Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Lentoyhtiö olisi voinut alkaa tarjota rahallista korvausta ylibuukkausvirheestään. Poistuuko joku $200 korvauksella? Entäs $300? Eiköhän sieltä joku olisi kiltisti tarttunut syöttiin ennenkuin ollaan $1000 tarjouksessa. Halvalla olisi lentoyhtiö päässyt verrattuna tähän imagohaittaan.
     
  2. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Miksi matkustajat oli edes päästetty koneeseen, jos tilaongelma oli edelleen olemassa? Kyllä kai noita lahjakortteja ja hotelliöitä kuuluu tarjota hyvän aikaa ennen ovien avaamista, kuten tapahtuikin ainakin niissä omalle kohdalle sattuneissa tilanteissa. Vai oliko tässä joku laskuvirhe kyseessä ja paikkojen luultiin riittävän? Eihän siinä ole mitään järkeä päästää matkustajia paikoilleen ja sitten alkaa poistamaan jengiä.

    Ankeaa kohtelua sai herra tohtori, mutta luulisi noin oletettavasti fiksun miehen varsinkin tajuavan, milloin on tuulimyllyt vastassa ja hyödyttääkö mitään alkaa pullikoimaan.
     
  3. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 707
    Saadut tykkäykset:
    374
    No sepä se, kun tilaongelma olisi pitänyt selvittää viimeistään portilla. Tässä siis kone oli täynnä, mutta lentöyhtiö halusi tehdä jälkikäteen tilaa vielä neljälle lentöyhtiön työntekijälle, jotka eivät olleet työvuorossa vaan menossa toiseen kohteeseen. Tämä olisi pitänyt tehdä jo portilla, tai sitten todeta että huomattiin liian myöhään, menköön työntekijät seuraavalla lennolla. Nyt kaivettiin esiin pykälä, jonka mukaan lentoyhtiöllä on oikeus tehdä tilaa omille työntekijöilleen, ja noudatettiin sitä pikulleen raahaamalla arvottu matkustaja väkivalloin pois koneesta, ilman että hän itse oli vaikuttanut tilanteeseen mitenkään. Juopot ja muut häiriköt ovat asia erikseen, kun ovat omalla toiminnallaan aiheuttaneet poistamistarpeen.
     
  4. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Ne lentoyhtiön työntekijät oli matkalla ilmeisesti omalle työmaalleen. On itsestäänselvää kumpi on tärkeämpi - yksittäisen matkustajan vai mahdollisesti satojen (sen toisen lennon) matkustajien etu.
     
  5. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Ei se niin mene että ensin lastataan kone asiakkaita täyteen ja sitten aletaan ajamaan ulos henkilökunnan tieltä. Sinulle näyttää olevan selvää että maksava asiakas saa sovittua palvelua vastineeksi rahoilleen vain yhtiön armosta jos tilaa sattuu löytymään sen jälkeen kun oma väki on saanut paikkansa. Olisi kiva tietää millä firmalla olet töissä että osaisi välttää moista asennetta jo etukäteen...
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ei liene itsestäänselvää kaikille tällaisessa tilanteessa, jossa lentoyhtiön maksimivoittoja tavoittelevan toimintamallin kömpelyys oli syypää tilanteeseen, sillä tämähän oli UA:lla PR-katastrofi, josta se on tähän mennessä maksanut kenties jopa yli miljardin pelkästään pörssikurssien laskussa. Ymmärrän kyllä, että haluat järkeistää asiaa, mutta on kyllä mielenkiintoista, jos koet, että tämän sopan ainoa hämmentäjä oli koneeseen otettu, lippunsa maksanut matkustaja, jonka poiston ainoa syy oli se, että hänen nimensä oli arvottu.

    Hyvää asiakaspalvelua (ajatellen myös niitä matkustajia, joiden lentoa tämä lekurin ja kolmen muun paikan anastanut henkilökunta miehittäisi) tässä tilanteessa olisi ollut se, että ko. henkilökunta olisi lennätetty vaikka UA:n yksityissuihkarilla työmaalleen, kun kerran matkustajat oli koneeseen jo istutettu, eikä kukaan halunnut vapaaehtoisesti hyvityksistä huolimatta poistua. Mutta eihän näin voi tietenkään tehdä, ei edes tämän tilanteen aiheuttamilla maksimivoitoilla, sillä se tietäisi ylimääräisiä kuluja... :rolleyes:
     
  7. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Onko se edes ollut kenellekään ongelma että lentoyhtiön työntekijät lopulta päätyivät lennolle muutaman normaalin matkustajan sijasta? Ongelmahan on ollut vain tavassa jolla se hoidettiin. Lentoyhtiöt tavoittelee ylibuukkaamalla taloudellista hyötyä, mutta siitä syntyy väistämättä tällaisia tilanteita. Siksi saadusta taloudellisesta hyödystä pieni osa pitää varata siihen että rahaa joudutaan antamaan tällaisissa tilanteissa matkustajille jotta he suostuvat perumaan lentonsa. Jos kukaan ei suostu niin yhtiön tarjoama diili on ollut matkustajien mielestä surkea tarjous peruuntuneesta lennosta. Sitten ei auta kuin parantaa tarjoustaan tai siirtyä Kiina-meininkiin ja ottaa siitä seuraava kritiikki vastaan miehekkäästi.

    Se että yhtiön työntekijät eivät ehtisi palvelemaan matkustajia toisessa maailmankolkassa olisi jälleen kerran yhtiön itsensä järjestämä ongelma. Yksittäistä matkustajaa joka ei tehnyt mitään väärää ei voi syyttää siitäkään. Tässä episodissa uhapeluri oli viattomuudessaan vastasyntyneen tasolla.
     
    Viimeksi muokattu: 15.04.2017
  8. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Eikös kolme muuta matkustajaa siis kuitenkin suostunut, ainoastaan tämä lääkäri kieltäytyi? Eli yksityiskoneella olisi pitänyt lähteä kuljettamaan yhtä henkilöä. Kyllähän tuokin tietysti olisi ollut huomattavasti fiksumpaa kuin mikä farssi tästä kehkeytyi. Tai no, ne kolme muuta olisi siinä vaiheessa tietysti ollut järkevää pistääkin samaan koneeseen. UA:n puolesta voi sen sanasen sanoa, että tuollaista tilannetta harvoin tullee vastaan (ainakin oletan vapaaehtoisten yleensä löytyvän ja arvontaan jouduttaessa kukaan ei ala parkua) ja poiston tehnyt gorilla ei kuitenkaan ollut ko. firman työntekijöitä. JOS olen oikein ymmärtänyt. Varmasti tästä ainakin jotain otetaan opiksi, vaikka ylibookkauksista ei varmasti luovutakaan.
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Homma taisi mennä niin, että kun kysyttiin vapaaehtoisia, niin kukaan ei suostunut, vaikka hyvityksiä korotettiin (joskaan ei maksimiin, mitä on jälkeenpäin ihmetelty). Seuraavaksi suoritettiin arvonta ja neljästä hatusta vedetystä nimestä kolme nöyrtyi ja poistui (epäilemättä ajatellen juuri, että jos ei tottele, niin tulee seuraamuksia) ja neljäs piti kokemastaan oikeudesta kiinni.
     
  10. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Ai niin, noin se meni. Onhan siinä eroa, eivät olleetkaan halukkaita, mutta pakon edessä taipuivat. Lääkärin toiminta oli toisaalta ymmärrettävääkin, mutta edelleen sen pitäisi viimeistään turvamiesten morjenstaessa olla selvää, että kyllä se nyt on menoa. Easy way tai the hard way.
     
  11. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Hieman julmahuvihtava uutinen tästä Ylellä

    Äänikuninkaan tilillä 25 pahoinpitelyä – politiikan tutkija pitää Laitilan tapausta poikkeuksellisena

     
  12. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
  13. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 769
    Saadut tykkäykset:
    489
    ^
    So what?
    Osoitus vaan, että niin ne ajat muuttuu, kun aikaa kuluu tarpeeksi...

    T: Vesku
     
  14. KMOK

    KMOK Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 946
    Saadut tykkäykset:
    37
    Miksi käytät suunnilleen joka lauseen lopussa kolmea pistettä? En voi ymmärtää.

    Linkki
     
  15. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 763
    Saadut tykkäykset:
    325
    Jospa Vesku jättää lauseet kesken?
     
  16. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Mikä noita vitun brittejä vaivaa kun julkaisevat niin vähän j-horror-leffoja Blu-ray:nä? Ja mikä saatana estää saksalaisia lisäämästä edes enkkutekstejä? Vittu tässä hajoo pää! Ihan oikeasti, ihan naurettava tilanne. Haikeana muistelen "dvd-aikoja", kun levyillä saattoi olla 20 tekstityskieltä ja ugrilaiset kielet mukana. Nykyään ei irtoa edes lontoota saatana!
     
  17. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    v*ttuku ei voi mistään löytää hyvää pehmeetä lökötuolia eli reclineria missä olisi korkea selkänoja, eli niskalle tukea vaikkei olla aivan makuuasennossa..
     
  18. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Kolmentuhannen euron lasku kuoleman jälkeen yllätti omaiset

    Ihmeellinen keksintö jo itsessään tuollainen "kahden viikon jatkoaika". Tässä tapauksessa se vaikutti vielä niin ikävästi että laskua ei olisi edes tullut jos nainen olisi sattunut kuolemaan tammikuun tai maaliskuun 17. päivänä. Aika harva edes kehtaisi lähettää tuollaista laskua mikä ei perustu kerrassaan mihinkään.

    Arvoisensa vastaus tuollaiseen vittuilulaskuun löytyy uutisen kommenttiosiosta (itse muuttaisin luvut tosin miljardiluokkaan):
    Jos kyseinen huone oli sopimuksen mukaan perikunnan käytössä kaksi viikkoa kuoleman jälkeen, mutta hoitokoti vaati sen omaan käyttöönsä, niin perikunta voi laittaa vuokralaskun hoitokodille. Sopiva summa voisi olla vaikka 3000€/viikko. Onhan laskettava mukaan ALV, kulut suunnitemien pakkomuuttamisesta, pääomapoistot, hallintokulut, jne,jne. Eli perikunta vaan laittaa hoitokodille 6000€ laskun, ja vielä siihen 16% viivästyskorko ja perintäkulut päälle.
     
  19. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Allekirjoittaneen kuntosaliharrastus on muuttunut intensiivisemmäksi ja sitä myöten on tullut huomattua erilaisia etikettivirheitä kanssatreenaajissa. Tässä Top-5 mitä en voi ymmärtää kuntosalilla:
    1. Älypuhelinten pitäminen treenialueella. Älypuhelin voi olla kätevä kapistus kuntosalilla, sillä siitä voi paitsi kuunnella treenimusaa säilyttäen samalla tavoitettavuuden (ja mahdollisuuden lisätä treenikuvia someen), niin sitä voi myös käyttää esim. sekuntikellona tai treenien keston/sisällön tallentamiseen. Valitettavasti osa treenaajista säilyttää niitä esimerkiksi lattialla sellaisissa paikoissa, joissa on vaarana, että kanssatreenaaja epähuomiossa joko astuu niiden päälle tai kolhaisee niitä esim. painolla. Olen nähnyt monta tapausta, jossa älypuhelin on jätetty liikkumisväylille (ei siis vaikkapa penkille tai yksittäisen jumppamaton päälle) ja jossa oletettu omistaja on useamman metrin päässä tekemässä jotain aivan muuta. Osa minusta toivoo, että joskus tulee vahingossa astuttua yksi tällainen rikki, sillä olisi mielenkiintoista nähdä, olisiko omistajalla pokkaa tulla sanomaan "Kuinka saatoit astua maahan jättämäni kännykän päälle, kun itse olin tuolla kauempana!?".
    2. Painojen jättäminen tankoihin yms. oman treenin jälkeen. Omaksuin nuorena ilman kodin tai koulun oppiakin sen, että otetut tavarat laitetaan aina käytön jälkeen alkuperäiseen paikkaansa. Valitettavasti tällainen oppi tuppaa leviämään jokaiseen kansalaiseen, sillä lähes jokaisella treenikerralla löytyy esimerkkejä, jossa painot (yleensä raskaammat) on jätetty tankoon jne.. On jotenkin ironista, jos esim. itsekuriin tähtäävät kehonrakentajat ovatkin tämän suhteen jotenkin saamattomia (tai todennäköisemmin oman treeninsä muiden yläpuolella asettavia).
    3. Käsipainojen käyttö välittömässä peilin ja käsipainotelineen läheisyydessä. Jos jokin asia pistää salilla miettimään, onko maalaisjärjen käyttö kaikilla varmasti sallittua, niin se on se tilanne, kun treenaaja ottaa peliseinän edessä olevasta käsipainotelineestä puntit, menee n. 50 sentin etäisyydelle peilistä ja alkaa tekemään sarjaansa omien samalla vartalollaan noin 2-4 punttiparia per telinekerros. Ymmärrän toki sen, että halutaan varmistaa peilin kautta oikea tekniikka (joskin ironisesti suurin osa tällaisista "likinäköisistä treenaajista" tekee liikkeensä heilurimaisesti fuskaamalla eli olemalla eristämättä liikettä mukamas harjoitettaviin lihasryhmiin), mutta sen kyllä pystyy tekemään muutaman askeleen kauempana, jolloin kanssatreenaajatkin pääsevät hakemaan käsipainoja joutumatta odottamaan toisen sarjan loppua. Kumma kyllä, pystyn itse treenaamaan käsipainoilla ollen useamman metrin päässä peilistä, joskin haen siinä samalla myös passiivisen protestin nimistä selkeää kontrastia ed. mainittuihin kuningattariin, joiden on ilmeisesti pakko saada tietää toisto toistolta, ken on maassa kaunehin.
    4. Hien, äänien ja jopa treenivaatteiden paheksuminen. Eihän tätä kukaan päin naamaa sano, mutta salikulttuurissa tuntuu tätä löytyvän ns. selän takana puhumista ja nimetöntä valittamista siitä, että salilla uskalletaan hikoilla muuta kuin Chanelia, että siellä uskalletaan äännähtää maksimipainosarjan viimeisen toiston hetkellä tai ettei sinne jokainen pukeudu kuin ruusula (awink awink). Toki on olemassa ihmisiä, jotka eivät tapaa edes treeniä harrastavana pahemmin käydä suihkussa ja jotka tapaavat "tuulettaa ja pestä treenivaatteensa" treenikassissa säilyttämällä, mutta jotenkin tuntuu siltä (linkittämättä tätä nyt suoranaisesti sukupuoleen tai tietynlaisiin tietyn sukupuolen edustajiin), että nykypäivän trendin nimissä kuntosali ei olekaan enää paikka, jossa käydään fyysisen ja henkisenkin terveyden nimissä vuodattamassa hikeä ja kenties jopa kyyneleitä, vaan lähes yökerhon kaltainen sosiaalinen ympäristö, johon tullaan sopivassa suhteessa näyttäytymään, liikkumaan ja kanssakäymään mahdollisimman miellyttävästi.
    5. Peittelemättömät pepputreenit. Jos aiemmassa varoin sukupuoleen linkittämistä, niin nyt en sitä tee. Kyllä, naiset treenaavat peppua, eikä siinä ole sinällään mitään ihmeellistä -- onhan se alue, jota moni nainen haluaa kehittää. Toisaalta, tank topeissa treenaavat, alati peilistä itseään ihailevat miehet jäävät selväksi kakkoseksi, kun vertauskohteeksi otetaan kireissä spandexeissa pakaroitaan ylikorostetusti treenaavat naiset. Nyt joku voi kiinnittää huomiota siihen, että kenties allekirjoittaneen mieli on vain niin likainen, että näen ko. asian ylikorostetusti siinä missä joku toinen ei tee mitään eroa tämän esimerkin ja vieressä kuntopyörää polkevan verkkarit ja T-paita päällä treenaavan henkilön välillä. Kyse ei kuitenkaan ole vain vaatetuksesta (eli en syyllisty tässä kohtaan 4 :D), vaan myös siitä, että yleensä tällaiset pepputreenaajat tekevät harjoitteensa joko peppu siihen ilmansuuntaan, missä on eniten porukkaa, tai sitten niin, että he menevät kaikkien eteen: jos peilin edessä on viisi miestä rivissä nostelemassa painoja, niin tällainen nainen saattaa mennä tekemään harjoitteitaan heidän eteensä. Tämä ei toki minua sinänsä haittaa (varsinkin kun minusta pinnalla ylikorostettu seksuaalisuus on lähinnä huvittavaa ja ihmisen mielen ulottuvuuksista paljon kertovaa), mutta pistäähän tuollaisen nyt merkille, kun oikeastaan vain kohdan 3 treenaajat tuovat samalla tavalla itseään esille salilla. Tähän liittyy myös toinen, täysin vastakkainen ilmiö, sillä olen huomannut myös sen, että moni kainompi nainen tehdessään mitään, missä joutuu olemaan peppu kanssatreenaajiin päin, vilkuilee jatkuvasti taakseen (ettei vaan kukaan tuijota). Kyse ei ole kuitenkaan siitä, että allekirjoittanut tätä hiipivää pelon tunnetta aiheuttaisi -- sivusilmällä sen vain treenin ohella huomaan, jos toisen pää kääntyilee jatkuvasti.
     
  20. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    ^ jotkut naisista tekee erillisen pakarapäivän, että sais perseeseen "sitä jotain".. en voi tajuta. Monet idiootit taas tekee jokapäivä vatsoja, että sais sixpäckin .. pfft.