Stereo-etuvahvistinta DACeilla ja kaukosäätimellä varustettuna, alle 1000 e

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana El Grande, 26.08.2015.

  1. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Olen alkanut miettiä av-vahvistimesta eroamista. Se toimittaa tällä hetkellä etuvahvistimen virkaa kolmelle Genelecille. Olen myös alkanut harkita luopuvani yhdestä näistä (keskikaiutin), koska loppujen lopuksi katselen kuitenkin leffoja keskellä sohvaa, jolloin stereo-parikin keskittää aika hyvin (jopa tietyllä tapaa paremmin kuvaan, kun ovat tv:n tasolla, keskikaiutin päällä), ja muulloin makaan sohvalla, jolloin keskikaiuttimestakaan ei oikeen ole apua. Vääristyneeltä kuulostaa joka tapauksessa (ääni tulee tv:n päältä ja stereona tulisi siltä puolen, jolla pää on).

    Nyt hakusessa olisi kohtuulliseen hintaan esivahvistin, jossa on DACit, kaukosäädin, tarpeeksi digituloja (vähintään 1x coax ja 2x opt tai 1x coax, 1x opt ja 1x usb) sekä kuulokelähtö. Löysin kaksikin alle tuhannen euron hintaista, kumpainenkin noin 800 e. Pioneer U-05-S: http://www.pioneer.eu/fi/products/42/2255/46312/U-05-S/page.html ja Marantz HD-DAC1: http://www.marantz.fi/fi/products/p...ifi&subcatid=usbdaconverters&productid=hddac1

    Onko kellään kyseisenlaisia tuotteita? Jos on, niin käyttäjäkokemuksia? Tai onko päässyt kuuntelemaan jossakin?

    Saa toki ehdottaa muitakin kriteerit täyttäviä alle 1000 e hintaisia laitteita.
     
  2. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Stereovehkeen soundi kiikarissa? Sitä saa helposti tarvitsematta vaihtaa mitään

    -aseta AVR stereotilaan
    -muuta AVR:n bassonohjaus reitittämään LFE + suodatettujen kanavien bassot olemattomaan osoitteeseen, esim. kytkemättömään subwoofer-lähtöön

    Näin sinulla on täydellisesti simuloitu, aito stereovahvistimen 2ch-ääni!

    Kun tulet katumapäälle, vaihto takaisin toimivaan systeemiin onnistuu helposti ilman rahanmenoa ja ostaa/myy/vaihtaa/soutaa/huopaa -sekoilua.
     
  3. ESJ

    ESJ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.12.2014
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
  4. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    Paradigmiltä, ARC-huonekorjaus ja kaikkia verkkojutskia... Kuulemma 499 valuttayksikköä jossain. Ai samperi tuossa ei taida olla preoutteja...
    Sitten tuommoinen. Hinnasta ei haisua..

    T: Vesku
     
    Viimeksi muokattu: 28.01.2016
  5. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
  6. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    AVR pystyy petraamaan paljasta 2ch -performanssiaan aika tavalla ohittamalla DSP- ja videosektioitaan, jopa sammuttamalla etupaneelinsa LCD-näytön lohkoja. Esim. minun Yamaha RX-V575:ssa ohitustilan nimi on Direct, se päälle kytkettynä häiriöetäisyys paranee korvatuntumalta ainakin 10-15 dB (Yammun volume maksimiin käännettynä, Direct päälle/pois -rämppäyksellä luureilla questimoituna). Todella huomattavasti, siis.
    Videoäänellä sitä ei voi käyttää koska ohittaa muun mukana myös lipsync-asetuksensa ja audiosynkan pito muuttuu muutenkin epävarmaksi. Puhtaimman 2ch-fiilistelyn puhdistus & "taustan tummennussarjana" (erillis-DAC:n tasolle) kuitenkin erittäin käyttökelpoinen ainakin kuulokkeilla. Kaiutinkuuntelussa se ohittaisi bassonohjauksen ja huonekorjaukset/muut EQ:t myös, joten kaiutinkuuntelijat jäävät tässä(kin) suhteessa jälleen kerran joli kädessä itkemään sateeseen.
     
  7. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Aika huono AVR sulla, jos noin paljon kaikki piirit ohitettuna vähenee kohinan määrä. Äkkiä testattuna itsellä ei ainakaan ollut digitaalisella sisääntulolla (LPCM 7.1) RX-A1030:llä mitään eroa pure direct vrt. näyttö, dsp jne päällä. Kaipa muuten käytät kuulokevahvistimesi syöttöön linjatasoisia pre outteja? Ai niin joo, eihän tuossa ollut moisia...
     
  8. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Jonkin audiodekooderin pitää olla ainakin tässä Yammussa päällä (näytössä ei saa lukea decoder off), muuten se mykistää kaikki lähtönsä. Testaus tietenkin kuulokkeilla ja Yammun volume asentoon +16,5 dB (max). Toiset Yammut saattavat käyttäytyä eri tavalla, esim. pitää lähtönsä mutella aina ilman signaalia.

    Pre-outteja tarvitsee tietyntyyppisessä kaiutinkuuntelussa, ei minun sovelluksessani. Syötän kuulokevahvistinta tietenkin kuulokelähdöstä. AVR:n kuulokelähtö on automaattiset kanavareititykset tarjoava, tavallista pienemmällä impedanssilla kuormittamista kestävä ja suuremmalla lähtöjengalla anniskeleva linjalähtö.
     
  9. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
  10. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Itse testasin ihan vaan tietokoneen syöttämällä PCM:llä. Analogipuoli voinee kohista enempi, mutta ei näihin AVR:iin kannata moisia laitteita muutenkaan kytkeä. Itselläni ei ole edes tarvetta.

    Lähes poikkeuksetta kuulokevahvistimille kelpaa myös linjatasoinen RCA. Myös AVR:n front L&R pre outit sisältävät kanavareititykset, jos vahvistimessa ei ole käytössä kuin kaksi kanavaa.

    Oletkos mitannut näitä antojännitteitä? Aika hyvin irtoaa ihan pre outeistakin. Jos taas kuulokevahvistimessa on linjatasoinen sisääntulo, on impedanssi lähes poikkeuksetta sopiva edellä mainitulle lähdölle.
     
  11. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ehkä sinun Yammusi ei sitten kohise niin paljon. Tod. näköisemmin se kuitenkin ihan vaan huijaa sinua, ja pitää lähtönsä mutella kunnes signaalia alkaa tulla. Aika vanha kikka kiillottaa vehkeen "häiriöetäisyys" paraatikuntoon...

    Kuulokelähtö vs. pre-outin pointti oli minun osaltani siinä, että kuulokelähdön käyttöä ei ole mitään syytä karsastaa. Se on ilman konffauksia automaattisesti käyttövalmis luurisysteemin syöttöliitäntä, joka löytyy jokaisesta AVR:sta.
     
  12. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Eikös tuollaisessa ratkaisussa ole uhkana se useaan kertaan plazallakin pureksittu ongelma eli LFE-kanava ottaa hatkat sen sijaan, että ohjautuisi pääkanaviin?

    Tätä taitoa kun ei ole löytynyt pleikasta eikä muistakaan soittimista taikka varsinkaan stereovahvistimista.

    Soittimien konffaaminen 2ch tilaan ainoastaan pudottaa sen LFE:n pois, stereovahvarit ei tiedä LFE:stä mitään ja on suorastaan tilastotappio, jos BD:llä on stereoraita (ja kukaan ei tiedä, onko siinä stereoraidalla sen LFE:n sisältöä yleensäkään).
     
  13. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Eipä se mitään huijaa, koska digisignaalia se ottaa vastaan ja syöttää ulos analogisena kaikissa muissa paitsi Decoder Off ja Analog-tiloissa. Decoder Off -tilassa mute on toki päällä, mutta silloin puuttuvat kanavaindikaattoritkin laitteen näytöstä.
     
    Viimeksi muokattu: 28.01.2016
  14. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Hieno "perustelu". Joka perustelee tosin vain sen, että ymmärrät analogisesta elektroniikasta näköjään yhtä paljon kuin AV:sta yleensäkin. Melko vähän, siis.

    Yammun Direct-tila ohittaa/sammuttaa sellaisen määrän elektroniikkaa boksin sisältä (kaikki DSP-sektiot, kaikki videosektiot, sävynsäädöt ja yhden massiivisen häiriögeneraattorin, näyttönsä), että jos tuon jälkeen mitään ei kuulosta paljastavassa koeponnistuksessa (=luurit päässä) tapahtuvan, jossain on PAKKO mättää; hälärmin pitäisi rälkättää hifistin päässä tuossa tilanteessa aika tavalla. Se sinun RX-A1030 voi aivan hyvin nostaa jonkin esivahvaripuolen gnd-pinninsä irti ilman signaalia, jotta vaikutelma Aventage-tason "häiriöetäisyydestä" saadaan asiakkaan.. ööh.. vakuuttamiseksi aikaan. Silloin sen häiriöetäisyyden parantumista Direct-tilassa ei voi edellä kuvatulla kikkakolmosella testata.
    Voihan tietysti olla että olet kaatanut luureihisi yhden korkillisen liikaa limpparia, ne eivät muuten vaan toista diskanttia tai siellä bensalenkkariasemalla nyt yksinkertaisesti on vaan sellainen taustaälämölö päällä ettei tuollaisia kohinamuutoksia kuule.


    P.S. Tai sitten höpöttelet pelkkää kakkendaalia puhtaasta vastaanänittämisen ilosta. Kuten sinulla on aika usein tapana.
     
  15. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Samaa tasoa ovat omat perustelusi. "Voi nostaa". Eli aivan yhtä tyhjän kanssa olevaa tietämättömän huutelua. Testasin asiaa -115 dBFS ja -95 dBFS tasoisilla kohinoilla (edelleen LPCM:nä), ei eroa. Enemminkin kyse on siitä, että muutamaa mallisarjaa korkeampi laite on vaan laadukkaampi eikä moisiin kikkailuihin tarvitse turvautua - eihän hifi-tason laitteessa tuollaisille kuulukaan olla tarvetta digisignaalin tapauksessa. Oma vahvistimesi ei vaan valitettavasti selvästikään edusta kyseistä tasoa.

    Sanoo herra kuuloke-John, joka käyttää laadultaan sen verran alhaista AVR:ää, että joutuu digitaalisella signaalillakin turvautumaan kaikki (ilmiselvästikin laadultaan huonot) kilkkeet päältä poistavaan pure directiin. Moiset RX-V575:sethan tunnetusti kuuluvat a) aloittelijoiden, b) mancave-autotallien tai c) muuten vaan asioista tietämättömien peruskalustoon. Kunnianhimoinen kuulokekuuntelija veisi tuollaisen laitteen SER-keräykseen.
     
    Viimeksi muokattu: 29.01.2016
  16. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Tämä änkkääminen sinun kanssa alkaa joka perkeleen asiasta. :(
    Testaatko jollain DJ/TV -kuulokkeella, joka ei toista kunnolla diskanttia? Eikös sinulla ollut jokin alekori-Sennheiser, toistavatko ne diskanttia lainkaan? Jos toistavat, kuinka pahasti vaimentuneena? Onko niitä nettiohjeilla "modattu" jotenkin, tungettu pumpulia elementteihin tms? Onko kyseinen testikuuloke jotenkin poikkeuksellisen (jännite)epäherkkä? Onko testiympäristö hiljainen? Et kuule eroa jos jokin pleikkarin/tietokoneen tuuletin/YouTube-video puhaltaa samaan aikaan toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Onko sinulla ongelmaa kuulossa ylipäätään, kuuletko kunnolla yli 5 kHz:n taajuuksia? Ymmärrätkö yleensä minkä suuruusluokan kohinaeroa tässä edes etsitään? Mistään korvaraiskaus -tason erosta ei ole kysymys.

    Jos tuon häiriökuorman sammutuksen jälkeen MITÄÄN eroa kohinassa ei kuulu, kuten väität, jotain mättää jossain kohtaa A) AIVAN, B) VARMASTI. Joo, kyllä. Ei ole RX-A1030:n laa-laa-laadukkuutta. Vaan jotain muuta & aika tavalla arkisempaa jossain päin playback-ketjua / "testaus"järjestelyä. Testiluurin diskanttitoisto/testaajan korvalääkärikeikka voisi olla seuraava paikka jatkaa "tutkimuksia". Tai se, että Yammu ei aktivoi lähtöjään vielä -95 dBFS:n signaalilla. Olipa se mikä tahansa, se ei kiinnosta minua. Kerroin yleisvinkin AVR:n häiriöetäisyyden parannukseen, ja sitä voi vapaasti käyttää/olla käyttämättä mikäli sellainen kiinnostaa.
     
  17. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Miksi tuollaisilla testaisin? Asia on tarkistettu Genelecin aktiivikaiuttimilla, jotka luonnollisesti on kytketty vahvistimen pre outteihin. Testiympäristö oli tyystin hiljainen ja asia toki tarkastettu molempien pääkaiuttimien tweeterin lähietäisyydeltä. Voihan se olla, että kuulokelähdön kautta suhinaa enemmän esiintyisikin, mutta siksipä en itse moista käyttäisi mitää

    Ehkä sinun kannattaisi opetella argumentoimaan päinvastoin, että huutelet moisia vähättelyjä.

    Kyllä ne aktivoituvat, koska kohinan taso nousee vaihdettaessa -115 dBFS:stä -95 dBFS:ään.
     
    Viimeksi muokattu: 29.01.2016
  18. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ai. Testasitkin kaikesta änkkäyksestä & vänkkäyksestä huolimatta sittenkin kaiuttimella. Bensalenkkari is as bensalenkkari does.
    SE PITI TESTATA PALJASTAVALLA MENETELMÄLLÄ, siksi oli puhetta kuulokkeen käytöstä. Aika moneen kertaan vieläpä. Gene Kolmonen ei ole paljastava menetelmä ja se ero ei ole pahimmillaankaan "korvarenkaasta kiinni & nykäisy" -tasoa, kuten kuvittelet. Sellainen kuitenkin, että hifisti sen kyllä selvästi huomaa.

    Okei, et siis ymmärrä elektroniikkaa edes alkio-tasolla. Kyllä se signaali sieltä tavallisen AVR:n output-venttiilistä vaan analogisena aina joutuu poistumaan. Valitettavasti. Vaikka kuinka olisi input-puoleltaan tikitaalinen, oikein HDMI-tikitaalinen jopa.


    Minun systeemini on kohinan suhteen tavallista herkempi, koska

    -Sen akustinen jänniteherkkyys on 90dB@0,23V RMS (Sennheiser HD 600). Hyvin herkästi reagoiva sähköakustinen eläin.

    -Em.systeemi on korvassa kiinni, em. otuksen jokainen inahdus kuuluu.

    -Systeemiä syöttävän dekooderi-esivahvistimen (Yamaha RX-V575) perässä on kuulokevahvistin (Corda Classic) kiinni päätevahvistimena. Kahden vahvistimen kohinoitten summa alkaa pystyvällä sähköakustisella kohinanpaljastimella kuulua tavallista karvapersesysteemiä aikaisemmin.

    Kaiuttimilla samaan kohinanpaljastustulokseen pääsee tupsauttamalla Yamahan perään päätevahvistin + hyvin herkkä, esim. kompressiodiskantilla + torvella varustettu kaiutin.


    P.S. Gene Kolmosella pääsee parhaaseen kohinanpaljastulokseen kun sen Level +10 dB -dipin naksauttaa päälle. Mikään kovin tehokas paljastin se ei ole kyllä sittenkään.
     
  19. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Kyllä se kohina sieltä Genelecin tasoisella aktiivikaiuttimella kuuluu, jos on kuuluakseen. Esim. Rotel RSP-1068 -av-prosessori kohisi melko julmettomasti volume tapissa, vaikka sisääntulosignaali oli digitaalista. Asiaa on toki syytä tarkastella aivan diskantin juuressa (siten, että kuulee myös kaiuttimen oman vahvistimen pohjakohinan, kun sitä ajava lähde on pois päältä).

    Hohhoijaa... Tarkoitin toki, että sisääntulosignaalin ollessa digitaalista. Yleensä AVR:ssä on häiriöominaisuuksiltaan sen verta huono analogisisääntulopuoli ja sen perään vielä ADC, että kaiken ylimääräisen pois päältä kytkeminen ja ADC:stäkin eroon pääsy parantaa kuuluvasti signaalin kohinasuhdetta. Ymmärettävästi analogipuoleen ei satsata tämänkaltaisissa laitteissa - näidenhän on tarkoitus toimia kotiteatterin vahvistimina, joissa on digitaalista kytkemistä varten kaikki mahdollinen (dekoderit, varsin laadukkaat DACit, DSP:tä jne.). Digitaalisen tulosignaalin tapauksessa moiselle kaiken pois päältä kytkemiselle ei pitäisi riittävän laadukkaassa AVR:ssä kuitenkaan olla tarvetta, toki se on helppo tapa päästä kaikesta signaalinkäsittelystä yhdellä napin painalluksella eroon.

    Mielestäni varsin epärelevantin herkkä laite testailla kaiuttinkäyttöä silmällä pitäen tehtyä AVR-laitetta. Btw, oletko testannut kuulokevahvistimesi kohinatasoa volume-nuppi kaakossa ilman lähdelaitetta (eli RX-V575)?

    Niinhän sitä on AVR+aktiviikaiutin -systeemissäkin kaksi kohinan lähdettä. Btw, oletko kokeillut kohinan tasoeroja jotkut kuulokkeet (alhaisemman impedanssin) suoraan Yamahaan kytkettynä?

    Mistäköhän Genen kolmosista puhut? Ei minulla ainakaan sellaisia ole.
     
    Viimeksi muokattu: 29.01.2016
  20. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Tuollainen perustason kukkapurkki-kaiutinsetti, kuten sinulla, ei ole kohinoitten suhteen mitenkään kriittinen/paljastava. En jaksa änkätä kanssasi näin turhasta asiasta enempää, aihe olkoon minun osaltani tupsuteltu.