Rio (2011) (3D) (Neil Patrick Harris, Anne Hathaway)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 15.06.2010.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Rio on 3D-animaatio Ice Age -leffojen tekijöiltä.

    Leffan tapahtumat sijoittuvat Rio De Janeiroon sekä vehreisiin Brasilian sademetsiin. Blu on harvinainen papukaija, joka luulee olevansa ainoa laatuaan. Blun huomatessa, että maailmassa on joku toinenkin - ja vieläpä nainen - lähtee hän lähtee mukavasta USA:n Minnesotassa sijaitsevasta häkistään ja suuntaa kohti Rio:a.

    Rakkaus ei kuitenkaan ole kirkossa kuulutettu asia, sillä kesy ja heikot lentotaidot omaava Blu ja ehdottoman itsenäinen, korkealla lentävä Jewel ovat kuin eri maailmoista. He ajautuvat kuitenkin sattumalta yhteen ja aloittavat elämänsä seikkailun, jossa oppivat ystävyyttä, rakkautta, rohkeutta ja olemaan avoin, kun maailman eri ihmeet osuvat kohdalle.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa alustavasti 15.04.2011 (USA:ssa 08.04.2011)
     
    Viimeksi muokattu: 15.12.2010
  2. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Tällainen pikkukivahan tämä oli, elokuvan tavallaan uskoo hyvin juuri Ice Agejen tekijöiden tuotokseksi, sillä piirrosjälki on kyllä hyvää ja tarina etenee kohtalaisen sujuvasti, mutta kuuluisa loppusilaus on taas kadoksissa. Keskushahmot olivat nyt aika persoonattomia ja tukea tuli tuttuun tyyliin lähinnä sivuhahmoista (Tracy Morganin bulldog oli mainio, harmi että valkokangasaika jäi sangen pieneksi).

    Sen tätä katsoessaan huomasi, että 3D:hen on jo tässä vaiheessa täysin kyllästynyt. Alussa se oli "ihan kiva", parin elokuvan jälkeen "no animaatioissa toimii jotenkin", nykyisellään mieluummin jo melkeinpä katsoisi ilman. Olihan tässäkin muutama visuaalisesti komea 3D-kamera-ajo, mutta kyllä niistäkin olisi valmis luopumaan vastineeksi kirkkaammasta, lasittomasta ja muutenkin 3D:n mukaan tuomista kuvanlaadullisista ongelmista vapaasta kuvasta.

    :):):)-
     
  3. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    Upeita maisemia ja väriloistoa osataan kyllä nykyään joka animaatiopajalla väsätä ja polygonit murskautuu lähes koti-pc:illä, mutta missä on äly ja ideat? Seinään/tolppaan/riippuliitimeen törmäys ei naurata enää kolmannen kerran, eikä varsinkaan seitsemännenkymmennen kerran jälkeen - edes lapsia. Keskittymishäiriöiset aikuiset näitä nykyään tekee hyperaktiivisille lapsille, surullista haaskausta.
     
  4. Euso

    Euso Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2006
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    No joo, aika peruskiva animaatiohan tämä oli. Ei oikein meinannut alussa lähteä millään käyntiin, mutta loppua kohti parani hieman. Kuten edellä todettu, oli piirrosjälki ihan nättiä, mutta juonen ja varsinkin hahmojen osalta jäi vielä reilusti toivomisen varaa. Vertaukset Ice Ageen tavallaan ymmärrän, vaikkakin pidän niitä (varsinkin ekaa osaa) reilusti hauskempina kuin tätä.

    Ihan mielellään tämän nyt loppujen lopuksi katsoi, mutta enpä kokisi paljon menettäneeni, vaikka olisi jäänyt näkemättäkin.

    Annetaan 2+/5.
     
  5. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Alkuun katseli että mitä ihmettä, kenelle tämä on tarkoitettu, kun ei lähde millään käyntiin. Musiikkivälinäytökset tekivät paluun, yhyy. No kunhan jaksoi hieman odotella, tuli tästä ihan kertakatsottava änimeissön ja pariin otteeseen tuli apinoiden hulinoidessa naurettuakin. Perinteikkäiseen tyyliin sivuhahmot olivat paljon pääosalintuja ja tyttöä kiinnostavampia.

    2,5/5
     
  6. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Kohderyhmä katsoi innoissaan elokuvan, itselläni oli siinä onneksi Iltalehti selailtavana. Vaahtosammuttimille tämä on tarkoitettu ja ilmeisen onnistunut sellaisena elokuvana. Aikuiset miehet varmaan etsivät jotain muuta katsottavaa. 3/5.
     
  7. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Juonensa puolesta Rio on melko sovinnainen ja hiukan väkinäinenkin, mitä tulee ihmishahmoihin, mutta animaatio ja 3D ovat näyttäviä ja eläinhahmot varsin humoristisia. Toiminta on hetkittäin lennokasta ja musiikkinumerot (John Powell, will.i.am) kohtalaisen onnistuneita. Jesse Eisenberg (Blu) olisi voinut tuoda hahmoonsa enemmänkin neuroottisuutta (vrt. Woody Allen Muurahaizissa).

    Kun Simpsonit menivät Rioon, se suututti kaupungin niin että se uhkasi haastaa sarjan oikeuteen. Ilmeisesti Rio ei herättänyt yhtä kiihkeitä tunteita, vaikka tässäkin on tunkeilevaisia apinoita.

    3/5

    Neil Patrick Harris ei ole mukana tässä elokuvassa.

    Pohjoismaisessa 3D-blu-rayssa (BD-50) on hyvä kuvanlaatu, mutta lisämateriaalia ei ole, vaan sitä varten pitäisi ostaa myös 2D-julkaisu. Huonoa masterointia on se, kun valikon ja elokuvan välillä siirryttäessä kuva räpsyy monta kertaa 2D:n ja 3D:n välillä. Muutama kuvanäyte 3D-levyn 2D-versiosta:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]