Itse ilkimys (Despicable Me) (2010) (Steve Carell, Jason Segel)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 12.08.2010.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Valkoisten aitojen ja kukkivien ruusupensaiden ympäröimällä onnellisella esikaupunkialueella on musta talo ja sen kuollut nurmikko. Naapurit eivät tiedä, että talossa on suuri salainen piilopaikka. Siellä asuu pienen kätyriarmeijan ympäröimä Gru joka suunnittelee maailmanhistorian suurinta ryöstöä. Gru aikoo varastaa kuun (kyllä, kuun!).

    Gru iloitsee kaikesta inhottavasta. Aseistautuneena kutistus- ja jäädytyssäteillä sekä maassa ja ilmassa kulkevilla taisteluajopeleillä hän kukistaa kaikki jotka asettuvat tielle. Siihen saakka kunnes hän tapaa kolme pientä orpotyttöä jotka näkevät Grussa jotain mitä kukaan muu ei ole koskaan nähnyt: potentiaalisen isän.

    Maailman kauhein konna on juuri kohdannut suurimman haasteensa: kolme pikkutyttöä nimeltä Margo, Edith ja Agnes.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 15.10.2010 (USA:ssa 09.07.2010)
     
  2. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Tulipa käytyä toisen kerran 3D leffassa, tällä kertaa sitten tämä animaatioleffa Itse Ilkimys 3D. Ihan hassuhan tämä oli, niin tarinaltaan kuin ulkoasultaankin. Todella mainiota animaatiota, varsinkin ne kaikki pienet keltaiset "kätyrit" ja se koira jäivät mieleen pyörimään vielä näin leffan jälkeenkin. Varsinaiset päähenkilöt oli toisaalta graafisesti hieman standardimpaa materiaalia, sellaisia kuin ns mahtuu 13 tusinaan.

    3D oli kuitenkin yllättävän laimeaa, johtuneeko sitten siitä että käytän silmälaseja - odotin vähän kolmiulotteisempaa elokuvakokemusta. Kyllähän tässä toki muutamassa kohdassa selvästi näytti siltä että kaikenlaista tulee ruudulta katsomoon päin mutta kuitenkin, aika kaksiulotteinen mielikuva tästä jäi.

    Tarina oli näin koko perheen elokuvaksi yllättävänkin monipuolinen, varmasti lapsille ja lapsenmielisille suunnattu mutta toisaalta ajoittain aika väkivaltainenkin - toki sellaista wanhan hywän ajan akuankka-tason väkivaltaa mutta kuitenkin. Ja juonihan tosiaan pyörii rikosten tekemisen ympärillä joten mukavan epäkorrekti tapaus tämä on.

    Ja pieru-huumoriakin tässä oli. :thumbsup:

    Suomeksi dubattu versio tuli katsottua, ja jotenkin jäi sellainen fiilis että englannin kielinen olisi varmaan ollut parempi, dialogi ei aina oikein toiminut.

    3,5/5
     
  3. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Visuaalinen ilme oli taas kerran kohdallaan, hahmot ja tarina vaan kovin köykäistä kamaa. Ilmiselvästi tarkoitettu lapsille, kuten piirretyltä voi odottaakin.
     
  4. -Tinke-

    -Tinke- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2004
    Viestejä:
    377
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan kiva pikkuhauska animaatio tämä lopulta oli. Hyvä visuaalinen ilme ja tarina ihan toimiva. Minion - hahmot (Keltaiset liikkuvat pikku pötköt) olivat tavallaa helppo, mutta toimiva elokuvan lisämauste. Mukana tosiaan myös pieru-huumoria, ja ihan konkreettisesti.

    6/10
     
  5. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    No tämähän oli hauska, vähän kuin Ihmeperheen rinnakkaisteos hitusen samanlaisella tyylilläkin varustettuna. Muutama vitsi oli yksinkertaisesti huono, mutta superroistoilu ilman sankarointeja tarjosi muuten ihan hyvän pohjan animaatiolle.

    :):):)½