DVBViewer Pro, asennus ja asetukset

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana SF100, 05.10.2005.

  1. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Dongeli voi olla rikki. Minulla "verkkokaupan" dongeli alkoi olla epävakaa eli pilata tallennuksiaan silloin tällöin, vaikka muilla virittimillä samat kanavat toimivat normaalisti. Poistin viallisen yksilön käytöstä. Ei ole aikaa alkaa tutkia millä parin kympin romun korjaisi, tai veisi takuuhuoltoon, josta seuraisi 30 euron mätkylasku kun huoltotyypit saisivat sen siellä toimimaan normaalisti. Dongeli ei minulla enää toimi kunnolla ja sillä sipuli. Enempiä kuluja tai ajanhukkaa en sen takia halua kärsiä.

    2 kpl dongeleita, samoja mitä sinulla, toimii edelleen normaalisti. Joten kyseiset dongelit ovat laadukkaampia kuin verkkokaupan omat puolessa vuodessa hajoavat shaiberähjäkkeet.

    Ehdottomasti kokeile jollain muulla dongeliyksilöllä, saman merkkisellä tai muunlaisella, ihan sama. Jos vika pysyy samanlaisena, vika ei ole dongelissa vaan jossain muualla, jopa viallisessa romppuasemassa, muistipiirissä, powerin elkoissa ja niin edelleen.

    Kannattaa siis etsiä vikaa vaihtamalla niitä osia, jotka on helppo vaihtaa. Dongeli tässä tapauksessa on helpoin, ei tarvitse edes buutata tietokonetta välissä. Powerin elkojen kolvaaminen tai muistien vaihto tai prossun lämpötahnan vaihto on vaikeampaa puuhaa, mutta toki pakollista, jos muut asiat on jo vaihtamalla terveiksi havaittu.



    Sen osaan sanoa, että kyseinen A-Link-dongeli on epäherkkä, eli se tosiaan tarvitsee enemmän signaalia toimiaksen, kuin vaikkapa AirStar2-kortti tai valkoinen T/T2/C-kiinadongeli, joka minun tapauksessani tarvitsee VAIMENNUSTA toimiakseen kunnolla. Se tuppaa yliohjautumaan sellaisella signaalitasolla, joka on sopiva AirStar2:lle ja hieman liian vähäinen A-Linkin makuun.

    Nyrkkisääntönä jos kaikki virittimet ovat yhtä suuren signaalin piirissä, niin AirStar2 haluaa 6 dB lisävaimennusta ja valkodongeli 12 dB lisävaimennusta kun A-Linkille annetaan vaimentamaton signaali. Vaimennusarvon arvioni voi heittää, mutta herkkyysjärjestys on tuollainen.

    Vaimennus/vahvistustaso tottakai riippuu siitä, millä taajuudella kukin mitäkin dongeliaan käyttää. Ja että millä tasolla eri taajuudet dongelin antenniliittimeen saapuvat. Jokainen joutuu itse testaamaan jokaisen virittimensä herkkyysasiat omakohtaisesti. Ja dongelikohtaisesti, koska antennikaapelointikin vaikuttaa asiaan, eli vieressä oleva identtinen dongeli voi saada eri signaalia, koska se on liitetty erilaatuisella antennikapelilla.

    Esimerkkinä antennipistokkeen laadusta: droppien määrä ja signaalimittarin lukema vaihtelee minulla kun käännän antennikaapelin 90 asteen mutkamallista IEC-pistoketta eri asentoon seinärasian antenniliitännässä. Seinärasian antopistoke lienee ö-laatuinen, siispä lopetin sen käyttämisen ja otan nykyään antennisignaalini suoraan antennirasian jatkoliitännän ruuviliitännästä, josta on poistettu 75 ohmin vastusmötikkä. Tämä toki edellyttää erillisen jakopalikan käyttöä, ja että sen jokaisessa annossa on 75 ohmin kuormitus. Eipä ole IEC-liitoksia enää minulla riesana, paitsi siis dongeleissa ja viritinkorteissa on. Muut liitokset ovat F-liitoksia tai ruuviliitäntäisiä.



    Bilteman säädettävä 0...-20 dB antennivaimenninpalikka toimii mainiosti T2- sekä C-signaalilla, vaikka ensin luulin palikan olevan niin huonoa laatua, ettei HD-signaalia voi sillä vaimentaa, mutta kyllä voi. Tämä on halvin tapa kokeilla tarvitseeko jokin viritin signaalitason madallusta. Vielä halvempaa olisi ostaa kiinteäarvoisia vaimenninpalikoita, mutta niitä joutuisi ostamaan useita, eri vaimennusarvolla kukin, joten portaattomasti säädettävä palikka on aluksi halvin vaihtoehto.



    Myös viritinkortit ikääntyvät tai hajoavat ajallaan. Ehkä salaman tai staattisten purkausten vuoksi. Minulla on 2 hieman epäluotettavaa AirStar2-korttia, jotka silloin tällöin toimivat kunnolla ja joskus taas eivät. Eri tietokoneissa käytös vieläpä muuttuu, joten vika voi olla PCI-liittimessä, joko emolevyn tai viritinkortin. Ihan mahdotonta selvittää täsmällistä syyllistä, joten pois aktiivikäytöstä olen heittänyt epävakaat kokoonpanot.

    Minulla tosiaan oli 6 kpl usb-liitäntäisiä viritindongeleita, joten pystyin paikantamaan kenkkuilut siihen yhteen dongeliin, jonka poistin käytöstä. Viritinkortteja oli muistaakseni 7 kpl ja nyt enää 5 kpl luotettavia yksilöitä. Kaiken aa ja oo on omistaa helvetin monta kapinetta, jotta voi yksilöitä toisiinsa vertaamalla paikantaa sairaat yksilöt ja sen jälkeen hävittää ne tai jatkaa niiden kanssa elämänsä tuhlaamista vikaa mukamas korjaten.



    Monet usein suosittelevat antennikaapelin vaihtamista. Nekin ikääntyvät eli hapettuvat, naarmuuntuvat ja litistyvät. Sama ohje ei minuun päde, minulla kun jo on 5-kertaisesti suojattu 125 dB häiriöeristävä paksu kaapeli, joka on lähtöpäästään ruuvattu kiinni, eli mitään hapettuvaa pistoketta ei siellä päässä edes ole. Toisessa päässä on uusi F-liitin, jonka voin uusia vaikka vuoden välein jos luottamus siihen alkaa hiipua.

    Muistakaa, että IEC-liitin EI OLE 75-ohminen (vaan pienempiohminen), joten jos systeemissä on useita IEC-liittimiä x metrin välein ripoteltuna, niin jokainen ei-75-ohmisten kohteiden välinen pätkä muodostaa edestakaisesti heijastelevan häiriögeneraattorin. Vaihe ja taajuus hyötysignaalissa muuttuu ja HD-vastaanotto etenkin kärsii erittäin herkästi.

    Ajattelin jopa juottaa dongelien IEC-liittimet irti ja vaihtaa tilalle F-runkoliittimen, mutta kun katselin mitä dongelit ovat syöneet, niin ei se mitään auttaisi, liittymä piirilevyyn kun ei ole kuitenkaan 75-ohminen, eli yksi epäjatkuvuuskohta 75 ohmin ideaalina pysymiseen jää pysyvästi olemaan, ottoliittimen tyypistä riippumatta. Siksi annan virittimien alkuperäisten IEC-liitinten olla, mutta muualla systeemissä en niitä siedä. Surkein liitintyyppi maailmassa on hän. Vaikka käyttäisi 15 euron täysmetallisia IEC-pistokkeita, niin nekään eivät ole 75-ohmisia, joten jokainen liitäntä lisää oman haamunsa signaaliin.

    Minulla tilanne on ideaalein mahdollinen; taloyhtiön jakamohuoneessa laservalosta sähköiseen muotoon generoitu rf-signaali pusketaan kaapeliin, joka kulkee ilman IEC-liitoksia aina minun virittimeni ottoliittimeen saakka, eli siinä pisteessä vasta on ensimmäinen ei-75-ohminen tapahtumapaikka. Koska se piste sijaitsee kaapelin loppupäässä, sen häiriöheijastus on helpoin vaimentaa pois, syntyy vain yksi ainoa häiriötaajuus, puskurivahvistimen ja viritinliittimen välisen etäisyyden määräämä taajuus. Okei, kaapelitutka toki näkisi myös seinärasian, sekin on lievä epäjatkuvuuskohta, mutta sentään 75-ohmiseksi suunniteltu härveli on seinärasia.

    Parvekeantenniremontti odottaa vielä tekemistään, siinä ketjussa on häpeällisiä ylimääräisiä IEC-liitoksia virittimen runkoliittimen lisäksi. Heti kun saan liikaa rahaa, uusin antennin (siinä pitää olle Virve-blokkeri, LTE-blokkeri, GSM-blokkeri ja niin edelleen) sekä uusin kaapeloinnin ja mahdollisen jakovahvistimen (ehkei lisävahvistusta tarvita kun antenni on jo vahvistava), ettei missään enää olisi IEC-liitoksia, paitsi se yksi siellä jokaisessa virittimessä.

    Jos oikein kyrpiinnyn IEC-liittimiin, niin juotan koaksiaalikaapelin suoraan virittimen piirilevyyn, ja toiseen päähän F-liitin, jotta kaapelin saa F-liitäntäiseen jakopalikkaan kiinni. Takuu menee samantien, mutta eipä näitä halpadongeleita huvita takuuseen kiinanmaalle ikinä lähetellä.
     
  2. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Oletko jo kokeillut JÄÄHDYTTÄÄ dongelia ilmavirtauksella?

    USB-dongeli käyttää IEC-liitintä LÄMMÖN POIS SIIRTÄMISEEN. Jos lämpö siirtyy alumiinityyppiseen muovieristeiseen antennikaapeliin tai harvakuparisukkaiseen halpajohtoon, kaapeli ei kykene riittävästi ottamaan vastaan dongelin lähettämää lämpöä, tai siis lämpöero jää liian suureksi, eli kaapeli toimii käytännössä lämpöeristeenä eikä johteena.



    Minulla on ympärivuorokautisesti pyörimässä "silent"-tuuletin puhaltamassa kohti parvekeantennilta tulevan signaalin antennivahvistinta, jossa on kiinni useita usb-viritindongeleita. Tuuletin on niin hiljainen, ettei sen ääntä kuule jos yksikin tietokone on päällä. Eikä kuule metriä kauempaa vaikka tietokoneet olisivat kiinni.

    Toisaalta kaapelivastaanoton dongelit toimivat minulla ilman lisätuuletinta. Kokeilin tuulettaa niitäkin, mutta mitään toiminnallista eroa en saanut aikaan, niillä on jo nyt riittävä viilennys: kahden kaapelidongelin hukkalämpö siirtyy massiiviseen metalliseen antennisignaalijakajaan ja siihen liitettyyn vaippavirtaerottimeen. Nämä kaikki metallimöykyt ovat selvästi lämpöisiä kun niitä sormella koskettaa. Noin 5 wattia lämpöä haihtuu näiden metallien kautta huoneilmaan.

    Koska antennidongelipuolella minulla ei ole vastaavaa paljasta metallista jäähdytyspintaa eli jakoblokkia, käytän tuuletinta poistamaan hukkawatit pois dongeleista.

    Vaikka tuuletintuuletus tai lämmön siirto metalliin ei olekaan pakollista puuhaa tai valmistajan käyttöohjeessa määrättyä, niin luotettavuus ja elinikä paranee kun viritin toimii viileänä.

    Missään tapauksessa ei kannata dongelia sijoittaa KUUMAN ilmavirtauksen eteen, esim. powerin poistoilman eteen, josta ulos löyhyää 50-asteinen ilma, tai vieläkin kuumempi jos on passiivipoweri kyseessä. 300-wattisen näytönohjaimen poistoilma voi olla 90-asteista.

    Tietokoneiden takapaneelipuolella vallitsee karmea kuumuus, siksi en työnnä dongeleita takapaneelin usb-liittimiin. Alempana olevan koneen kuumuus nousisi suoraan dongeliin.

    Voi sijoittaa dongelin kiinni koneen takapaneeliin, jos koneen alla tai vieressä ei ole mitään kuumuutta tuottavaa, eikä kone itse puhalla oma kuumaa poistoilmaansa tähän dongeliin. Lisäksi pitää rakentaa tukeva vedonpoisto antennisignaalille.

    Vain idiootit liittävät dongelin suoraan tietokoneen tai muun laitteen usb-liittimeen ja kuljettavat vapaana roikkuvalla antennikaapelilla signaalin dongeliin. Dongeli murtuu antennikaapelin painosta ja voi murtaa emolevynkin rikki. Lisäksi IEC-liitäntä "rahisee" aina kun antennikaapeli nanometrinkin liikahtaa. Droppimäärä pamahtaa pilviin heti kun antennikaapelia hipelöi edes hieman; ihminen tai kissa tai ylensyönyt muurahainen.

    Minulla antennisignaaliasiat ovat omassa rauhoitetussa paikassaan ja USB-jatkokaapelit on vedonpoistettu, joten tietokonetta saa töniä (eli hajottaa siinä olevat kiintolevyt) ilman droppimäärän lisääntymistä. (HD)TV-antennisignaali on ylivoimaisesti herkimmin pilaantuva asia nykyihmisen elämässä. 230 voltin virtajohdonkin voi ottaa 0,5 sekunniksi irti eikä kone siitä vielä sekoa, mutta jos edes kiertää IEC-liitintä liitoksessaan, tallenne on pilalla hipelöintisekuntien ajalta.
     
  3. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Luennoin vielä siitä, miksi "lopputallenne" on pilalla.

    Teknistä syytä en asiaan tiedä, eli että mitä softaa tai rautaa muuttamalla asia korjaantuisi. Että jatkossa oltaisiin immuuneja häiriöille. Ei ole pysyvää korjausta olemassa.

    Jokin asia laukaisee häiriön, ja se asia voi olla antennisignaalin yliohjautuminen tai aliohjaus eli hukkuminen taustakohinaan. Tai tietokoneen liiallinen kiire, jos vaikka siirtää lähiverkossa fileitä pois samalta kiintolevyltä mihin 15 tv-ohjelmaa paraikaa tallentuu sisään.

    Jos yli/aliohjaus tai pc:n ylikuormitus on pysyvä ongelma, mikään vippaskonsti ei asiaa paranna. Mutta jos häiriötilanne oli vain hetkellinen kiusa, niin sen häiriön poistuttua voi kokeilla "elvytystä".

    Joka tapauksessa ikävä kyllä häirikköasian poistumisen jälkeenkin tv-tallenne on ja pysyy pilalla eli vakavasti droppisena jostain syystä, ellei ihminen aktiivisesti puutu asiaan.

    Viritinrauta tai softa "kadottaa näkyvistään" jonkin oleellisen tietovirran, jonka se normaalisti vielä näki ennen häiriötilannetta. En tiedä mikä sieltä katoaa, mutta siirrytään nyt siihen elvytykseen:



    A) konetta ei voi sammuttaa, sillä on tärkeitä tallennuksia kesken. Yritetään ajoittaa signaalikatkos tv-ohjelman mainoskatkon kohdalle tai sitten tehdään toimet välittömästi, että saataisiin edes loppuosa ohjelmista hengissä talteen.

    1) Lievin korjaus: yhdestä dongelista antennijohto sekunniksi irti ja takaisin kiinni. Muut dongelit tekevät työtään häiriintymättä. Yhden dongelin kaikki tallenteet saavat massiivisen droppiryöpyn hetken ajaksi (fileet jatkavat tallennustaan), mutta tämä toimenpide VOI auttaa säätämään dongelin vahvistustason uuteen arvoon ja mahdollisesti fileet tämän jälkeen tallentuvat dropittomana. Tuskin auttaa mitään, mutta tämä oli se lievin konsti mitä voi yrittää.

    2) Rajumpi korjaus: yhden dongelin USB-kaapeli irti, odotellaan noin 5 sekuntia ja liitetään usbipiuha taas dongeliin kiinni. Muiden dongelien tallennukset sujuvat yhä normaalisti, mutta irronneen dongelin kaikki tallennusfileet suljetaan. Kyseiset timeroinnit eivät automaattisesti jatku, vaan kukin keskeytynyt timerointi pitää mennä yksitellen uuskäynnistämään koskemalla timeroinnin riviä ja painamalla Apply-nappia. Että rivi muuttuisi jälleen keltapohjaiseksi eli ohjelman tallennus käynnissä olevaksi. Näin jokainen tv-ohjelma yksitellen alkaa jälleen tallentua Apply-napin painamisesta lähtien. Eli jos 15 ohjelmaa katkesi, pitää 15 kertaa koskea kyseistä timerointiriviä ja Applyeerata se rivi käyntiin. Tämä USB-piuha-irti-kiinni-kikka auttaa melko usein, koska dongeliRAUTA rebuuttaa itsensä ja hakee uudelleen oikean vahvistustasonsa ja lukittuu signaaleihin uudelleen. Joskus tämäkään ei vielä auta. Rajunnetaan toimia:

    3) Softan+viritinraudan restarttaus. Joudutaan menettämään hetken ajaksi kaikki tallennukset kaikilta dongeleilta. Tämä on yksinkertaisempi operaatio kuin edellinen, koska nyt ei tarvitse yksitellen käynnistellä katkenneita fileitä, vaan ne käynnistyvät itsekseen automaattisesti.
    Komennetaan DVBViewer PRO poistumaan eli sulkeutumaan, jolloin se kysyy sallitaanko tallennusten keskeyttäminen. Sallitaan, jolloin fileet suljetaan ja softa poistuu. Tämän jälkeen kaikki usb-virittimet otetaan pois koneesta, odotellaan 5 sekuntia, että tietokone huomaa usbilaitteiden katoamisen. Sitten dongelit taas kiinni koneeseen, jolloin pitäisi kuulua plim-plom-ääniä kun kone rekisteröi dongeleita eloon. En tiedä kuuluuko teillä, mutta minulla näitä ääniä kuuluu ainakin joissain koneissa. Tämän jälkeen, kun siis varmuudella ne kaikki dongelit ovat käyttikseen taas ilmestyneet, voidaan käynnistää DVBViewer PRO ja se aloittaa uudet fileet tämänhetkisellä kellonajalla ja siis jatkaa keskeytyneiden ohjelmiensa tallennusta kiltisti. Ellei tämäkään auta droppien poistamiseksi, vika on käyttiksen sekoamisessa tai antennisignaalissa.



    B) koneen voi sammuttaa. Paras ja radikaalein keino. Sekä raudat että softat saadaan resetoitua kokonaan. Noustaan pystyyn puhtaana kylmäbuutista. Jos ongelmat yhä jatkuvat, mitään helppoa korjausta ei ole tehtävissä, koska antennisignaali on pilalla tai väärän tasoista tai jokin laite oikeasti rikki.



    Siis on aivan totta, että joskus DVBViewer PRO on seonnut eli softa itsessään on kadottanut synkan johonkin bittivirtaan ja silloin softa on pakko sulkea jos haluaa palauttaa asiat normaaliin kuntoon. Vaikka ottaisi pahvilaatikosta uuden dongelin vanhan tilalle, niin se ei korjaa ongelmia jos ongelma on viritinsoftassa itsessään.

    Softan sulkeutuessa tai avautuessa (en tiedä kumpiko se on) päivittyvät myös kanavakohtaiset PID-arvot sun muut tiedot, jotka voivat muuttua kesken tallennusten tai milloin vain. Eli jos softa on pystyssä tallentelemassa tv-ohjelmia viikkokausia putkeen, kanavien tiedot ovat osin virheellisiä ja voi esim. kadota äänikanava tai teksitys tai muuta outoa. Esim. MTV3-kanavalla on 2 kpl 256 kbps ja 1 kpl 128 kbps ääniraitoja, ja tilanne oli erilainen joskus ennen. Eräänä päivänä kaikki timeroidut MTV3-ohjelmat aloitettiin "kahteen kertaan". Ensin sekunnin ajan väärällä datalla nollapituinen videofile ja sitten alkoi uusi file oikeilla datoilla. Seuraavana päivänä vastaavaa pulmaa ei enää ollut. Sulkinko softan ja se korjasi asian, en muista.

    Softan restarttaus poistaa mystiset tv-kanavien koodauksiin liittyvät viat. Punaisella värillä olevat timeroinnit muuttuvat taas laillisiksi mustiksi. Muutokset voisi varmaan päivittää kanava kerrallaan jotenkin refreshaten kanavan viritystietoja, mutta kaikista helpointa ja nopeinta on sulkea ja avata koko softa, edes dongeleita ei tarvitse irrottaa näiden kanavatietopäivitysten vuoksi.



    Korostan erikseen, että niitä "ongelmia" on kolmenlaisia:

    1) Jonkin äkillisen häirikkötilanteen (antennisignaalimuutos, pc-ylikuormitus) laukaisema synkan menetys, joka pilaa loppuosan fileestä ja pahimmillaan kaikki seuraavatkin fileet ovat pilalla, kunnes asiaan puututaan jollain tavalla. Tallenteet ovat vakavasti dropillisia jopa maailmanloppuun saakka, kunnes ihminen puuttuu asiaan aiemmin kuvatuin korjauskeinoin.

    2) Kanavatietojen päivittyminen kesken kaiken. Tämä ei ole vika tai häiriö tai laittomuus sinänsä, mutta se voi ilmetä jonkinlaisena toimintahäiriönä, koska DVBViewer PRO ei ole suunniteltu päivittämään itseään ja datojaan reaaliajassa päällä ollen. Softa pentele vaatii aika-ajoin sulkemista ja sillä sipuli. Ei kelpaa tällainen softa elämän ylläpitoon esim. Mars-avaruuslennolle happiannosteluun. Siinäpä olet hengittämättä naama sinisenä muutaman minuutin kun softa "vähän konfiguroi itseään" eikä happi virtaa. Tämän kakkoskategorian asiat ilmenevät mm. punaisina eli laittomina timerointiriveinä tai omituisen kielisinä äänikanavina, kun suomilätkäselostuksen tilalla kuuleekin robottipuhetta tai hurria tai mitä lie. Tallenteet sinänsä voivat olla ihan dropittomia eli terveitä. Softan sulkemisella ja käynnistämisellä saa outoudet katoamaan.

    3) Tietokone on seonnut. Tämä taitaa olla suurikin yllätys, mutta olen kuullut perimätietona kerrottavan sellaista legendaa, liekö tosi vaiko ei, että Windows-käyttöjärjestelmä EI OLE VIRHEETÖN, ja saattaa joskus ilman mitään näkyvää syytä mennä hiukkasen sekaisin. Johan se Intepentenssipäivä-elokuvassakin nähtiin (muistaakseni), että Alieneiden avaruusalusten käyttämä Windows-käyttis saatiin viruksen avulla sekoamaan. Eivät ole erityisen vakaata kamaa nämä käyttikset. En huoli Windows-keinosydäntä tai -tekokeuhkoa.

    Eli jos dongeleiden irtoaminen tai DVBViewer-softan sulkeminen ei asiaa korjaa, niin vika voi piileksiä käyttiksen uumenissa ja käyttis kaipaa tällöin vähintään kylmäbuuttia. Jopa ajureidensa päivitystä tai koko käyttiksen uudelleen asennusta puhtaalle levylle. Mistä näitä tietää.



    USB-dongeleiden käyttäjien pitää erityisesti varmistaa, ettei koneeseen ole liitetty ylimääräisiä usbilaitteita, ja että viritinten käyttämät usbiportit ovat jatkuvasti "virta päällä" eli käyttikselle ei anneta lupaa virransäästömielessä nukuttaa usbiportteja. Olisi noloa jos muutaman tunnin tv-tallentamattomuuden jälkeen kun tv-tallennuksen pitäisi alkaa niin tarvittavaa viritindongelia ei löydy mistään, kun käyttis omassa viherpiiperohuurussaan meni sammuttamaan kaikki virittimet "turhana" kun niillä ei näkynyt olevan mitään käyttöä.
     
    Viimeksi muokattu: 26.05.2015
  4. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Mitenkähän DVB-T2 -kanavat saa dvbviewerillä haettua, eli mikä vipu lie mulla väärässä asennossa kun normikanavat löytyy? Tikkuna Mygica T230, joka toimii Openelecin ja TVHeadendin kanssa, mutta satunnaisesti kuva pikselöityy enkä oikein keksi miksi. Haluaisin varmistaa onko kyseessä softa- , signaali- vai rautavika.
     
    Viimeksi muokattu: 26.08.2015
  5. domain

    domain Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseni ei tarvinut säätää mitään vaan toimi heittämällä, mutta siellä 'options->hardware' välilehdellä, 'scan devices' ja 'terrestrial' maastossa oikeassa yläkulmassa näkyy olevan 'tuner-type DVB-T2' check-box, joka oli automaagisesti ruksattu. Ei aavistustakaan onko tuolla mitään vaikutusta mihinkään.
     
  6. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Juu toi on kyllä ruksittu, mutta ei jostain syystä löydä tota noita YleHD -kanavia jotka tulevat DNA:n muksista. Esimerkiksi jotain Nelosen HD-kanavia kyllä löytyy, mutta en niistä maksa eikä ole kortinlukijaa.

    TVHeadendistä voisi koittaa kopioida muxin tiedot, mutta näyttää olevan aika paljon enemmän noita kenttiä tossa DVBViewerissä mihin pitäs keksiä arvot (mm. PIDit yms.).
     
  7. domain

    domain Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mjaa, henk. koht. ei ole koskaan dvb-t(2) verkkoon tarvinnut mitään tuollaisia manuaalisäätöjä tehdä (Vantaa), kaikki on kyllä löytynyt ihan default skannauksella käyttämällä 'terrestrial(eur)' transponder-listaa ja 'in-depth search' siellä scanissa. Ehkä (~hämäriä muistikuvia) joskus on pitänyt hakea joku nippu erikseen sillä 'scan frequency' namiskalla, eli syöttänyt lähettimen taajuuden ko nipulle ja scannannut sitä erikseen koko rangen sijaan, mutta se on ollut ehdottomasti HC:inta mitä on tarvinnut tehdä.
     
  8. returune

    returune Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2015
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten saan asennettua kanavat, koska en saa tuota Aina kaapelin transponderia hakemaan yhtään kanavaa täällä Hämeenlinnassa? En saa mitään kanavahaulla haettua DVBVieverille.
     
    Viimeksi muokattu: 03.12.2015
  9. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Askartelin vähän kanavalogoja Soneran verkkoon. Osa on vähän hailakoita oletusteemalla, koska lähdeaskartelut tulevat Enigma2-maailmasta kohdistettuna OpenPLI/OpenMetrix-teemoihin. Paketti ei ole kaikenkattava, vaan käytännössä paletti, mitä itse katselen. Ajattelin jakaa, jos joku näistä jotain kostuu.

    Asennus:
    Pura zippi DVBViewer-hakemiston juureen.

    Huom! Jos ja kun tietyt kanavalogot eivät asetu kohdilleen(tai puuttuvat), kanavat voi ruuvailla kohdilleen käyttämällä DVBViewerin asetuksista kohtaa:

    1) (Asetukset) Valinnat...
    2) Kanavalogot
    3) Paikanna puuttuvan tai ongelmallisen kanavan logo, ja oikealla hiiren klikillä 'Lisää logo'

    Tässä vielä näyte:
    yle_Tv1_hd_scaled.png
     

    Liitetyt tiedostot:

  10. spacman

    spacman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2004
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
  11. bronton

    bronton Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.01.2003
    Viestejä:
    239
    Saadut tykkäykset:
    2
    Minulla on vastaava ja sain sen juuri toimimaan DVBViewer Pron kanssa kun muutin luvun 6900 luvuksi 6900000 .ini tiedostossa. Esim.

    [SATTYPE]
    1=4000
    2=Elisa

    [DVB]
    0=58
    1=122000,5,6900000
    2=130000,5,6900000
    3=138000,4,6900000
    4=138000,5,6900000
    5=146000,4,6900000
    6=154000,4,6900000
    7=162000,4,6900000
    8=170000,4,6900000
     
  12. wyfell

    wyfell Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2016
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaako joku neuvoa, saanko Viewerillä näkymään maksukanavat? Pitäisikö korttilinkitys toimia Anysee E30 C+ virittimellä?
     
  13. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    ^
    Ainakin maksuHD-kanavilla CI+salauksen tuen puuttuminen haittaa, sitten en tiedä onko suttumaksukanavilla jotain muutettu aikojen saatossa...

    T: Vesku
     
  14. wyfell

    wyfell Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2016
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    MTV3 HD ja Nelonen HD olis ollut toiveissa. Ei taida auttoo edes virittimen vaihto?
     
  15. wyfell

    wyfell Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2016
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vielä mietin, miksi DVBViewerissä on tuo CAM valikko, jos CI+ salauksen tukea ei ole ollenkaan olemassa?
     
  16. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    ^
    Vanhemmat salaukset on vielä käytössä jossain riittävän isolla talousalueella, että kannattaa ei-linkitettäviä tukea?
    CI+:han eroaa aikaisemmista juuri tuon tallenteen linkityksen takia.

    T: Vesku
     
  17. spacman

    spacman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2004
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Riippuu pitkälle operaattorista, jos SD-maksukanavat ei käytä ci+ eikä korttilinkitystä ne varmaankin näkyy, mutta dvbvieverin omalla foorumilla on kerrottu että dvbviever ei tue anyseen kortinlukijaa.

    Maksulliset HD-kanavat vaatii käytännössä aina linkitykset ja ci+ salauksen, ja näitä ei käsittääkseni osaa yksikään tietokoneen tv-kortti tai katseluohjelmisto

    http://koodinvuoksi.net/twinhan-cab-ci-mantis-2033-dvb-pci-p-30.html tuolla kortilla sai ttv:n verkossa sd-maksukanavat näkymään.
     
  18. wyfell

    wyfell Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2016
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Operaattori on DNA eli Welho Kuopiossa. Enpä taida sitten minäkään uskaltaa kokeilla muilla korteilla. Käy pian kalliiksi. Taidan hankkia Elisaviihteen :(.
     
  19. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    DNA Welholla Oulussa kyllä näkyy MTV3 HD, Nelonen HD ja Fox HD ihan vanhalla CI-lukijalla. Kanavia ei ole oikeasti paritettu CI+ tekniikalle. Ohjelmia pystyy katsomaan ja tallentamaan kyseisiltä kanavilta. Minulla on jokin vanha CI-lukija PC:ssä ja kortti on sitten tuore CI+ kortti, joka on paritettu kahdelle eri Cable HD Ready -digiboksille ja yhdelle CI+ lukijalle telkussa. Mutta parituksella ei ole siis mitään väliä näiden kanavien kohdalla PC/CI -ympäristössä. Softana tuorein DVBViewer Pro. Kortti on Technisat Cablestar 2 HD ja käytössä sen CAM.
     
  20. mali99

    mali99 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    225
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä onko muille käynyt niin, että Recording Servicen tallennustietokanta korruptoituu ja eikä enää toimi, mutta dokumentoin tämän tähän itsellekkin muistiin...
    Eli kone kaatui kesken tallennuksen ja Recording Servicen nettisivulla Tallennukset kohta näytti nollaa, vaikka tallennuksia on oikeasti noin 900.
    Win seiskan aikaan on toiminut, kun etsii tietokannan Programdata\cmuv\dvbviewer\database kansiosta nimellä SvcDatabase.db3 ja klikkaa hiiren oikealla, mutta Win 10 päivityksen jälkeen toiminto onkin näköjään oletuksena pois päältä. Varmuuskopiokin tuosta kansiosta oli jo kaksi vuotta vanha.

    Asensin koneelle SqliteBrowser softan ja koitin avata tietokantaa, mutta ei onnistunut vaan herjasi "invalid file format".
    Asensin koneelle hexaeditorin ja vertasin viottunutta db3-tiedostoa toimivaan vanhaan versioon.

    Korjailin tiedoston alusta löytyvät erot samaksi vioittuneeseen tiedostoon alusta tähän asti:
    , iMinimumAge integer
    ................‚....
    ?.ú.î.è.â.Ü.Ö.Ð.Ê.ô.Ä


    Tämän jälkeen tiedosto aukesi jo SqliteBrowserissa, mutta ei vieläkään recording servicessä.
    SqliteBrowserissa avasin välilehden Browse Data ja sieltä Recordings.
    Selasin listan loppuun ja poistin muutaman viimeisen rivin jotka oli tulleet juuri ennen koneen kaatumista (Delete Record -napilla).

    Tämän jälkeen uusi yritys (muista pysäyttää ja service tiedoston kopioinnin ajaksi) ja nyt näkyi taas kaikki vanhat tallennukset niinkuin ennenkin.

    Säännöllinen varmuuskopiointi olisi kyllä ollut helpompi keino :)