Syitä miksi suomalaiset elokuvat näyttävät huonommilta kuin amerikkalaiset

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana kopro, 02.12.2017.

  1. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Aki Kaurismäen kohdalla tämä ei päde, joku aika sitten Teemalla oli dokkari, jossa kollegat kertoilivat yhtä sun toista...mm. sen, että oikeansävyistä punaista taustalle Aki haki tuntikausia...
     
    kopro ja huuru tykkäävät tästä.
  2. huuru

    huuru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2005
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    8
    Suomalaisissa tuotannoissa pyöritetään myös aivan liikaa harjoittelijoita mukana, samoin myös liian monet palkkaa saavat työryhmän jäsenet saa harkkapalkan panoksestaan. Yritetään tehdä mahdollisimman halvalla ja nopeasti. Yksi vammainen asia on myös se, että Suomen elokuvasäätiön tukea on mahdotonta saada englannin kielisiin tuotantoihin.
     
  3. kopro

    kopro Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.07.2015
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    7
    Tulipa mieleen .sellainenkin juttu, että täällä pohjolassa valo on yksinkertaisesti rumaa ja kalpeaa ja tekee kaikesta lattean näköistä. Jossain Hollywoodissa Kaliforniassa valo on värilämpötilaltaan lämmintä, pehmesti diffusoitunutta ja kaupunkien neonvalot tekevät taustoista vielä parempia.

    Ja sellainenkin juttu, että suomalainen filmimateriaalikin on voinut kautta aikojen olla halpaa ja huonosti toistavaa, sekä rakeista. Puhumattakaan kameroista, joiden linssit eivät ole tarpeeksi pitkiä, valovoimaisia ja tarkkoja. Käytetään halpoja lyhyitä linssejä, jolloin kuvasta tulee läpikotaisin tarkka, eikä taustan kaunista epäterävyysvaikutelmaa saa aikaan. Vitsinä voisi ajatella, että eivät ohjaajatkaan ole uskaltaneet sanoa mitään, kun viinalta haiseva kerberos (kuvaaja) istuu linssivalikoiman päällä ja torppaa kuvausideat!

    Digitekniikka muuttaa kyllä onneksi tämän ainakin sen osalta, että itse tallennusmateriaali olisi huonoa!
     
    Viimeksi muokattu: 18.09.2018