Plasma EPG

Keskustelu osiossa 'Topfield-TAPit' , aloittajana tpi, 14.01.2007.

  1. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kantsii varmaan aina mainita versio, etenkin jos on ongelmia. Itselläni Toppyn Masterpiece antenniversio ja siinä uusin stabiili versio v1.30.1. Hyvin on pelittänyt, EPG-tietojen satunnaisia puutumisia lukuunottamatta. Onneksi tulossa on hyviä päivityksiä, kuten yhden kanavan EPG-tietojen manuaalipäivitys ja se, etteivät ohjelmatiedot yht'äkkiä katoa pienen katkoksen vuoksi kuten v1.30.1:ssa käy (mikä tosin lienee kanavan moka), eli aiemmin jo löydetyt jäävätkin talteen. Koskaan en jätä boksiani turhaan päälle enkä käytä pelkkiä katseluajastuksia tietojen päivittymiseksi (moinen kikkailu ei kait MP:ssä ole koskaan tarpeen ollutkaan). PlasmaEPG tosin tekee itse syvähaun aina aamuvarhaisella.
    Kommentteja ja ajankohtaista tietoa löytyy PlasmaEPG:n "viralliselta" keskustelufoorumilta. Uusimmat versiot, historiatiedot ja suomenkieliset ohjeet löytyvät täältä, juuri nyt tilanne on tämä:

    Epästabiilit:
    * 25.05.2007 v1.31-RC2 (mm. ohjelmatietokanta ei enää korruptoidu vanhoilla ohjelmatiedoilla, ajankohdan siirtyessä ei tulosteta kahteen kertaan)
    * 15.05.2007 v1.31-RC (mm. suosikkiohjelmien etsintä myös ohjelmakuvauksesta, syvähaun aloitusajankohta minuutin tarkkuudella)
    * 18.04.2007 v1.31-Beta2 (mm. joissakin bokseissa esiintynyt kaatuminen ohjelmatietojen haun tallennusvaiheessa korjattu)
    * 02.04.2007 v1.31-Beta (mm. alalaidassa voidaan näyttää rivin mittainen ohjelmakuvaus, tuki katseluajastuksille ja virittimen valinnalle)

    Uusin stabiili versio
    * 12.4.2007 v1.30.1
     
  2. VM123

    VM123 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.05.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    1. Voisiko joku neuvoa (tai antaa linkin), miten se katseluajastus saadaan päälle päivittäin esim. klo 4:55? Katseluajastuksesta ei ole sanaakaan manuaalissa. Kuinka kauan katseluajastus päällä syvähaun (?) yhteydessä? Kunpa jossain olisi kunnon ohjeet katseluajastus/syvähaku, esim. wiki.... Katseluajastus/Plasma? Ei apua Plasman ohjeessa...

    2. Ei kuulu tänne, mutta eikö firmwarejen patcheja lisätä koskaan uusiin varsinaisiin firmwareihin? Eihän tässä ole mitään järkeä...

    3. Voiko ajastaa myös tiedostojen poiston, esim. jostakin kansiosta automaattisesti yli kuukauden vanhat pois? Miten ja millä?

    4. Edelliseen liittyen: eikö kiintolevylle tule defrag- ongelmaa koskaan? Ja tähän liittyen: jos tallentaa kahta ohjelmaa ja samalla katsoo kolmatta tallennusta, niin eikös tule hiki kiintolevylle?

    Edit: Kiitos He-Tero tiedoista!
     
  3. He-Tero

    He-Tero Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.05.2005
    Viestejä:
    464
    Saadut tykkäykset:
    0
    1. Tee Toppyn omassa ajastusvalikossa ajastus joka päivälle kello 4:55 ja valitse siinä Rec>Off.
    Ajastuksen kesto on tietysti: aika jonka boksi on päällä ennen hakua + näytettävien kanavien määrä*haun kesto/kanava + loppuun pieni varmuusaika .
    Eli 5min+15 kanavaa ja asetuksissa kesto/kanava 60sec+5min=25min.

    2. Patchit eivät kuulu varsinaisiin firmiksiin vaan ne ovat ulkopuolisten virityksiä. Siksi niitä ei myöskään niihin lisätä.

    3. Löytyy joistakin archive TAPeista. En ole noita käyttänyt.

    4. Kiintolevy tykkää siitä että sitä käytetään :)
     
  4. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Edellisessä viestissäni jo kirjoittelin, että 1.31-Betassa on mm. "tuki katseluajastuksille.", eli on ns. vakaaseen versioonkin pian tulossa. Ja toppyn omalla vakiosoftallahan tuo toimii ihan ilman kikkailua, senkus vain valitsee että onko tallennus vaiko katseluajastus ja että onko päivittäin, arkisin vaiko jotenkin muutoin. Siis aivan kuten toppyn manuaalissa neuvotaan. Ja ilmeisestikin lähitulevaisuudessa myös PlasmaEPG:n manuaalissa, mutta PlasmaEPG 1.30.1:ssä ei siis vielä ko. toimintoa ole, eli siinä nuo toppyn omalla softalla tehdyt katseluajastukset eivät siksi näy.

    Oho, en lukenut tuota loppuun, eli tuo liittyikin siis plasmaEPG:n syvähakuun... No, joka tapauksessa, Masterpiece -versiossa en ole koskaan käyttänyt katseluajastuksia, paitsi jos olen ihan omaksi ilokseni halunnut muistutuksen jonkun ohjelman alkamisesta. Mutta toppyn perusversiossa on ilmeisesti joissain tilanteissa edelleenkin tarpeen "kikkailla" tuolla katseluajastuksella, jotta kaikki päivittyisi oikein? Siksi vain ihmettelen, että olen satunnaisia pikakokeiluja lukuunottamatta käyttänyt ainostaan toppyn Masterpiece -versiota. Olen asettanut palsmaEPG:een syvähaun aamuvarhaiselle, sisi ilman mitään katseluajastuksia. Ilmeisesti on pelittänyt, en ole kyllä tarkemmin tutkinut, että onko jotain hämminkiä, kun kerran ko. TAP tuntuu ihan hyvin pelittävän.
    Firmawaret ovat Topfieldin tekosia, "pätsit" niihin taas ulkopuolisten tekemiä parannuksia ja/tai muutoksia ominaisuuksiin (esim. taustakuvan poisto mp3-kuuntelutilasta ei korjaa mitään, mutta jotkut vain haluavat sen kuvan pois).
    Itse laitoin omaan masterpieceeni virallisen firwaren + sellaisen "pätsin", joka poisti sen turhan kiintolevyn kaksoiskiihdytyksen käynistettäessä. Tämä nopeutti käynnistystä aavistuksen, säästää hitusen kovalevyäkin ja kuulostaa paremmalta. Eikä "pätsäys" vaatinut montakaan sekuntia ja oli täysin ilmainen. Toki herää kysymys, että mikset Topfieldin kodarit olleet moista ominpäin lisänneet, mutta hyvä kuitenkin että joku on tuonkin pikkujutun fiksannut.
    Itse en moisia laittaisi, voi harmittaa jos ei muistakaan ko. toimintoa ja jotain häviää, mitä ei ole vielä nähnyt tai jonka olisi halunnut siirtää tietokoneelle ja/tai polttaa DVD-levylle talteen. Mutta tuollaisen tekevästä TAP:sta olen muistaakseni kyllä kuullut, hae vaikkapa täältä: www.tapworld.net , esim. 'AutoDelete 2.1' on olemassa, jota en ole kylläkään kokeillut. Jossain laajemmassa TAP:ssa taisi olla tuollainen autodeletointi toiminne sisäänrakennettuna.
    Defragmentoinnin tarve riippuu paljon myös käytetystä tiedostojärjestelmästä yms. Ja kyllä toppy välillä tuntuu ainakin jonkunlaista tarkistusta tekevän. Empä kyllä yhtään tiedä kuinka sekaisin toppyn levyn voi saada pitemmän päälleja että onko asialla mitään käytännön merkitystä, kenties lisääntynyt levyn "raksutus" pidemmän päälle. Itselläni on reilun vuoden ollut 200 GB:n (mainosgigoissa) levy, ainakaan toistaiseksi ei ole ongelmia ollut, vaikka melkein joka päivä on jotain tiedostoja poistettu ja jotain tullut tilalle.
    Lisäksi olen lähiaikoina käyttänyt runsaasti tiedostojen "leikkausta", eli napsaissut tallenteen alusta ja lopusta ylimääräiset pois toppyn omalla "editorilla", jotta levytilaa säästyisi. Eli olen siis usein muuttanut tallennettujen tiedostojen pituuksia. Nytkin on alle 20 GB vapaana, eli täytyy hieman jotain katsella pois, tuhota suoraan taikka sitten siirtää tietokoneen kovalevylle talteen.

    Itselläni on monasti ollut kaksi ohjelmaa tallentumassa, samalla kun olen katsellut jotain kolmatta aiemmin tallennettua. Ehkä hieman suurempi raksutus tuolloin käy, mutta ei mitään sen kummempaa ole vielä ilmennyt. Jos tarkoiti ylikuumeneista, niin ei siitäkään tunnut olevan pelkoa, ainkaan omassa setissäni (Masterpiece tv-tasossa niin, että yläpuolella on muutamia senttejä vapaata tilaa, ei takaseinää ja tason edessäkään ei ole ovea tms. rajoittamassa ilmankiertoa).
     
  5. RS-232

    RS-232 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.08.2007
    Viestejä:
    193
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saako näytönsäästäjän toimimaan myös pysäytyskuvassa vai vaatiiko se erillisen TAPin? Saako valikot (ohjelmatiedot yms) häipymään tietyn ajan kuluttua automaattisesti?
     
  6. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    EPG:n saa näppärästi ladattua kahdelle viikolle myös netistä. Muutama pvä sitten törmäsin tähän tietoon kun olin turhautunut tuohon EPG:n hakuihin. Esim juuri ettei näy kuin kaksi ohjelmaa,ohjelmia puuttuu yms. Mutta nyt on Plasmalla parin viikon ajaksi kaikki ohjelmat:)

    Tietysti ohjelmat pitää hakea aina parin viikon välein,mutta mielummin teen sen näin kuin että ohjelmatiedot olisivat vajaita tai manuaalisesti hakenut niitä jos on ollut puutteita.

    Tuonne vaan katsomaan kaikki asiasta kiinnostuneet:
    http://www.tapworld.net/forum/index.php/topic,742.0.html
    Ja tuolta saa ladattua ohjelmatiedot:
    http://ikuisuusprojekti.servehttp.com/toppy/
     
  7. tomppa82

    tomppa82 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.10.2003
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hjelppiä.

    Mulla on 5100PVc HDMI ja kopioin plasman filet toppyyn.

    Käynnistin topyn uudestaan, mutta guide ei muuttunut.
    Mistä etsimään vikaa?
     
  8. Filmy

    Filmy Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2005
    Viestejä:
    144
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pistitkö tapin autostartiin? Boksin oma EPG käynnistyy oletuksena, jos PlasmaEPG ei ole autostart kansiossa. Pystyt siirtämään sen ilman konetta, painamalla list, ja sitten selaat tapi kansioon ja siirrät PlasmaEGP:n autostartiin.

    Asiasta toiseen. Onko muille tullut ongelmia kanavien lisääntyessä? Itselläni päivittyy guide huonosti. Lisäsin syvähaun aikaa ja lisäsin boksin aukio-olo aikaa, mutta silti viikoksi eteenpäin ei tietoja tule. Muilla samantapaisia ongelmia?
     
  9. tomppa82

    tomppa82 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.10.2003
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jee EPG toimii!!!
     
  10. havema-1

    havema-1 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.12.2003
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    > päivittyy guide huonosti. Lisäsin syvähaun aikaa ja lisäsin boksin aukio-olo aikaa, mutta silti viikoksi eteenpäin ei tietoja tule

    MP:ssä Plasma on viime aikoina päivittänyt vain ~3vrk eteenpäin (pika/syvähaku). En tiedä onko tällä mitään merkitystä mutta usein kun Plasma tallentaa lopuksi tiedot, niin tallennus loppuu heti ~65%-merkin kohdalla -- tosin viimeksi se meni 100% saakka.

    Aluksi luulin että EPG:n lyhyys liittyi lähetyspään ongelmiin. Toisaalta juuri samoihin aikoihin päivitin (vahingossa: vannon, että valitsin peruuta-nappulan antenniteitse tulleeseen päivitys-dialogiin!) FW 2.95:een, missä noita EPG-ongelmia on kai ollut?

    Kokeilin ottaa kaikki TAP:it pois, mutta MP:n oma EPG ei ollut sen pitempi. (BTW, vaikka Plasma on Autostartissa niin Toppyn oman EPG:kin saa esiin kun menee menuihin ja painaa siellä ollessaan tai heti sieltä pois tullessaan EPG-nappulaa).

    En ole vielä jaksanut kokeilla FW 2.83:a -- kuuleman mukaan se voisi olla parempi.

    Muuten FW 2.95 on ollut OK.
     
  11. MPX

    MPX Guest Guest

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Plasma EPG v.1.31 asennettu. Aina kun guiden avaa kovalevy käynnistyy. Saako tuon ominaisuuden jotenkin pois?
     
  12. Filmy

    Filmy Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2005
    Viestejä:
    144
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omassa Toppyssa(5100t) on myös FW 2.95, eikä siinä nyt mitään moittimisen sijaa ole. Lisäsin nyt ensi yöksi kanavakohtaisen haun kestämään 180s eli luulisi olevan tarpeeksi. Jos ei auta, niin sitten varmaan täytyy vähentää kanavien määrää guidesta. Nyt kanavia on 33. Raportoin sitten, kun näen mitä on tapahtunut.
     
  13. Shred

    Shred Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2003
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni oli sama ongelma hyvin pitkään, mutta se korjaantui "itsekseen".
    Muistaakseni tein muutamalle ohjelmalle viikkoajastuksen ja sen jälkeen homma alkoi toimi kuten pitääkin.
    En kuitenkaan ole ehtinyt/jaksanut varmistaa viikkoajastuksen vaikutusta Plasman toimintaan, joten kerro jos temppu toimii sinulla.
     
  14. janilxx

    janilxx Guest Guest


    Siellä oli joitain avaamiseen liittyviä asetuksia (esim. jotain tyyliin "muista viimeisin käyttötila, 3 tai 6 kanavaa") ja jos niissä on asetuksena joku "säästä" tms., luetaan tila aina käynnistyksen yhteydessä levyltä.

    Oliskohan ollut näin :rolleyes: Tais olla. Ja näitä asetuksia säätämällä (esim valitsemalla käyttöön aina avauksessa 6 kanavan näkymän tms.) sai levyn käynnistyksen pois päältä.

    Jos en osunut oikeaan, enemmän apuja löytyy Plasma EPG:n "viralliselta" foorumilta

    ---
    www.tapworld.net
     
  15. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama "ongelma" täälläkin ollut. Vaikka ei se nyt ehkä niin iso juttu ole. Mutta pitää kokeilla tota kikkaa jos sais kovon pysyy vaan hiljasena:)
     
  16. Aviator

    Aviator Guest Guest

    Liittynyt:
    14.10.2004
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hommasin kaapelitopparin noin kuukausi sitten ja hyvin on toiminut. Ainoa ongelma on kanavatietojen haku.

    Mikä voi olla vialla kun se ei löydä CANAL+ tietoja kuin muutaman ohjelman eteenpäin? Tämä vaihtelee päivittäin, mutta yli 10 ohjelmatietoa en ole saanut ikinä näkymään vaikka ajaisi syvähakua koko ajan. Lisäksi sellainen ongelma että tarkempi kuvaus löytyy vain meneillään olevasta ja seuraavasta ohjelmasta, mutta seuraavista löytyy ainoastaan ohjelman nimi.

    Sama vika myös ilman TAPia perus EPG:llä.

    Huom: Ylen, MTV3 ja nelosen ohjelmatiedot löytyy koko viikolle.

    Vaikka syvähakuaikoja laittaa 180 sekuntia ei CANALin ohjelmatietoihin tule lisäyksiä.

    Voiko vika olla käyttämässäni FW 2.95:ssa?

    Ei viittis koittaa vanhemmalla, kun muita ongelmia ei ole tullut vastaan. Eikö tuo myös ole aika työläs päivittää jos kaikki TAPit pitää asentaa uusiksi?
     
  17. Filmy

    Filmy Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2005
    Viestejä:
    144
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitään muutosta ei tapahtunut. Pitää jatkaa ongelman etsimistä.
     
  18. Classix

    Classix Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2005
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tapeja tarvitse uusiksi asentaa, vaikka firmwarea päivittäisikin (toki joissain harvoissa tapauksissa voi olla etä joku Tap ei tue jotakin firmistä).
     
  19. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ongelma ei oo tosiaan pelkästää CANAL+:lla. Tota ihan samaa oli (ja on vieläkin) Discoveryllä,Disneyllä,Showtimellä ja monella muulla maksullisella kanavalla. Kolmella jälkimmäisellä näkyi just yleensä vaan kaks seuraavaa ohjelmaa. Discoveryllä näky ehkä päivän ohjelmat ja sit oli pelkkiä aikoja,kuvaukset vain meneillään olevasta ohjelmasta. Otin sillon Welhoon yhteyttä ja kyselin syytä. Vastaus oli: "Welho lähettää lähetykset sellaisinaan eteenpäin eikä siis millään tavalla vaikuta ohjelmatietoihin. Jos kanava ei lähetä pitkän ajan epg:tä, emme pysty siihen valitettavasti mitenkään vaikuttamaan." Eli jos noita epg:n tietoja ei ole joillain kanavilla niin niitä ei vaan ole.

    Ite ratkaisin ongelman hakemalla ohjelmatiedot netistä. Sieltä saa kerralla ne noin kahdeksi viikoksi. Tietysti ne pitää hakea sitten muutaman viikon välein,mutta itse näen sen pahempana pahana kuin että alkaa ärsyttää kun ei tiedä mitä töllöstä tulee. Ainakin näin on menty reilu kuukauden ajan ja ollut tyytyväinen:)
     
  20. mamipa

    mamipa Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    869
    Saadut tykkäykset:
    54
    Ja varsinkin nyt kun netistä haku on tehty todella helpoksi, niin on pieni vaiva kytkeä usbi kaapeli kiinni ja ladata evts boxiin. Tai no pieni ja pieni, itsellä on 10 m kaapeli, jonka voi heittää suoraan pc:hen ilman, että konetta pitää erikseen raahata boxin viereen

    Ja Canalin ohjelmatiedot näkyvät joillakin kanavilla kuukaudeksi eteenpäin, ainakin satelliittipuolella