War Dogs ensi-iltaan

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 19.08.2016.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    Mika submitted a new blog post

    War Dogs ensi-iltaan

    [​IMG]

    War Dogs on Todd Phillipsin (Kauhea kankkunen -trilogia) ohjaama tositapahtumiin perustuva komediallinen draama, jonka pääosissa nähdään Oscar-ehdokas Jonah Hill (The Wolf of Wall Street, Moneyball) ja Miles Teller (Whiplash, Divergent-trilogia)

    Miamissa asuvat parikymppiset kaverukset (Hill ja Teller) päättävät Irakin sodan aikaan hyödyntää harvojen tiedossa olevaa hallituksen aloitetta, joka antaa pienille yrityksille mahdollisuuden osallistua Yhdysvaltojen armeijan tarjouskauppoihin. He aloittavat pienesti, mutta elävät pian luksuselämää piehtaroiden rahassa. Kun he voittavat 300 miljoonan dollarin diilin Afganistanin joukkojen aseistamisesta, he tajuavat haukanneensa liian suuren palan. Diili pakottaa heidät tekemään kauppaa hyvin arveluttavien ihmisten kanssa, joista pahimmaksi osoittautuu Yhdysvaltojen hallitus.

    Teattereihin leffa on tulossa 19.8.2016.

    [button style='primary' icon='elusive-videocam' url='https://www.dvdplaza.fi/trailers/war-dogs/']Katso elokuvan trailer[/button]
    Continue reading the Original Blog Post.
     
  2. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 103
    Saadut tykkäykset:
    440
    Omassa sarjassaan erittäin hyvä mutta myös hitusen kaavamainen leffa. Veijaribisnesmies-leffojen peruskaavalla mennään: Hyvä bisnesidea, rahaa tulee aina vaan enemmän ja enemmän ja kaikilla on kivaa ja sitten ahneus iskee ja jotain menee pieleen eikä enää ole kivaa.

    Aloitusviestissä sanotaan harhaanjohtavasti että iso diili pakottaa asekauppiaskaverukset tekemään kauppaa hyvin arveluttavien ihmisten kanssa, joista pahimmaksi osoittautuu Yhdysvaltojen hallitus. Tosiasiassa pahin ja arveluttavin tyyppi leffassa on toinen näistä kaveruksista. Asia tulee selväksi jo alkuvaiheessa joten sen sanominen ei spoilaa mitään.

    Leffa on hyvin ohjattu ja kuvattu, huumorikin on enimmäkseen toimivaa, ainoa miinus on pohjalla kytevä kaavamaisuus. Joka ei hirveästi haittaa, hyvin kerrottu tarina imaisee mukaansa.

    4,5/5
     
  3. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 999
    Saadut tykkäykset:
    266
    Jonah Hill ei ole lempparinäyttelijä, eikä Mileskaan ole ykkösvaihtoehtoni takeelle hyvästä leffasta. Kuitenkaan kumpikaan ei sen kummemmin ärsyttänyt ja Jonah lihottanu itsensä melkein tunnistamattomaksi - hyvä asia. Juoni oli aika jees, tuli mieleen Cagen Lord of War, vaikken sen juonesta paljoa muistakaan, kuitenkin sama aiheympyrä. No eipä siinä alun takeltelun jälkeen imaisi mukaansa ja sitten mentiin. Hienosta visuaalisesta ilmeestä plussaa.
     
  4. WTF!

    WTF! Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2015
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole käynnyt katsomassa mutta tämän täytyy olla loistava elokuva. Onhan ohjaajana Kammotava Kanuunan trilogyn tehnyt ohjaajalegenda.
     
  5. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 388
    Saadut tykkäykset:
    228
    War Dogs kuuluu lähimenneisyyttä käsitteleviin tosipohjaisiin draamoihin. Vertauskohdaksi voidaan mainita paitsi Lord of War myös vaikkapa Pain & Gain.

    Elokuva on sujuvasti ohjattu ja varsin viihdyttävä — myönteinen yllätys. Nuorten asekauppiaiden uskomaton ura käydään ylä- ja alamäkineen läpi toisen päähenkilön näkökulmasta. Efraim Diveroli (Jonah Hill) on kiinnostava kameleonttimainen hahmo: hän ei muuta ulkomuotoaan niin kuin Woody Allenin Zelig, mutta hän muuntautuu aina sellaiseksi tyypiksi jollaisen toinen odottaa kohtaavansa, ja avoimeksi jää, millainen olisi hänen todellinen minuutensa tai onko sellaista ollenkaan.

    Elokuvan sympaattisuutta lisää se, että se pysyy uomassaan eikä korosta esimerkiksi tarinan surreaalisia puolia tai opettavaisuutta, vaikka aihe olisi saattanut moiseen houkutella. ”Amerikkalaisen unelman” tavoittelua kuvataan ytimekkäästi.

    4½/5

    Tennispalatsi 12:ssa esitys oli häiriötön.
     
  6. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Muuten aivan erinomainen leffa, mutta jää hieman pintaraapaisuksi. Kestoa ja tapahtumia olisi voinut lisätäkin nyt nähdystä. Jotenkin jäi kaipaamaan lisää. Tuotanto oli kokonaisuudessaan erittäin laadukas, ei tarttunut silmiin mitään rimanalituksia tai pahempia mutkien oikomisia. Mutta kun kaikki oli hyvin ja toimi, niin aika kului kuin siivillä ja tarina tuntui katkeavan ennen aikojaan. 4-/5
     
  7. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 769
    Saadut tykkäykset:
    318
    Tuli kyllä Lord of War mieleen. Tarinan kerronta oli todella samanlainen. Ehkä ois voinut pikkasen omaperäisempi olla. Muuten ihan ok leffa. Aihealue kyllä todella mielenkiintoinen.
     
  8. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Piti tulla oikein kesken elokuvaa kommentoimaan, että piru vie.. on ainakin yks ihan huippu kohtaus jonka vuoksi kannattaa melkein katsastaa tämä :D Mutta eipä tälle imdb:ssä tuu annettua kun korkeintaan 7/10. Näin hyvillä näyttelijöillä varustettu leffa ja ei herätä juurikaan tunteita niin tulee kyllä iso miinus.