13 Hours (2016) Micharl Bay

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana mustis, 13.09.2015.

  1. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Pitkästä aikaa Michael Bay tekee muutakin kuin Transformersia. Tervehdin tätä ilolla, sillä tarinan laadusta huolimatta Bay tekee aina visuaalisesti näyttävää jälkeä ja tyylissä on jotain samaa kuin edesmenneen Tony Scottin tyylissä. Trailerin perusteella liikutaan samoissa tunnelmissa kuin Black Hawk Down ja Green Zone.
    "
    An American Ambassador is killed during an attack at a U.S. compound in Libya as a security team struggles to make sense out of th
    "
    Traileri:
    http://www.imdb.com/title/tt4172430/?ref_=nm_flmg_dr_1
     
    Viimeksi muokattu: 29.08.2016
  2. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Kylläpä oli jämäkkää tykitystä. Näyttelijä valinnat oli hyvät. Tarina on kyllä melkoinen. Black Hawk Downin jälkeen yksi parhaista nykyisen sodankäynnin kuvaus.

    4/5
     
  3. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Jep, ehdottomasti paras Bayn pläjäys sitten....totaöööh, The Rockin? Ja ääniraita tarjosi kunnon elämyksen ihan tällaisella kurjalisto 5.1:lläkin...

    4/5
     
  4. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    No joo, mikäli Black Hawk Downista pitää, niin eiköhän tämä ole katsomisen arvoinen. Minulle ei uponnut kumpikaan, täydellisen yhdentekevää ja tasapaksua puuroa tarjoillaan. Kasvottomat hahmot eikä tarinasta tai kiinnekohdasta tietoakaan eikä näistä jää mieleen yhtään mitään. En edes tiedä miksi katsoin 13 Hoursin, mutta vahinko tapahtui. 2/5
     
  5. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Kieltämättä hyvin paljon Black Hawk Downia muistutti. Ollen vaan enemmän puuduttava ja itseään toistava. Parempi silti kuin Bayn leffat 10v aikana. Hahmot jäi aika ohuiksi kuten esim. Lone Survivorissa vaikka siinäkään näyttelijät toimi ihan hyvin.

    Dion Beeben kuvauksesta plussaa vaikkakin se vihreän valon liikakäyttö mitä on jo Bad Boys 2 lähtien ollut paikotellen näytti tyhmältä.

    2/5 varmaankin sopiva arvosana.
     
  6. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Realistinen, hyvin tehty kunnon sotaelokuva ilahduttaa aina. 13 Hours on juuri sellainen. AV-tekninen mestariteos, jossa on myös draamallista järkeä. Ref.tason kuva & ääni; demo-pätkänä messuilla tms. tätä ei tulla näkemään/kuulemaan vain siksi, koska näin raakaa settiä ei voi koko perheen tapahtumissa esittää.

    4/5


    P.S. Tämä elokuva EDELLYTTÄÄ korkeatasoista kuvan- ja varsinkin äänentoistoa saadakseen viestinsä perille. Postimerkkitelkkarista mute/silencer + suomitekstit päällä tämä ei tule toimimaan.
     
  7. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Miten se saa viestinsä perille paremmin jos äänet kuuluu kovempaa ja suurempi ruutu peittää näkökenttää? Mikä se viesti edes oli? Byrokraatit viivytteli jolloin suurlähettiläs kuoli ja siinä ohessa kolme yksityistä palkkasotilasta. Siihen että esim. Hillary Clinton ja tämän ryhmä peitteli tapausta ei viitata leffassa mitenkään. Leffa on enemmän ja vähemmän pelkkää libyalaisten ampumista. Ja mitä realistisuuteen tulee leffa oli aika kaukana siitä, esim. naurettavat singot jotka tekivät yhtäkkiä kaarroksia ilmassa.

    *Korjattu libyalaiset.
     
    Viimeksi muokattu: 08.06.2016
  8. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Sotaelokuvat eivät toimi ilman oikean lyijyhipan kuuloista äänimaailmaa. Tutkimuksien mukaan 50dB/MUTE:lla kaikukammarissa toistettava aseellisen yhteenoton kuvaus ei kuulosta kovin uskottavalta yli 5 vuotiaitten katsojien mielestä.
    Tarina oli karu kuvaus sotatoimihenkilöistä työnsä ääressä ja eräästä pieleen menneestä sotilas-/tiedustelu-operaatiosta käytännön tasolla. Politiikan tai jonkun suuremman asian kanssa sillä ei ollut tässä elokuvassa mitään tekemistä. Tämmöiset elokuvat pitää katsoa 1:1 sellaisena kuin ne esitetään eikä koittaa etsiä siitä jotain aúteur-piilomerkityksiä.
    Sinko on rakettimoottorilla kohteeseensa lentävän räjähdyspanoksen ampuva ballistinen ase. Jos olet joskus ammuskellut edes ilotulitusraketteja, olet varmaan huomannut että kaikki rakettiyksilöt ole lentoradaltaan kovinkaan viivoitinsuoria...


    P.S. Elokuvan tapahtumat sijoittuivat Libyaan eikä Syyriaan. Tiedän kyllä että läheskään kaikilla ei nyt vaan kertakaikkiaan ole AV-teknisiä valmiuksia katsoa kunnon sotaelokuvia kuten ne on tarkoitettu katsottavaksi. Mutta tämä oli kyllä jo uutta että ilman suomitekstitystä osa ei edes saa selville missä maassa elokuva tapahtuu... :D
     
  9. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Joo meni libyalaiset ja syyrialaiset sekaisin mutta se tuskin kauheasti haittaa koska isis lippua heiluteltiin paikotellen kovin reilusti joten pahikset ei hirveän paljon jättänyt epäilyn varaan.

    Ja mitä raketinheittimiin tulee niin turha alkaa pilkkua viilaamaan. Ne eivät muuta ilmassa ylöspäin mennessä lyhyellä matkalla kaartaan rajusti maahan.

    Hyvä jos ite tykkäsit tälläsestä yksipuolisesta listimisestä.
     
  10. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kerroppa tarkka mm:ss -kohta missä mielestäsi nähtiin epärealistinen sinkoraketin lentorata. Niin setä tarkistaa vanhan PST-sinkogonan rutiinilla. :)

    Tuommoiset tämän elokuvan sählämien käyttämät vanhat ryssäläiset singot ei voi kovin laakeita olla lentoradoiltaan, kun lähtönopeus on vain n. 100 m/s ja menoainetta alle kilometrin lentoon. Yhdistä siihen venäläisen tiukat valm.toleranssit ja Gaddafin-ajan asevarikon hyllyssä maatuminen vaikkapa n. 10-30 vuotta, niin varmaan voi olla käytännössä aika eksoottistakin trajectoria luvassa possautuksen jälkeen...
     
  11. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    No voi herran jestas mitä touhua :D
    Katso uusiks jos noin täytyy hiuksia halkoa kun kerran tykkäsit. En jaksa leffaa sen tarkemmin enää selailla läpi mutta minuutin selailulla tuli heti vastaan yksi kohdassa 1:44:48 alkaen. Vastaavia ja selvempiä tuli leffassa useita muitakin kertoja.

    En jaksa tästä enää vängätä tämän enempää.
     
  12. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ja mitäs epärealistista tuossa sitten pitäisi olla? Minulle menee aivan täydestä. Raketin siivekkeet kääntävät ammuksen syöksyyn tietyn pituisen viiveen (lennon) jälkeen. Ideana käyttää sinkoa epäsuoran krh-tulen tyyliin, kuten esim. tuossa linnoitettua tuliasemaa vastaan.

    Voit sanoa tuota oikeasti epärealistiseksi jos tunnet kaikki ryssäläiset/vinku-intialaiset/muut vanhan itä-blokin aikaiset singot ja niiden ampumatarvikkeet modattuine erikoisversioineen 100%:sti ja tiedät varmasti että tuontyyppistä singosta ammuttavaa kranua ei todellakaan ole ollut koskaan olemassa.
     
  13. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Erittäin hyvä elokuva kokonaisuutena. Näyttelijät hoitivat hommansa kiitettävästi ja Bayn ohjaus intensiivistä.
    Blu-ray julkaisun kuvanlaatu täydellistä ja äänimaailma korvia hivelevää.
    Laskisin tämän samaan kastiin kuin Black Hawk Downin ja Lone Survivorin.
    Elokuvan huono menestys johtui varmasti siitä, että elokuvassa olevat sotilaat eivät olleet Yhdysvaltain armeijan henkilöstöä. Vaan yksityisiä palkkasotilaita, jotka tekevät hommaansa vain rahasta ja todennäköisesti ovat jonkinlaisia "adrenaliini-nistejä". Tästä johtuen määrätynlainen patrionismi ei päässyt esille samoin, kuin esim. yllämainituissa elokuvissa. Jotka menestyivät jenkeissä hyvin, mutta muualla ei niinkään.

    Elokuvan sanoma voisi olla myös sanonta "minkä kylvää sen myös niittää". YKn valtuuttama Länsimaiden liittoutuman pakonomainen tarve hoitaa Muammar Gaddafi pois päiviltä (+ tietenkin maan öljyvarannot),
    johti esim. tämän elokuvan tapahtumiin ja koko Libyan täydelliseen romahtamiseen. Jälkikäteen voi miettiä oliko ratkaisu oikea?

    13 Hours 4-/5
     
  14. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Kyllä tämä ihan hyvä toimintaleffa oli, ja kiva että Bay tekee välillä vähän maanläheisempää matskua. Aikamoiseen ahdinkoon kaverit kyllä joutuivat, varmaan oikeastikin näin kävi ahdingon suhteen, liekö sitten muuten tarinaa muutettu kuinka ja paljon. Äänimaailma oli esimerkillinen, tätä osasi kyllä odottaa.

    3/5