Valkoiset numerot vasemmassa alanurkassa (TV Viisi) MIKSI?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana DVB-G, 02.02.2018.

  1. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Valkoisia pikkuruisia numeroita viitisen kappaletta vai montako niitä nyt lieneekään (osa menee vasemmasta reunasta ulos). Mininumerosarjan korkeus on suunnilleen sama kuin käännöstekstitysfontin valkean viivan piirtopaksuus. HD-kuvassa numerot näkee nolliksi tai laihoiksi O-kirjaimiksi. SD-kuvassa näkyy vain valkeaa mössöä.

    Häiriö näkyy ainakin yhden tv-kanavan ohjelmissa ympärivuorokautisesti, mainosten päällä myös.
    Minulla tämä kiusallinen vika näkyy Digitan TV Viisi- sekä Elisan TV Viisi HD -kanavalla. Luultavasti muutkin "TV5"-kanavat jakelutavasta ja operaattorista riippumatta näyttävät vian aivan samanlaisena.

    Ei voi valittaa asiasta Elisalle tai Digitalle, koska vika ei ole heiltä lähtöisin. Eikä ole vikailmoitusnumeroa kyseisen kanavan hemmoille. Tuskin siellä asiakaspalvelua edes on.

    En ole katsonut kyseistä kanavaa SD-laadulla, joten en tiedä onko valkonumerovika ollut kuvassa jo sata vuotta. Mutta kun HD-kuvaa aloin katsella eilen, niin suunnilleen 0,01 pikosekunnissa silmä jäi jumiin tuohon häiriöön. Eikä vika ole poistunut. Tänäänkin sama häiriö möllöttää nurkassa.

    Onko samaa tahallista kuvan pilaamista MUILLAKIN KANAVILLA?

    Kutonen HD sekä Kutonen (Elisalla molemmat) ovat tästä viasta puhtaat, sen jo voin sanoa. Samoin mikään YLE-kanava tai Nelonen (Digita ja Elisa) ei harrasta valkonumeroiden kuvaan polttamista. Eikä ole Pöllölaakson ohjelmissakaan tätä vikaa (Elisa).
    Maksukanavista en tiedä mitään enkä ole niistä kiinnostunut.

    Tahallisuus on 100 % varma asia, koska vian näkee jokainen ja välittömästi jos sattuu kuvan suuntaan katsomaan. Tuskin vika olisi 20 vuotta ollut "huomaamatta".

    Jos kyse olisi "kanavan tunnistamisesta" niin kanavalogohan on jo nyt megalomaanisesti kookkaampi ja peittää enemmän kuvaa alleen, eli siitä ei ole kyse. Silmät omistavien ihmisten silmään kusemista tämä on.

    .
     
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 747
    Saadut tykkäykset:
    481
    ^
    Tuo liittyy/liittyi kai siihen olympiakisalaskuriin tuolla kanavalla, joka lienee näin kisojen käynnistyttyä jo poistunut.

    T: Vesku
     
  3. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Telian kaapelissa näkyy vain TV5:n SD-versio. En ainakaan nyt näe mitään numerosarjaa kuvassa. TV5:n ja Kutosen kuva on todella heikkolaatuinen Telian kaapelissa.
    Kisoihin on aikaa 6 päivää. Tämä tieto näkyy oikealla ylhäällä.
     
  4. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Voin vahvistaa että DNA-kaapelissa ainakin eilen huomioni kiinnittyi juuri samaisiin valkoisiin numeroihin vasemmassa alanurkassa.

    Vaikea sanoa liittyykö oikean nurkan olympialaskuriin ja poistuuko se muutaman päivän päästä samalla kun sekin - toivottavasti.
     
  5. posi

    posi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.01.2010
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    1
    Myös LOUNEAn verkossa niitä on. Nollilta näyttävät.
     

    Liitetyt tiedostot:

    • TV5HD.png
      TV5HD.png
      Tiedostokoko:
      2,6 KB
      Katsottu:
      51
  6. B0tta

    B0tta Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.12.2015
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    9
    Tääl myös DNA kaapeli vantaa
     
  7. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Tosin Yle piti ruudun ylänurkassa jo noin 100 päivää ennen kisojen alkua kelloa, jossa ilmoitetaan kuinka monta päivää on olympialaisten alkuun. Kuinka moni ihminen missaisi olympilaiset ilman tuota muistutusta? Veikkaan, että yhden käden sormilla laskettavissa olevasta määrästä puhutaan.
     
  8. jtvirtanen

    jtvirtanen Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2016
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    48
    Onkos muilla äänisynkka kohillaan tällä tv5 hd kanavalla? Jotain lätkästudiota hetken katsoin tänään, ja synkka oli pielessä..ei jaksanut sitä sitten enempää. Ja katselen lähetystä antennivastaanotolla.