Lyhyet elokuva-arvostelut

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana nepa, 11.04.2016.

  1. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    2014 Vrij
    Your Rating: 8/10

    49-minuuttisen hollantilaisdraaman ensimmäiset 2-6 minuuttia ovat hillittömän hauskoja. Aikuistumisen myötä vakavoidutaan ja sydäntä raastavan traagisestihan siinä käy. Kaikki kuitenkin kokemisen arvoista sekä roolihahmoille että katsojalle.

    YLE Areenassa enää kuusi päivää: Vapaa.
     
    rauttiz tykkää tästä.
  2. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    2009 Köprüdekiler
    Your Rating: 3/10

    Turkkilais-saksalaisen elokuvan kehno pisteytys selittyy sen syntyhistorialla. Ohjaaja Aslı Özge teki dokumenttia, mutta päätti kesken kaiken vääntää materiaalin näytelmäelokuvaksi. Nyt sen katsomisessa ei ole mitään mieltä. Lopputuloksena on sekoitus epäluotettavaa dokkaria ja latteaa draamaa, josta ei tiedä mikä on totta ja mikä keksittyä.

    Huoriin matkalla olevat katupojat käyvät katsomassa Galatan tornia:
    - Vuonna 1453? Kauanko siitä on?
    - Kuusikymmentä, neljäkymmentä... Neljäkymmentäseitsemän?
    - Onko se siis 47 vuotta vanha?

    Ylen Areenassa. En viitsi laittaa linkkiä.
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2017
  3. Dr. Jacoby

    Dr. Jacoby Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.10.2014
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    3
    Köyden (1948) katsoin viimeksi 90-luvulla, ehkä sunnuntai-iltapäivänä 95 tai 96. En tiedä oliko nyt kyseessä muunneltu versio, mutta elokuvassa oli huomattavasti enemmän nyansseja kuin silloin. Muistan aikoinaan nuokkuneeni tapahtumia odotellessa kun ihmiset vain puhelivat jonninjoutavia keskenään. No tuosta tyylistä on sittemmin Woody Allen tehnyt kokonaisen elokuvaohjaajan uran.
    Filmihän on tunnettu siitä, että se on kuvattu kuin yhtenä ottona ja yhdessä tilassa. Voisi olla tunnetumpi myös muuten, nimittäin edelleen parhaita lajityypissään. Lyhyt elokuva mutta ei vailla ideoita. James Stewartin parhaita myös. ****½

    Toisena ja uutena itselle Pelastusvene (1944). Mitä tapahtuu kun natsit upottavat laivan, josta pelastautuu veneeseen kymmenkunta onnekasta ja mukaan änkeää myös yksi saksalainen laivan upottaneesta sukellusveneestä? Tässä oli parasta hyytävän meren tuntu ja monta hienoa roolia. Epäilemättä rohkea valinta sisällyttää sota-ajan elokuvaan niinkin monta saksankielistä lausetta. Oliko loppu onnellinen, en paljasta. ****

    Katsokaa ihmiset, älkää tuijottako.


    Nykyajan edistyksellisempien standardien mukaan on pakko lisätä, että maailma olisi parempi jos tuon naisten ahdistelijan tuotanto olisi onnistuttu katkaisemaan vaikkapa uran puolivälissä, jolloin mm. elokuvien Mies joka tiesi liikaa, Vertigo, Vaarallinen romanssi, Psyko, Linnut ja Marnie näyttelijät olisivat jääneet altistumatta. En tosin väitä nyt ahdisteliko A. H. esim. Sean Connerya, mutta mahdollista sekin on.
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2017
  4. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Shot Caller (2017)

    Oikein hyvä. Välillä ehkä snadisti kaavamainen, mutta kokonaisuutena viihdyttävä elokuva valkokaulusmiehestä, joka rattijuopumuksen (ja vähän muunkin) takia joutuu vankilaan. Jos on ohjaajan aiempaa kataloogia (mm. hieno Felon) tutkinut, voi tarinan jatkoa omassa päässään ennakoida.

    Pääosat hoidetaan varsin mallikkaasti, eikä sivuosissakaan sen kummemmin valittamista ole. Leffan rakenne varsinkin alkupuolella on vähän kyseenalainen, mutta kun elokuva loppuu oli ainakin itselläni sellainen olo että näinhän se pitikin mennä. Eihän elämä tosin aina niin helppoa ole mitä elokuvat antavat ymmärtää, mutta entä sitten.

    Kaikenkaikkiaan yllättävän hyvä. Jos paikoitellen varsin väkivaltainen vankila-/jengielokuva on sydäntä lähellä voinee tätä suositella.
     
  5. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    2005 Naboer
    Your Rating: 7/10

    Harri Römpötti kirjoitti Helsingin Sanomissa norjalaiselokuvasta Naapuri, että tyttöystävänsä jättämä nuorimies joutuu kahden tytön vetämänä "rankkoihin sadomasokistisiin leikkeihin". Koska elokuvan ikäraja on Suomessa K18, katsoin parhaaksi varata naposteltavaksi vain kevyttä kuivamuonaa.

    No, onneksi sitä S&M-touhua ei ollutkaan niin paljon. Sen verran ankeaa ja ahdistavaa kuitenkin on, ettei katselukokemus ole perinteisellä tavalla viihdyttävä. Elokuva on päässyt nimimerkki don-200-55099:n asiantuntemuksella laatimalle heikkohermoisille sopimattomien elokuvien listalle.

    Ulkomaanvahvistuksina ovat kuvaan yllättäen tuleva Michael Nyqvist sekä elokuvasäveltäjien keskiraskaaseen sarjaan kuuluva Simon Boswell.

    Naapuri tuli Suomessa teatterilevitykseen, mutta DVD jäi julkaisematta. Norjasta sitä on saanut suomenkielisillä teksteillä.
     
  6. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    1924 Neobytšainyje prikljutšenija Mistera Vesta v strane bolševikov
    Your Rating: 7/10

    Hupaisa kuvaus yhdysvaltalaisen suurliikemiehen John Westin seikkailuista bolševikkien Neuvostoliitossa.

    Propagandaa, mutta lapsellisen viatonta, sillä Lenin kuoli elokuvan valmistumisvuonna, eikä Stalin ollut ehtinyt vielä luoda kuolemanvakavaa terroriyhteiskuntaansa.

    Amerikkalaistyylisessä toimintakomediassa uskaliaita stuntteja, mm. hyppääminen liikkuvasta autosta toiseen. Tekijänä ilmeisesti Westin henkivartijaa esittävä Boris Barnet, josta tuli myöhemmin arvostettu elokuvaohjaaja.

    Olikohan Harold Lloyd lyönyt läpi Neuvostoliitossakin, kun päähenkilölle on valikoitunut samanlaiset suuret silmälasit?

    Areenassa.
     
  7. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Nyt vasta tuli katsottua Jim Carreyn Man on the moon. Andy Kaufmanin olen toki aina tiennyt, mutta lähinnä Taxin Latkana. Nyt huomasin, että Netflixillä on dokumentti Jim Carreysta ja tuon elokuvan tekemisestä. Siitä sain innostuksen katsoa ensin itse elokuvan.

    Ja täytyy todeta, että taitaa olla paras elokuva mitä Jim Carrey on koskaan tehnyt. Ensimmäinen Carreyn elokuva, jossa hänen hahmo ei vaikuta olevan Carrey, vaan oikeasti elokuvan hahmo, tässä tapauksessa Andy. Todella hieno elokuva ja toisaalta harmi, että elokuvaa ei ole tullut aiemmin katsottua, mutta toisaalta hyvä, koska sen sai nyt kokea ensimmäistä kertaa. 5/5 ja suosittelen todella, jos elokuvan jostain löytää. BD-versiota etsiskelen nyt itse.
     
  8. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    1943 Batman
    Your Rating: 5/10

    1949 Batman And Robin
    Your Rating: 5/10

    Yle näytti eilen 1960-luvun Batman-sarjan toisen kauden viimeiset episodit. Kolmatta kautta odotellessa voi katsoa YouTubesta nämä kaksi viisitoistaosaista sarjaelokuvaa.

    Jälkimmäinen on paremmin tehty, mutta kauhean totinen eikä ollenkaan niin mielenkiintoinen kuin sotapropagandaa palveleva edeltäjänsä. Japanin vastaisuus lipsuu rasistiseksi japanilaisten vastaisuudeksi, kun selostaja ylistää amerikanjapanilaisten sulkemista keskitysleireihin.

    Ensimmäisessä ihmetytti miten Robin pystyi salaamaan oikean identiteettinsä Dick Graysonin tuolla kampauksella.

    Lepakkoluolassa tosiaan lentelee lepakoita molemmissa elokuvissa, mutta vain ensimmäisessä on zombieta. Batman-kapistuksista on 1943 käytössä kännyköitä edeltävä taskuradio. 1949 Batman kaivaa monitoimivyöstään kriisitilanteessa peräti hitsausvälineet. Kummassakaan ei ole vielä Batmobilea. Asut olivat 40-luvulla yhtä noloja kuin 60-luvulla, mutta eivät - kiitos mustavalkoisuuden - niin räikeitä.

    Batman (1943) (215 min.)
    Batman And Robin (1949) (234 min.)
     
    Viimeksi muokattu: 16.12.2017
  9. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    2016 Alone In Berlin
    7/10

    (Perhanan IMDb:n uusittu surkea design. Ei voi enää kopsata pisteytystä tyyliin Your Rating: 5/10, kun sivulla näkyy vain sininen tähti ja yksi orpo numero.)

    766-sivuinen romaani Yksin Berliinissä tuli ahmittua viidessä vuorokaudessa. Kirja herätti välittömästi tarpeen nähdä sama elokuvana. Ja kas! Peräti viisi filmatisointia. Uusin julkaistu Suomessa blu-rayna maaliskuussa.

    Toiseksi kulunein klisee elokuva-arvioissa on "kirja on parempi". Tässä sitä on kuitenkin pakko käyttää. Pettymys Emma Thompsonin ja Brendan Gleesonin tähdittämä tulkinta oli. 103 minuuttia jää pintaraapaisuksi.Tšekit ja ddräläiset ovat tehneet romaanista kolmiosaiset TV-elokuvat 2004 ja 1970, jotka saattavat toimia paremmin. Loppuhuipentuma on käsikirjoittajan omasta päästä. Kirjassa ei ole tuollaista kohtausta.

    En paljasta juonta, mutta pienimuotoisesta poliittisen propagandan levityksestä on kyse. Romaanissa Gestapon koodi tapaukselle on muistaakseni Kiusankappale. Elokuvassa se on Hobgoblin, joka on suomennettu Peikoksi. Peikko tuo mieleen internet-termin trolli. Niinhän se on: Anna ja Otto Quangel (oik. Elise ja Otto Hampel) olivat 1940-luvun trolleja natsi-Saksan pääkaupungissa.

    Elokuva ei tullut Suomessa teatterilevitykseen, mutta romaanin teatterisovituksen voi käydä katsomassa 18. 1. alkaen oikeassa teatterissa.
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2018
  10. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    The Legend of Tarzan (2016)

    Ai saatana mikä kalkkuna.
    Margot Robbie oli hehkeä ja lopputekstien aikana soi hyvä biisi. Muutenhan tämä oli alusta loppuun sitä ihteään.
    Tarzan on viettänyt 10 vuotta sivistyksen parissa ja nyt Apinoiden Kuningas palaa viidakkoon mätkimään kolonialisteja. Cool idea, paska toteutus. Tunnelma kateissa, rytmitys pielessä, huonoa läppää, ohuet hahmot, puuduttavaa CGI-mössöä etc.
    Leffa toimii yhtä hyvin kuin "Minä Tarzan, sinä Jane" iskurepliikki telaketjufeministien illanistujaisissa.

    1/5
     
  11. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    2012 Romu-Mattila ja kaunis nainen
    5/10

    Keskiarvo IMDb:ssä epäilyttävän korkea 8,2. Huolella tehtyhän tämä on ja sympaattinen, muttei sisällä mitään mikä houkuttaisi katsomaan toista kertaa. Mustavalkoisen miltei kokonaan mykän elokuvan huumori mustaa: "Joo, minä voisin tuon haulikon vaihtaa semmoiseen kaamosmasennuslamppuun."

    YLE Areenassa. Jossa myös ohjaaja Juho Kuosmasen toinen mustavalkoinen mykkäelokuva Salaviinanpolttajat (6/10).
     
  12. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 273
    Saadut tykkäykset:
    164
  13. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Logan (2017)

    Vakava ja verinen päätös Jackman-Wolverinen tarinalle, mutta ennakko-odotuksiin nähden tämä oli mielestäni selkeä pettymys. Ainakin näin yhden katselukerran perusteella. Daphne Keen oli hyvä haku X-23:sen rooliin, mutta muilta osin elokuva ei mielestäni yltänyt kovin kummoisiin sfääreihin. Hugh Jackman karjumassa ja riehumassa on niin nähty. Pahikset olivat jälleen kerran silkkaa kuraa. Loganin ja Lauran suhde jätettiin jotenkin puolitiehen. Tykkään totisesta draamasta ja toisaalta tykkään myöskin kevyestä supersankarihömpästä. Tällä kertaa näiden kahden yhdistäminen ei täysin toiminut. Pidin enemmän The Wolverinesta (2013).

    3/5
     
  14. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Viimeksi muokattu: 17.03.2018
  15. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    Merry Christmas Mr. Lawrence
    http://www.imdb.com/title/tt0085933/
    Mitäpä tästä voisi sanoa, muuta kuin että DB:n takia 4/5 ja ohjaajan tunnistaa olevan japanialainen ihan jokseenkin omituisten painotusten takia.

    T: Vesku
     
  16. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
  17. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 564
    Saadut tykkäykset:
    181
    Alien Contact: Outer Space (2017) Netflixissä

    "Dokumentti", jonka alussa todetaan faktaksi, että signaaleja maan ulkopuolisilta älykkyyksiltä on olemassa. Tätä toteamusta seuraa tunti "todisteita" tyyliin "tätä ei voidä täysin selittää", "on täysin mahdollista, että tämä johtuu alieneista", ja "jotkut spekuloivat...", suttuisia ufovideoita ja -valokuvia ja naurettavaa tieteen vääristelyä.

    Yhdestä mainitusta ilmiöstä halusin lisätietoa ja parin klikkauksen jälkeen selvisi että dokumentin kertojaääni lukee juttunsa suoraan Wikipediasta, sanasta sanaan (mutta toki vain ageendaan sopivat kohdat valikoiden). Ei varsinaisesti herätä luottamusta dokkariin tuollainen.

    Arvosana ½/5
     
  18. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 475
    Saadut tykkäykset:
    1 219
    Ajattelit, että Netflix kertoo sitten salatun totuuden?
     
  19. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 564
    Saadut tykkäykset:
    181
    En ajatellut. Mistä näin päättelit?

    Minulle tuo "dokumentti" oli samaa sarjaa jokin aika sitten julkaistun Bigfoot-dokkarin kanssa, hyvää viihdettä naureskella hörhöille. Vaikka elokuvallisten avujen perusteella annoinkin surkean arvosanan, viihdyin kyllä leffan parissa hyvin.
     
  20. bohol

    bohol Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.07.2002
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    17
    Darkman Trilogy

    Eka on kympin klassikko.
    Toka 2/10
    kolmas 3,5/10
     
  21. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    1985 The Breakfast Club
    9/10

    Taisi tulla ennätys. Ostin The Breakfast Clubin ykkösalueen DVD:n 28. 8. 1999. Vasta tällä viikolla sain elokuvan katsottua. Suomalaiselta blu-raylta.

    Ihan turhaan tuli kahdeksantoista vuotta lykättyä katsomista. Tämähän on aivan mainio. Inhimillinen, realistinen, rehellinen, hauska ja traaginen. Mutta miksi Ally Sheedyin hurmaavasta gootti- tai mistä lie tytöstä Allison Reynolds piti tehdä lopussa "normaali"? Jotta tämä kelpaisi Emilio Estevezin esittämälle koulun periamerikkalaiselle urheilusankarille? Toivottavasti ei, sillä siinä tapauksessa elokuva pettäisi viime sekunneilla oman sanomansa.