Häiriöitä lähetyksessä thread

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuike, 07.07.2004.

  1. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 703
    Saadut tykkäykset:
    362
    No se EPG:n muutos vanhojen kanssa epäyhteensopivaksi on kyllä ihan mahdollinen. DNA:n DVB-C verkossa muutos tapahtui jo ajat sitten, ja vanha kaapeli-Toppari on näyttänyt jo kauan EPG:ssä mitä sattuu. Muutoksen jälkeen se EPG on kuitenkin käsittääkseni ihan standardin mukainen, mutta kun kukaan ei ole tekemässä niihin vahnoihin bokseihin softapäivitystä. Uusissa laitteissa se toimii.
     
  2. 2x4x

    2x4x Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2013
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    10
    Nyt näkyy epg dna:n kaapelin dvb-t kanavilla, eilen ei näkynyt. Toimii ainakin enigma2 boksilla, telkkarilla en jaksa kokeilla.
     
  3. pstk

    pstk Guest Guest

    Liittynyt:
    22.08.2005
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tallenteista päätellen EPG alkoi toimia eilen Oulun DNA kaapelissa. Toissapäivänä ei toiminut. Vielä näköjään vika että jos boksin käynnistää MTV3 kanavalla niin boksi ei saa kellonaikaa EPG:stä. Ylelle vaihdettaessa boksi saa kellonajan. Tuon kanssa tulee toimeen.

    DNA:lta ei edelleenkään mitään viestiä että olisivat tutkineet tai korjanneet ongelman.
     
  4. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Tuossa jossakin kohtaa kesän aikana alkoi telkkarini kuvassa näkyä jälleen melko rutkasti pikselihäiriöitä ikäänkuin purskeluontoiosesti: Välillä kuva on ok mutta välillä tulee melkoinen "kuuro" häröjä.

    Taloon vaihdettiin vähän aikaa sitten antennivahvistin jossa piti olla LTE/4G-suodatin, mutta kun tutkin sen speksejä tarkemmin niin näyttää siltä että se suodattaa pois vain 790 MHz:n ylittävät taajuudet. Eli kyseessä on kaiketi LTE800 -suodin joka ei pure ollenkaan LTE700-4G -lähetteeseen. Tuossa likellä on nähtävästi otettu käyttöön Elisan LTE700-tukiasema, jonka taajuusalue on 768 - 773 MHz. Vissiinkin sen lähete painelee tuosta antennivahvistimen filtteristä läpi kuin tyhjää vain.

    Eli onko niin että häröihin löytyy selitys tuosta vajavaisesta suotimesta? Jos asia on näin niin
    sanoisin että ammattilainen joka tuon purkin myi ei välttämättä ollut ihan tilanteen tasalla, kun ei ottanut huomioon tuota toista taajuusaluetta.

    Onko niin että nuo 4G (LTE700/800) lähetteet voivat vaikuttaa myöskin DNA:n VHF -HD-lähetyksiin kerrannaistajuuksien tms. takia?
    -
    Olisiko jollakulla tietoa että mistä löytyisi antenniliittimillä varustettu noin 694 MHz kohdalta leikkaava alipäästösuodatin? Hassua että yhä myydään esim. One For All SV9500-suodinta joka ei tee mitään LTE700-häiriöille.
     
  5. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Ei ole parempaakaan paikkaa tälle aiheelle.

    Eilen Yle Teema & Fem esitti elokuvan Lapsuuden loppu. Valitettavasti käytössä oli viallinen esitystiedosto, jossa joka 24. filmiruutu esitetään kaksi kertaa ja kuvan liike nykäisee kerran sekunnissa. Elokuvaa oli epämiellyttävää katsoa, koska kaikki liike oli luonnottoman nykivää.

    Sama vika on myös .MLV-tiedostossa (2,6 GB), jonka voi ladata Yle Areenasta.

    Yleisradio on tehnyt saman virheen ennenkin ja siitä on valitettu, mutta eipä tunnu vaikuttavan.
     
  6. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 745
    Saadut tykkäykset:
    536
    En muista minne avauduin aikoinaan FOX:n uusista todella rumista tekstityksistä. Musta läpinäkyvä laatikko taustalla ruotsalaisten kanavien tyyliin. Nyt ovat taas muuttaneet fontituksen ja huomattavasti miellyttävämpään suuntaan. Fontti näyttää HD-tasoiselta ja ei sisällä ylimääräisiä kuvaa peittäviä elementtejä. Samoin HD-kanavan logosta on tiputettu pois HD.