Jääkiekon maailmancup 2016

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana Professional, 08.09.2016.

?

Uskotko Suomen voittoon...

  1. Kyllä

    35,7%
  2. En

    64,3%
  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    No, jos siihen tilastolaskentahärdellisimulaattoriemulaattoriin on uskominen, niin senhän mukaan Suomi on pelannut just siten kuin materiaalilta voi odottaa. Joten jei! Meillä menee just okei!
     
  2. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Suomella on 28 NHL-pelaajaa, Ruotsilla 74 (joista Karlsson piste per peli), Slovakialla 10... Eli ollaan lähempänä Slovakiaa materiaaliltaan ja Slovakiahan ei saanut edes joukkuetta turnaukseen. Joskus männävuosinahan Slovakia oli hyvinkin tasaveroinen vastustaja Suomelle, mutta siellä on tapahtunut jonkinlainen lajin näivettyminen.

    -84 ei päästy Canada Cuppiin mukaan lainkaan, kun oltiin niin heikkoja. Mutta ennen turnaus oli erilainen ja joukkueita kuusi.

    Pääasia kuitenkin, että lupaavia junnuja on tulossa.
     
  3. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Oli kyllä Pohjois-Amerikan nuorten peli 2 ensimmäistä erää Suomea vastaan upeeta katseltavaa. Sellaista tulee peli olemaan tulevaisuudessa ja sellaisesta olen aina puhunut, vaikka itse sanonkin. Pieni kaukalo korosti pelin tempoa, mutta isossa olisi vastustajan luistelu ollut Suomelle vielä tuhoisampaa. Ajatus olisi tietysti silloin ehtinyt paremmin mukaan.
    Loistavaa luistelu- ja mailatekniikkaa jota ei tarvinnut esitellä, se vaan toimi niin että tyhmempi ei sitä edes huomaa. Kaikki ketjujen pelaajatkin pelasivat omaa pelipaikkaansa. En muista koska olisin viimeksi nauttinut katselemisesta näin paljon. TPS A - HPK A viimeinen loppuottelu toissa keväänä oli kyllä hieno tilaisuus, yli 10000 hienoa katsojaakin.

    Sitten maanpinnalle. Kaksi erää jaksoin katsella eilen ja nyt katselin 3. erän tallenteen. Tuntui että kolmannessa oli edes vähän yritystä. Suomi tuntui pelaavan kohtalaisesti, mutta mielestäni Ruotsi oli maalivahtia lukuun ottamatta heikko, harvoin olen nähnyt näin ideatonta Ruotsia.

    Suomen pelaajamateriaali ei ole hääviä eikä edellytä parempaa menestystä. Suurin syy on kuitenkin valmennuksessa. On valmentajan vika kun pakit horteilevat ja tappavat omat hyökkäykset. Yleensä yritän puolustella pakkeja, mutta nyt ei ilkeä.

    Ristolainen on hyvä tyyppi ja pelasi äijämäisesti, mutta hidastelu on syvältä ja nousujakin oli liikaa. Vatasen hortoilu johti Ruotsin maaliin ja muutenkin peli on ollut yhtä sähläämistä.
    Määttä on omaa luokkaansa. Ei ole harmittanut sitten Lumpeen nousujen niin paljon pakin peli kuin nyt Määtän. Jos on kauhea hinku hyökkäykseen ja vastustajan maalille, niin alkakoon hyökkääjäksi. Kaikki hyökkäykset oli pilalla kun Määttä ja Ristolainen hautoivat kiekkoa. Vastahyökkäyspeliä ei juuri olenkaan vai mitä suunnanmuutospeliä se nykyään onkaan.

    Hyökkääjistä Granlundilla oli yritystä ja Laine on molemmissa peleissä niin heikko kuin etukäteen epäillinkin. Hän tarvitsee sellaiset ketjukaverit kuin nuorten kisoissa oli, jotka tekevät hänelle tilaisuudet laukoa. Laukaus on kyllä hyvä, mutta paljon pitää pelin muuten parantua. Oliko Barkov kentällä eilen? Ahoa käy vähän sääliksi, onneksi Rantanen ja Puljujärvi eivät olleet kisoissa oppimassa huonoja tapoja.

    Pääsyyllinen on valmentaja, pelitapa olisi selvä parilla palaverilla ja harjoituksella. Marjamäen pelikirja on jostain kivikaudelta tai ainakin antiikista. Miksi Kari Jalosen kausi oli niin lyhyt? En tiedä muuta kuin sen, että olen lukenut hänen olevan kontrollifriikki ja se ei kai joillekin sopinut. Olisin halunnut hänen jatkavan.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 21.09.2016
  4. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Mielenkiintoinen peli tulee vaikka Ruotsin tappion myötä meni Suomen viimeisetkin mahdollisuudet jatkoon. Venäjä tarvii voiton mennäkseen jatkoon ja koko ajan peliään parantanut Suomi pelaa varmasti kaikkensa antaen. Oliskoos jopa Koskinen maalissa...
     
  5. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Tuliko Koskiselle NHL-sopimus, saiko Marjamäki puhtaat paperit?

    Samaa ripuliahan kolmaskin peli oli.

    Marjamäen ajatukset jo kevään huipputurnauksessa, MM-kisoissa: "Suomi saa paljon suuremman taktisen edun MM-kisoissa suuressa kaukalossa kuin pienessä."

    Jotain hyvääkin: "Ja miksi Suomesta ei löydy yhtään NHL-kokoista kaukaloa? Meidän 20-vuotiaat käyvät koko ajan Pohjois-Amerikassa, ja kaikki kisat ovat siellä. Me tarvitsemme ehdottomasti yhden 61 metriä kertaa 26 metriä -kokoisen kaukalon Suomeen."

    http://www.iltasanomat.fi/jaakiekko/art-2000001267090.html

    En muuten pidä Marjamäen pelaajia dissaavasta puhetavasta, ei seiso pelaajien takana. Tulee ihan Mixu mieleen jalkapallon puolelta. Kyllä valmentajan pitäisi kantaa vastuu tappion hetkellä. Jos liitto olisi yhtään tilanteen tasalla, niin Marjamäen ei edes annettaisi puhua keväthöntsistä tämän fiaskon jälkeen vaan pikemminkin saisi pelätä kengänkuvaa takalistoonsa.
     
  6. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Lähihistorian surkein turnaus Suomelta! Maalintekotehokkuus on aivan kuin joltain C-tasolta. Pelitapa ei toimi: edelleen hitaasti omasta päästä, liian vaikeita ja hitaita syöttöjä keskialueella, hätäisesti kiekkoa kulmiin ja hyökkääjät haastamaan selvästi tanakampia vastapuolen pelaajia. Toki siellä pelaajatkin sähläsivät paikoin, mutta Marjamäen pelikirja on pääsyy, miksi pienessä kaukalossa huippupelaajia vastaan homma ei toimi. 0 pistettä, 1 maali. Kyllä minä jo harkitsisin Marjamäen potkuja - vakavasti. Jos ensi kevään MM-turnaus menee metsään, niin eiköhän nekin viimeistään silloin jo realisoidu.
     
  7. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Eurooppa eteni finaaliin voitettuaan Ruotsin jatkoajalla maalein 3-2. Rysselin torilla tavataan?
     
  8. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Varmaankaan te viralliset maahanmuuttokriitikot ette mahdollista Euroopan joukkueen voittoa juhli.

    Mutta hieno venyminen Euroopan joukkueelta! Kukaan ei odottanut joukkueelta mitään ja niin vain on finaaleissa. Toisaalta kertoo myös Ruotsin pehmeydestä tässä turnauksessa. Euroopan joukkueen menestys tekee kuitenkin vain hyvää lajin suosion laajentamiselle. Toisaalta tässä käy nyt niin, että Kanada marssii helposti finaaleissa voittoon.

    Jotenkin vähän kesäteräinen fiilis jäänyt turnauksesta, vai olisiko sitten vain sitä kun Suomi ei pärjännyt. Valitettavasti itse pelkään, että karjala-turnaukset ja keväthöntsät juurikin pelastavat Marjamäen. Jotain kuitenkin kertoo sekin, kun turnauksen jälkeen Komarov kertoi lopettavansa maajoukkueessa vasta 29-vuotiaana. Tällaiset ilmoitukset (tapahtui J. Jalosen aikaan) kertovat mielestäni huonosta ilmapiiristä tai muista ongelmista valmennuksessa.
     
  9. 9874576348

    9874576348 Guest Guest

    Komarov kertoi mahdollisesta lopettamisestaan jo ennen turnausta.

    "This could be one of my last times playing with the team, so I want to enjoy it."

    https://www.wch2016.com/news/leo-ko...ternational-success/c-281678346?tid=281231174

    Taitaa kyseessä olla tyytymättömyys omaan peliaikaan ja rooliin maajoukkueessa. Kaveri on pelannut Torontossa ykköskentässä ja tehnyt sen noin 20 häkkiä, maajoukkueessa joutuu rouhimaan neloskentässä, tosin pääsee ylivoimaan.

    Turnaus on kyllä ollut hyvä kaikinpuolin. Ruotsin pehmeys ratkaisupeleissä yllätti. Suomi jäi odotetusti alkulohkoon, mutta olisin odottanut enemmän maaleja ja kokonaisvaltaisempaa peliä. Kanada - Venäjä välieräpelin toinen erä oli turnauksen paras erä.

    Turnauksen ajankohta on huono, osa pelaajista on kesäterässä, koskee kaikkia joukkueita. Stammer 0 maalia, Ekman-Larsson ihan haamuna kentällä jne. Vaikka ajankohtaa perusteellaan esimerkiksi sillä, että parhaat pelaajat ovat mukana, niin esimerkiksi Kanadalta on sivussa useita kärkiäijiä loukkaantumisten takia, kuten Duncan Keith.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 26.09.2016
  10. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Miten maahanmuuttokritiikki liittyy jääkiekkoon? Jos Eurooppa voittaa, juhlitko sinä?
     
  11. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    En juhli Euroopan joukkueen mahdollista voittoa. Ainoa säväyttävä voitto olisi ollut Suomen voitto. Jos suomalaiset pelaisivat Euroopan joukkueessa, tilanne olisi eri.

    Odotan tosin Kanadan kävelevän voittoon.

    Olympiakisat ovat kieltämättä parhaaseen mahdolliseen aikaan keskellä kautta. Harmi vain kuin pelataan yleensä isossa kaukalossa. Itselleni siis kolahtaa paremmin pienen kaukalon peli. Edelleen kismittää Sotshin osalta Sakun poisjäänti, muistaakseni itsekin harmitteli asiaa jälkikäteen. Noin muutenhan aika hyvin on ainakin Suomi saanut pelaajat olympialaisiin mukaan, mieleen tulee äkkiseltään tuo Sakun poisjäänti 2014 ja Kipper 2006. Niittymäki oli loistava 2006, mutta olisiko Kipper tuonut kullan. Sitä emme koskaan saa tietää. :)
     
  12. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Olenko ainoa, jota pääkameralla kuvattuun kuvaan tietokoneella lisätyt laitamainokset häiritsevät? Ei siis muuten kuin periaatteesta, jotenkin tuntuu, että kaukana ei ole aika, jolloin ei enää voi urheilussakaan olla varma mikä on totta ja mikä animoitua...
     
  13. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Ruotsi-Eurooppa-pelissä näytti mainokset myös bugittavan esim. lumen/jään suihkutessa.
     
  14. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Minulla edes tuossa tilanteessa reaktio ei olisi erilainen ja se selittää miksi suhtaudun niin karsaasti näihin luotuihin joukkueisiin.

    Suurin ongelma on, että luodut joukkueet ovat todella epämääräisiä. Euroopan joukkueen kohdalla on tulkintakysymys mihin kohtaan vedetään raja mikä maa on tarpeeksi hyvä turnaukseen, ja minkä maan pelaajat joutuvat tyytymään paikkaan yhdistelmäjoukkueessa. Slovenian Kopitar ei pääse nauttimaan mitaleista aidoissa maajoukkueissa, mutta Slovakian pojat saattaisivat mieluummin pelata välierässä (tai jopa alkusarjassa) Slovakian paita päällä kuin loppuottelussa Euroopan paita päällä.

    Tuossa Euroopan joukkueessa kuitenkin on joku logiikka, myönnän, vaikkei se mielestäni sovi reilun urheilun muottiin. (Myös futiksen arvokisoihin voitaisiin luoda ylijäämäjoukkueiden pelaajista joukkue, johon varmaan Roman Eremenko mahtuisi ainakin EM-kisoissa. Tämä jengi sitten löylyttäisi jotain Islantia ja lopulta kimpassa mieittäisiin onko tällaisessa mitään mieltä. Millä oikeudella tällainen keinotekoinen tekele saa tulla ja sotkea luontaista kilpailutilannetta?). Sen sijaan nuorista pohjoisamerikkalaisista luotu joukkue on pelkkä NHL-pomojen villin mielikuvituksen tuote. Pukumiehet on halunneet joukkueidensa nuorille tähdille mainostilaa boostaamaan bisnestä.
     
  15. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Miksei eurooppalaiset saisi nauttia tuosta mainostilasta? Eihän joku tanskalainen pääsisi muuten koskaan mihinkään arvoturnauksiin mukaan. Pelillisestihän nämä joukkueet ovat olleet antoisampia kuin vaikka Suomi tai Ruotsi. NHL:n turnaus, NHL:n säännöt.

    Eikö maajoukkuekin ole jo yhtä lailla keinotekoinen? On vedetty joskus jotkut rajat ja sitten niitä alueita kutsutaan maiksi. Onko tällaiselle nationalismille, sodalle urheilun kaavussa enää oikeasti perusteita? Huomasitko muuten, että kaikki Suomen joukkueessa pelanneet olivat mamuja.
     
  16. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Tuon voin hyvin allekirjoittaa. Mielipiteitä sen mielekkyydestä varmaan saa olla puolesta ja vastaan.

    Näillä alueilla, joita kutsutaan maiksi, on omat järjestelmänsä joilla ne tuottavat pelaajia jne.

    Mielestäni maajoukkueet on virkistävä poikkeus nykymaailman urheilussa, jossa raha menee seurauskollisuuden edelle. Ei maajoukkueilla ole mitään tekemistä sodan kanssa minun ajattelussani, vaan rehdin kilpailun kanssa. Maajoukkueissa on jotain hyvin aitoa. Ostourheilijavitsaus on ollut nousussa viime aikoina (ainakin yksilöuhreilun puolella), mutta toivottavasti kuolee pois ajan kanssa kun ei siinä vain ole mitään aitoa että rahalla ostetaan joku edustamaan vierasta maata. Vilpittömät liittymiset, kuten Jamar Wilsonin tapauksessa, taas ovat hienoja esimerkkejä aidosta veljeydestä.

    Mikähän heitto tämä taas on? Jotain taitaa olla hampaankolossa pahasti?