Uutuus MiniDSP:ltä

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana V12, 10.01.2014.

  1. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    OT
    Vasemman puolen kanavat kuuluvat vasemmasta kanavasta ja oikean puolen kanavat oikeasta. LFE ja keskikanava kuuluu monona molemmista. Kehittyneimpien kuulokekuuntelijoiden käyttämä crossfeed tekee tähän toki hieman muutoksia, mutta periaate on selvä.
    Meinaatko että kanavien akustisessa summautumisessa tai monotuksessa (C, LFE) jotain katoaisi? No ei siinä katoa. Muita katoavia tekijöitä tosin on: nimittäin puolen metrin kerros huonepakkelia äänen päältä. Myös taustametelin maskeeraavan vaikutuksen saa luurien vapaalla volankäytöllä häivytettyä huitsin nevadaan. Tuloksena äänitteistä kuulee asioita, jotka kaiutinsetillä kuullakseen pitää liittyä rautakaupan kanta-asiakkaaksi ja käydä hakemassa pankista setin pystytyslainaa.
    Häviöllisen pakkauksen jälkien bongaamisessa kaiuttimilla ei nyt vain ole mitään asiaa hippasille luurien kanssa. Vaikka luureista ei noin muuten pitäisikään, niin tämän nyt varmaan jokainen myöntää.


    P.S. Pitääkö sinulle muka oikeasti perustella miksi kuulokkeella kuulee pieniä yksityiskohtia paremmin kuin kaiuttimilla? o_O
    /OT
     
  2. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    [OT]
    En tarkoittanut, että siinä mitään katoaisi. Mutta yhden kuuloke-elementin toistaessa kolmen kanavan ääntä (etu + taka + ½ center + ½ lfe) yksityiskohtien erottelu/esiinpääsy kärsii, johtuen osittain kuulostakin. Tuollainen äänimäärä peittää alleen hyvin pienet yksityiskohdat, joita tuollaisella bittivirralla pakatun DTS:n mahdolliset pakkausivirheet myös ovat. Mutta jos kuuntelee korkeintaan kahta kanavaa kerrallaan, niin silloin varmasti parempaan tarkkuuteen päästäänkin. Mutta sepä meneekin jo silloin monitoroinnin puolelle.
    [/OT]
     
  3. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    OT

    Teoriassa IM-säröt yms. voi hieman lisääntyä, mutta käytännössä kuulokkeella on niin valtava akustinen etulyöntiasema, että tämmöiset seikat ei ole sen rinnalle mitään. Huippukuuloke on myöskin sähköakustisesti valtavan lineaarinen toistaja; 20 - 20 kHz @ 0,0xxx% THD, kompressio 0dB @ tärykalvot nenän kautta ulos -SPL tasolle jne. Se pystyy helposti toistamaan ilman itseaiheuttamiaan lisäongelmia hyvin vaikeaakin materiaalia.
    Korvassa kaikki kuitenkin summautuu yhteen, tuli heräte sitten sentin päästä kuuloke-elementistä tai metrien päästä kaiuttimesta. Kysymys on etupäässä siitä, miten ääniaalto pääsee sinne korvaan mahd. vähäisillä lentomatkansa aikana tapahtuneilla muutoksilla. Sähköinen tai akustinen summaaminen ei ole käytännössä mikään ongelma tässä asiassa.

    Käyttämäsi Sennheiser HD 438 on muuten melkoinen TV-karvapersemalli kuulokkeeksi, oliko vielä AVR:n kolmenumeroisella lähtö-ohmiluvulla ilman crossfeediä syötettynä? Tuossa on ns. värityskirjan rapinaa vielä aika paljon mukana, ei ole kuuloketoiston kapasiteetin viimeistä sanaa vielä nähnytkään. Sen perusteella ei kannata tehdä kovin pitkälle vietyjä finaali-kehäpäätelmiä kuulokkeiden pystymisistä/ei-pystymisistä.



    P.S. Palaillaanko takaisin aiheeseen MiniDSP...
     
  4. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Onhan se enkä toki niiden perusteella kuulokkeita arvioikkaan.

    Mutta tosiaan niitä nanoAVR-käyttökokemuksia?