Blu-ray kuolemassa odotettua nopeammin

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana simaaa, 02.05.2014.

  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Sinänsä nettikatselussa ei mitään haittaa periaatteessa ole. Meillä on HBO Nordic sekä Netflix käytössä. Netflix vain Star Trekien vuoksi. Peruin se aiemmin, kun estivät jenkkiNetflixiin pääsyn, mutta nyt taas otin ST:n vuoksi. Sinä aikana hintaa on tullut lisää ja edelleenkin suomalaisessa Netflixissä on todella huono leffavalikoima. HBO:lla sentään on kasa sarjoja, mutta jossain vaiheessa nekin on katseltu. Molempien tilaus loppuu, kunhan mielenkiintoiset sarjat on katsottu. Tokihan siinä kestää vielä ja sen aikaa tuo on kuitenkin halvempaa kuin Bluray-boksien ostaminen.

    Jos saisin valita ottaisin kaikki kuitenkin Blurayna.
    Syyt:
    -Blurayssa on parempi kuvanlaatu
    -Bluray on täysin fyysinen media, jota kukaan ei voi vain viedä pois tai estää katselua
    -Netflix/HBO Nordic ei mahdollista tekstityksen siirtoa, mikä olisi tarpeellista 2,35:1 anamorfisella linssillä katselua varten

    Kaikenlisäksi meidän Soneran 24/1 -nettiyhteys estää sen, että raja tulee kuvanlaadussa vastaan, vaikka mitä tekisi.
    Jos kuvanlaatu olisi parempi ja teksityksen siirron saisi, niin mitään estettä minulla ei olisi katsoa elokuvia netistä. Nyt palvelut jäävät vain sarjakäyttöön, koska niissä on 16:9- tai 4:3-kuvasuhde.
     
  2. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Uusi = uusi, eli kun se kauppaan/vuokraamoon ilmestyy. Samalla se tulee tarjolle myös myös Google Playhin, Applelle yms. Netflixiin taas tulee jos lykästää...joskus. Ei minua haittaisi jos ne tulisivat Netflixiin vähän pidemmän ajan kuluttua (julkaisu + muutama kk), kunhan ne sinne takuuvarmasti tulisivat ja pvm olisi tiedossa. Paras olisi jos Netflix tekisi kuukausimaksullisen rinnalle kertamaksuisen vuokraamon, josta kaikki uudet leffat löytyisivät.

    En pahemmin harrasta uusintakatseluita, joten Netflixin valtavalla vanhojen elokuvien kataloogilla ei ole itselleni kovin paljon arvoa.
     
  3. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Se sama 15 megaa iltaisin. Hiljaisina yöhetkinä voi olla lähemmäs 50 megan luokkaa. Tukiasema suunnilleen kadun toisella puolella.

    Seuraava valinta on kyllä taas kaapelimodeemi, pääsisikö sillä lähimmäksi luvattua ja saisi ylipäänsä nopeutta ylös.
     
  4. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    4G:tä kannattaa silti harkita ja ainakin kokeilla eri palveluntarjoajia. Itse pääsen DNA:n 4G:llä kaupunkialueella helposti yli 40 megabitin nopeuksiin ja yleensä yli 50 megabitin. Toisessa kännykässä on puolestaan Soneran liittymä ja se ei aina edes löydä 4G-verkkoa. Elisa on myös toiminut hyvin.

    Vertailun vuoksi Kajaanin keskustassa DNA:n 4G antoi äsken testissä nopeudeksi 49 Mb/s ja Sonera 24 Mb/s.
     
  5. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    mmnojoo, täälläkin jotenkuten toi 4G toimii kun suuntaa tuplapaneelit oikein vähähäviöisellä kaapelilla höystettynä ja lukitsee yhteyden oikeaan soluun. (mutta kun haluaa gigasen kuidun vähintään)
     
  6. Tudmas

    Tudmas Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.02.2010
    Viestejä:
    77
    Saadut tykkäykset:
    8
    Onhan se dolby digital melkoisen aneemisen kuuloinen kun vertaa häviöttömiin formaatteihin.

    Leffat aina br levyltä ja sarjoja voi katsoa suoratoistona makkarin tv:stä.
     
  7. Maky

    Maky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2000
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    14
    Helsingissä on useita alueita, joista yhdellä asun itse, joissa nopein saatavilla oleva yhteys on adsl. Oma nopeusesimerkki on 6Mb ja 4G ei anna yhtään enempää soneran tai elisan tolpista. Jos asuisin maalla, voisin tilata järkevällä rahalla kuidun kotiin, mutta täällä kun ei ole tukia, niin menee viisinumeroiseksi hinta. Ketuttaa kun en edes ajatellut että voi olla kämpässä näin surkeet yhteydet. Yhtiössä kuitenkin melkeen 70 asuntoa, mutta monessa rakennuksessa.
     
  8. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Kokeile vielä varmuuden vuoksi DNA:ta. :)
     
  9. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Itselle on hieman vaikeaa uskoa että fyysiset tallenteet häviäisivät kokonaan. Luulisin että meitä fysisen formaatin didbaajia on muitakin kuin minä. Luulisin että fyysinen formaatti menee vain takaisin erikoiskauppojen hyllyille niin kuin laserdisc aikoinaan oli vain harvojen herkkua. Sehän on jo tapahtunut en ole pystynyt enää muutamaan vuoteen ostamaan esim anttilasta dvd levyjä kun valikoima siellä romahti. Eli tilattava on postimyynnin kautta. Periaatteessa on mahdollista että hinnat nousisivat vähäisen myynnin takia niin kuin laserdisckissakin oli aikoinaan kovat hinnat. Yksi syy oli varmaan vähäinen myynti.
     
  10. Reitti

    Reitti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2014
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kunhan vain pitäisivät blu-rayn leffojen kuvanlaadun hyvänä niin pitkälle pärjää. En itse siksi arvosta samalle levylle laitettavia lisämatereaaleja koska ne huonontaa pääleffan laatua koska pääleffaa pitää pakata lisää jotta lisämatereaalit mahtuu samaan levyyn. Pitäisivät ne erillisellä levyllä niin laatu ois varsin hyvä.
     
  11. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Blurayta on kuitenkin myyty varmaan huomattavasti vähemmän kuin dvd:ta. Suurin osa normaalista kuluttajista ei ole varmaan päivittänyt laitteita, tai halua maksaa extraa bluraysta.
     
  12. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Pakko se on todeta, että tulee hieman yllätyksenä kuinka nopeasti Suomesta on kuolemassa fyysinen tallenne pois.

    Uskon, että kaupungeissa Anttilan häviäminen katukuvasta on taatusti tuntunut rajusti myyntimäärissä. Toiseen ketjuun joku kirjoitti, että Citymarketeistakin on jo poistettu osastoja. Ja Prismojen osastot on aina olleetkin vähän niin ja näin. Sitten kun fyysistä mediaa ei enää "tavallinen pulliainen" näe missään, niin ei tule kauppa käymään verkossakaan.

    Todennäköisesti suurin osa kansasta onkin jo sitä mieltä, että fyysinen media on reliikki, tarpeeton ja vanhanaikainen streamaamisen aikakaudella, kun "Netflixistähän näkee kaiken".

    Tämä tulee tarkoittamaan sitä, että vaikka julkaisuja edelleen tulisi, niin niihin ei tule enää suomenkielistä tekstitystä. Seuraava askel on pohjoismaisten julkaisujen häviäminen.

    Eli: Hamstraus alkakoon!! :D
     
  13. mdk 5.1

    mdk 5.1 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.06.2003
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    98
    Itse olen tähän johtopäätökseen tullut jo useampien ulkomaistenkin julkaisujen osalta. Uusia painoksia ei monista leffoista näköpiirissä ole ja käytettyjenkin hinnat ovat ebayssä ja huutonetissä tästä syystä olleet kasvamaan päin. Joten selvempi ostaa nyt kun hinnat eivät ole vielä laserdisc-tasolle nousseet. :cool:
     
  14. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Niin, anttilassa oli kyllä tampereella hyvät valikoimat leffoja. Vaikea keksiä enää vastaavaa valikoimaa. Ok, citymarketissa on "jotain" mutta tuskin tuossa mittakaavassa.
    Ideaparkissa onkin sitten jo huomattavasti vähemmän...
    Paikallisessa ruokakaupassa ei ole ollut yhtäkään Blurayta myynnissä. Ei taida saada noita koko kylältä. Dvd-aikakaudella leffakauppa vielä oli paikallisestikin.

    Vieläköhän ärrältä saa blurayta vuokrata? Voisi kuvitella että tuon "satunnais/viihdekäytön" on jo netflix korvannut 99-prosenttisesti.
     
  15. i-kari

    i-kari Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.02.2016
    Viestejä:
    374
    Saadut tykkäykset:
    148
    Veikkaan käyvän niin, että isojen studioiden vetäytyessä fyysisen median markkinoilta pienenevien tuottojen vuoksi, elokuvien julkaisu fyysisessä muodossa siirtyy yhä enemmän pienemmille firmoille (esimerkki: Arrow) jonkinlaisella lisensointisopimuksella. Tätähän on nähtykin jo. Fyysisen median markkinat käyvät vain pienemmiksi ja tulevat olemaan lähinnä harrastelijoiden juttu. Se, mikä isoille studioille on riskaabelia tai taloudellisesti lähes mitätöntä toimintaa, voi olla sopivan tuottoisaa pienemmälle toimijalle. Kun elokuvan julkaisuoikeudet lisensoidaan, lisensoivan tahon kustannukset julkaisusta lähestyvät nollaa, koska levyjen tuotantokustannukset, varastointikustannukset ja markkinointikustannukset ovat täysin julkaisuoikeuden hankkineella osapuolella.

    Mitä tulee verkkokauppoihin, toivottavasti sekä CDON että Discshop pysyvät pystyssä, koska kilpailu on kuluttajan kannalta tervettä. Ja onhan näissä putiikeissa monesti edullisemmat elokuvat kuin esim. Zavvi/Amazon.
     
  16. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Anttilan lopettaminen oli kuolinisku oman kotikaupungin valikoimalle, nyt on ainoastaan Prisma ja Citymarket eikä niiden valikoimissa ole oikeastaan mitään. Filmtownin ja Makuunin laareista tekee joskus hyviä löytöjä pilkkahintaan ja elokuvahankinnat tulee lähinnä hoidettua sieltä tai sitten kirppareilta heräteostoksina.

    Pelimies on täällä ainoa divarityylinen liike josta voi (käytettyä) dvd:tä/blu-rayta saada, valikoima tosin niilläkin pieni ja enemmän painottuu peleihin. Sitä kun kuitenkin eli 90-luvulla hurjimman nuoruutensa, jolloin fyysinen media oli voimissaan monessa eri muodossa, osto/myynti/vaihtodivareita löytyi kivasti ja mikäpä sen hienompaa tässä harrastuksessa, kuin oikeasti selata isoa valikoimaa ihan fyysisessä muodossa. Siinä sai syyn lähteä kaupungille kiertelemään divareita repun kanssa.

    Nettikaupoissa klikkailu ei vedä sille vertoja, vaikka pakon edessä huuto.net/zavvi/amazon onkin enemmän tai vähemmän kovassa käytössä. Sieltä 90-luvulta on jäänyt se aspekti tähän harrastukseen, että haluan oikeasti omistaa elokuvan kansitaiteineen kaikkineen. Alkuperäisiä VHS-nauhojakin löytyy vielä. Suoratoistoajan nuoriso ei voi täysin ymmärtää sitä viehätystä fyysiseen formaattiin, levyjen kansitaidetta/kansivihkoakaan ei arvosteta. Nostalgiaa ja sentimentaalisuutta osittain, ymmärrän, mutta pidän siitä edelleen kiinni kynsin ja hampain vaikka järki sanookin, että yhdelle kovalevylle tai sormen kokoiselle muistitikulle voisi mahduttaa hyllymetrien arvosta tavaraa.

    Suoratoistopalveluissa et omista mitään, se on pelkkää vuokrausta eikä mikään yksittäinen palvelu koskaan ole täydellisen kattava. Yleislinja on keskitietä, kaikkein hämärimmät kulttielokuvat ja genreoutoudet puuttuvat ja kyllin vanhoista tai aivan uusista elokuvista ei tietoakaan. Kumma kyllä, myös kotimaisten elokuvien tarjonta on käsittämättömän surkea esim. netflixissä. Youtubeen on onneksi ladattu ties mitä, kyseenalaisella laadulla toki. Tässä mielessä paikallinen kirjasto vielä porskuttaa, kun sieltä voi lainata kotimaista elokuvaa jota ei löydy mistään netistä, laillisesti tai laittomastikaan. Eli vielä toistaiseksi vaikkapa spotify on musiikkipalveluna laajempi ja kattavampi (genret, aikakaudet jne.), kuin netflix näin elokuvaharrastajan näkökulmasta ajateltuna.

    Sehän tässä pelottaakin, että tiettyjen elokuvien/sarjojen fyysinen julkaisu lopetetaan eikä elokuvaa voi omistaa muuten kuin kovalevyllä tai jossain netflixissä. Esim. netflixin original sarjojen fyysiset julkaisut askarruttavat, kun ne kuitenkin ovat aina saatavilla sieltä palvelusta jo julkaisustaan lähtien. Miksi siis painattaa fyysisenä sama paska?

    Tietty hamstraajan näkökulmasta mietittynä markkinat ovat nyt aika hyvät, kun levyjä saa halvalla. Tulevaisuutta on vaikea ennustaa.
     
  17. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Kyse lienee siitä, että Netflix tarjoaa mikroskooppista korvausta katsomiskerroista, ja katsomiskertoja kertyy vain vähän, koska markkina-alue on niin pieni.
     
  18. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Olen kerännyt kattavan kokoelman hyviä elokuvia fyysisinä tallenteina. Kovin paljon isommaksi en sitä aio kasvattaa, toki jotain tarkennuksia nimikkeisiin ehkä tulee tehtyä. Aion siis ostaa uusia BD/dvd-julkaisuja jatkossakin. Muuten uusia leffoja ostelen vähän sattumanvaraisesti. Lähinnä mua kiinnostavat nuo "klassikot", mutta välillä iskee vanhat ajat päälle ja ostan halvalla alelaarista joitain nimikkeitä. Sen verran on käyttäytyminen muuttunut, että kuumimmat megaelokuvat jäävät kauppaan, sillä ehdin katsomaan niitä parin vuoden viiveellä joko suoratoistopalvelusta tai sitten Neloselta. Kokemus on opettanut, että nuo eivät jää hyllyyn.

    Netflixin elokuvatarjonta on vitsi. Jos se riittää jollekin, tämä umpelo voi häipyä elokuvakeskusteluista totaalisen tietämättömänä ja huonon maun omaavana.
     
  19. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Tästä olen kyllä samaa mieltä
     
  20. Reitti

    Reitti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2014
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    2
    Oispa tekijänoikeuslait paremmat leffojen kopioimisen suhteen nimittäin jos ois laillista kopioida vaikkapa kirjastosta blu-ray leffat koneelle kovalevylle ja palauttaa levyn. (ei jakaa muille vaan pitäisi itsellään) Mutta kun niissä on suojaukset niin tämä ei ole laillista. Ois voinut tehdä kunnon arkiston kun levytila ei nykyään paljon maksa ( 8 tb levy alle 250 euroa) ja tällöin ei tarvitsisi pitää fyysistä mediaa ja laatu olisi täsmälleen sama kuin "lätyillä".:D