Trainwreck (2015) (Judd Apatow / Amy Schumer, Bill Hader, Brie Larson, Colin Quinn, John Cena)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 28.08.2015.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Viidennessä ohjaustyössään Judd Apatow piirtää kuvan unohtumattomasta hahmosta, jota esittää uusi nouseva komedienne Amy Schumer (Inside Amy Schumer), elokuvassa Ihan yössä. Schumerin laatiman käsikirjoituksen pääosassa on nainen, joka elää täysillä keneltäkään anteeksi pyytelemättä - jopa silloin kun hänen ehkä olisi syytä pyytää anteeksi.

    Pikkutytöstä asti Amyn (Schumer) hulivili-isä (Colin Quinn) on iskostanut tyttärensä päähän, että yksiavioisuus on pelkkää haihattelua. Nyt aikakauslehden toimittajana työskentelevä Amy elää isänsä opetusten mukaan. Omasta mielestään hän nauttii elämästä estottomasti ilman sitoutumisen luomia tukahduttavia kahleita, mutta todellisuudessa hän tavallaan polkee paikoillaan. Kun Amy huomaa ihastuvansa artikkeliaan varten haastattelemaansa mieheen, menestyvään urheilulääkäriin nimeltä Aaron Conners (Bill Hader), hän alkaa miettiä, ovatko muut aikuiset —mukaan lukien Aaron, joka tuntuu todella pitävän hänestä — sittenkin oivaltaneet jotain oleellista elämästä.

    Muissa rooleissa komediassa, jonka pääosasta ja käsikirjoituksesta vastaa siis Schumer, nähdään Brie Larson, John Cena, Tilda Swinton ja LeBron James. Apatow tuottaa elokuvan Ihan yössä oman tuotantoyhtiönsä Apatow Productionsin kautta yhdessä Barry Mendelin (Morsiusneidot, This Is 40) kanssa.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa 28.08.2015
     
  2. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Judd Apatow’n Trainwreck eli Ihan yössä on kuin 2010-luvun Annie Hall: neuroottinen romanssi par excellence. Pääroolissa on käsikirjoittaja Amy Schumer, joka esittää S’nuff-nimisen lehden toimittajaa ja miestennielijää Amya. Vaikka hänellä on miesystävä Steve (John Cena), hän ei usko yksiavioisuuteen. Sitten löytyy herttainen urheilulääkäri Aaron (Bill Hader), ja Amy joutuu harkitsemaan vakaata parisuhdetta. (Tällä tavoin Amerikassa tehdään 21 tapaa pilata avioliitto.)

    Trainwreck on ennen kaikkea luonnekomedia, jonka kaikki keskushahmot ovat hiukan nyrjähtäneitä. Joukosta erottuu Tilda Swintonin esittämä päätoimittaja Dianna, joka on kuin ”Twiggy from Hell”, vielä viiltävämpi kuin Miranda elokuvassa Paholainen pukeutuu Pradaan. Trainwreckissä on kosolti nokkelaa sanailua ja hetkittäin hillitöntä huumoria, joka hymyilyttää vielä seuraavana päivänä: Amy oksentaa katsellessaan leikkausta, Daniel Radcliffen ja Marisa Tomein koiraduetto,
    Amyn ja harjoittelijapoika Donaldin (Ezra Miller) seksituokio, joka ei enää piinallisemmin voisi sujua, Marv Albertin ja Matthew Broderickin cameo jne.

    Toisaalta Trainwreck on myös leimallisesti newyorkilainen elokuva, ja tässä piilee tietty sisäänlämpiävyyden vaara, koska paikalliselle koripalloilulle lankeaa niin suuri merkitys (Aaron on urheilulääkäri).

    Yli kahden tunnin komediaa ei ole helppoa saada kantamaan loppuun asti, mutta tällä kertaa se on suurin piirtein onnistunut.

    4/5

    Pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-50) on ainoastaan elokuvan lyhyempi versio sekä olennaisesti vähemmän lisämateriaalia kuin muualla maailmassa. Mukana on kuitenkin 45 minuuttia (!) poistettuja ja 50 minuuttia (!) pidennettyjä ja vaihtoehtoisia kohtauksia. Jotkin niistä toimivat itsenäisinä sketseinä. Muutama kuvanäyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]