimeksi muokattu: 14.02.2017
  3. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Etenkin tuo trailerin 40 sekunnin kohdalla tuleva junaotos on upea. Tosin: teksti from visionary director Gore Verbinski on vähän sellainen että korvat heiluu, ei hän kyllä mikään erityinen visionääri ole koskaan ollut. Ison budjetin viihde-elokuvaa tehnyt, tällä kertaa vähän taiteellisempaa ja kunnianhimoisempaa vaihdetta? En nyt mitään mullistavaa odota.

    Hieman nihkeä vastaanotto ollut, toki varmaan sellainen elokuva joka jakaa mielipiteitä. Rotten tomatoes/Metacritic -konsensukset tällä hetkellä jakautuneet melkein puolet ja puolet.

    Katselemisiin.
     
  4. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Niin, ja tässähän on toki myös kotimaisuusaspekti, eli sountrack-kappaleen (Ramones cover) esittää suomalainen Mirel Wagner.
     
  5. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Melkoisen hienosti kuvattu ja tunnelma oli hyvä. Pidän siitä että leffa oli niin sanotusti yli pitkä ja tarina eteni kiireettä eikä mitenkään nykyajan adhd tyyliin. Loppu tosin jälleen kerran podottaa pisteitä,aika peruskauhua lopussa. Arvasin itse kyllä fistit aika hyvin ennenkuin ne paljastui. :):):)
     
  6. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Tämä leffa imaisi hienosti mukaansa, vasta lopussa rupesi hieman ote herpaantumaan. Tunnelma oli kohdillaan ja kuvat paikoin jumalaisen kauniita.

    ****
     
  7. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Gore Verbinskyn uutuus löytyi jo Prisman ale-laarista, joten tuli tähänkin perehdyttyä. Ennakolta arvelin, mitään tietämättä, että kyseessä olisi jonkinlainen Suljetun saaren tyylinen teos, kun pääosassakin on Leonardo Di Caprion nuorisoversio Dane DeHaan, mutta A Cure for Wellness on kohtalaisen omintakeinen lisäys ”hoitolaitoselokuviin”, joista voidaan mainita vaikkapa Yksi lensi yli käenpesän, Yhdeksäs aisti ja Kooma.

    A Cure for Wellness paljastuu vain hitaasti kauhuelokuvaksi. Nuori liikemies Lockhart matkustaa Sveitsiin hakemaan vanhempaa johtajaa vesiparantolasta, mutta paikka osoittautuu jotenkin kammottavaksi, eikä Lockhart pääse lähtemään sieltä pois.

    Vaikka tarina on kauniisti ja viipyilevästi kerrottu, se alkaa vähitellen ärsyttää lukuisilla harhauttavilla vihjeillään. Elokuva viittaa moniin suuntiin, mutta sen oma substanssi jää jotenkin ontoksi — kokonaisuus tuntuu olevan pelkkää tekotaiteellista pintaa, onttoa höttöä, joka seurailee ja jäljittelee lajityypin konventioita kykenemättä itse sanomaan mitään. Täysin käsittämättömäksi jää vaikkapa se, miksi alkupuolella tapahtumia esitetään ei-kronologisessa järjestyksessä. Päähenkilön psykologinen ”syvällisyys” on täysin näennäistä ja lepsua. Symboliikka luiskahtaa katsojan käsistä kuin ankeriasparvi.

    Goottilaistyyppisenä kauhuromantiikan edustajana A Cure for Wellness on kyllä hiukan parempi kuin esimerkiksi Crimson Peak, mutta kokonaisuutena se ei kykene lunastamaan lupauksiaan vaan häviää selvästi vaikkapa Roman Polańskin Yhdeksännelle portille. Dane DeHaan ja Jason Isaacs tekevät sinänsä erinomaista työtä, mutta ei tämä kahden ja puolen tunnin vesijuoksu heiltäkään etene, koska käsikirjoitus on tyhjää täynnä.

    2/5

    Lisäksi äänityöt on tehty Suomessa.

    Pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-50) on samat lisukkeet kuin muuallakin maailmalla sekä 7.1-kanavainen ääni. Muutama kuvanäyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 27.11.2017
  8. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Ehkä vähän samoja fiiliksiä tuli itselleni, kuin tuossa yllä. Siinä mielessä tämä oli siis jonkinsortin pettymys. Ehkä en ole ihan yhtä ankara leffaa kohtaan, mutta ei se oikein pysy kasassa yrityksestä huolimatta.

    2,5/5
     
  9. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Ihan hyvähän tämä oli, tosin tuntui ajoittain tylsältä. Jotain pientä terästystä olisi kaivattu.
    3,5/5