Talviolympialaiset 2018 (Pyeongchang, Etelä-Korea)

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana Plisukainen, 09.02.2018.

  1. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Melkonen ylläri tuossa on tulossa, jos voitto tulee, mutta hieno homma Saksalle.
     
  2. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Jumalauta, enää ei voi sanoa että Suomi olisi pudonnut talviurheilussa(kin) kuin se kuuluisa eno veneestä. Enohan ui ja kelluu mallikkaasti, Suomen urheilu on kautta linjan vajonnut Mariaanien hautaan...herää kymysys: Kannattaako noihin luusereihin enää panostaa sentinsenttiä...tyhjän saa pyytämättäkin. Puuhastelija ovat puuhastelijoita maailmantappiin...niin se vaan on!
     
  3. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Haha, seuraava jengi häpeäpaaluun. Ja Marjamäki varmaan tuumii että Suomi pelasi mahtavat kisat kun voitettiin Saksa 5-2.
     
  4. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Äitis puhui kun sinut sai!

    Ja jos joku aikuinen haluaa osallistua, niin perustan väitteeni lukuisiin ruotsalaiskollegoihini jotka onnittelevat aina kun Suomi pärjää.
     
  5. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Hieman tutkailin väliaikalähtökisojen aikoja ja poikkeuksetta tasa-ajoissa myöhemmin lähtenyt oli listalla jälkimmäisenä, eli väärässä todennäköisesti olin. Otos tosin vain kolme tasa-aika-paria siitä kisasta missä Iivo otti kultaa viime vuonna, joten en tätä nyt ihan taivaallisena totuutena toitota.

    Muilta osin vihjeet on alusta asti viitanneet siihen suuntaan, että Krista oli nopeampi. Mutta onhan tällaisten merkkien tulkinta jo melkoista kremlologian tyylistä toimintaa, mitä ei näin turhassa asiassa kannata harjoittaa alkuunkaan.

    Kun Ruotsi ja Kanada nyt kaatuivat Saksaan, niin väkisinkin pistää miettimään, että mikseivät konsultoineet kiekkodosentti, mestarivalmentaja Lauri Marjamäkeä ja nöyrästi pyytäneet neuvoja. Marjamäen joukkueellahan roikkuu Saksan selkänahka olalla. Myös Venäjä kaatunut tällä EHT-kaudella.

    Keväällä tulee kiekossa kultaa. Ja hiihdossa tässä lähipäivinä.
     
  6. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Kohta Iltapaskassa?: "Teemu Selänne teki spagaatin kiekkostudion pöydällä - katso kuva!"
     
  7. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Eihän tarvitse sanoa mitään, eihän? Viimeksi tuli sanottua, mutta ei kelvannut.

    Kaikki yhdessä: Meidän peli, suomalainen tapa pelata jääkiekkoa, pelitapaetu, kontrollikiekko, keskialueen trappi, viivelähtö, mestarivalmentaja ja kiekkodosentti Lauri Marjamäki.
    Sama uudestaan, ja uudestaan, ja uudestaan ...

    Kaikkien aikojen tilaisuus voittaa olympiakultaa tuli ja meni. Saksa menee menojaan ja studiossa nähdään unta tulevaisuudesta jonkun Laineen ym. varassa.
     
  8. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Kyllä tässä on pakko nousta kattomaan Saksan kultajuhlia sunnuntai-aamuna :D
     
  9. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Teemun spagaatille peukut, oli muuten video iltalehdistössä. :D

    Mutta mutta, arvottomin olympiakulta pelissä sitten Lillehammerin. Jotenkin ei jaksa inspata, eikä kaikkien aikojen mahdollisuudet napostele, kun joskus hopeaakin tullut. Hienoa toki Saksalle finaaliin pääsy.

    Marjamäki alkaa olemaan tapulteltu omalta osaltani, enkä enää välittäisi vääntää veistä haavassa, eli eiköhän hänen päävalmentajakautensa saldo ole nyt hitaimmillekin selvä. Toisaalta en pidä J. Jalosestakaan paljoa sen enempää. Jalosen Vancouver ongelmineen liian tuoreessa muistissa. Vancouver muuten olisi ollut se kaikkien aikojen olympiakulta. Pienessä kaukalossa NHL-hallissa (ei mikään 2000 katsojan lato).

    Viikonloppuna sitten jännätään Pärmäkoskea ja Niskasta. Toivotaan, että saisi mitalikahveille aihetta. :)
     
  10. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Vieläkö löytyy joku talviolympialaji jossa Suomi voittaisi Saksan? Jalkapallomenestys ei näköjään riitä vaan pitää vielä jääkiekkoonkin tulla pätemään. Sitten pesäpalloon, niinkö?
     
  11. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Kiva olla sentään edes jostain samaa mieltä. Sinä pidät Jukka Jalosesta vain vähän enemmän kuin Marjamäestä ja minä paljon enemmän. Jukka on jopa lempivalmentajani, jonka ajatukset siitä miten jääkiekkoa on järkevää pelata ovat hyvin lähellä omiani.

    On selvää, että Marjamäen kausi on ollut tuloksellisesti kehno ja pelillisestikin Suomen perinteistä tasoa heikompi. On ollut hirveä määrä tiukkoja pelejä, jotka lähes poikkeuksetta on lopulta hävitty, koska loppukiri ei ole tuottanut hedelmää. Ei ole kyse siitä, etteikö lopussa pyöritettäisi. Melkein aina pyöritetään, mutta se ei vain riitä. Liian usein lopulta on vain sellainen jäytävä tunne, että mikään mitä tehdään ei vain riitä.

    Nythän esim. Kanadaa vastaan Suomi oli 1. erässä selvästi parempi joukkue. Kanada puolestaan 2. erässä oli selvästi Suomea parempi. 3. erässä Suomi oli jälleen paljon Kanadaa parempi (Kanadan maalista huolimatta) ja Kanada tyytyi lähinnä roiskimaan pitkiä kiekkoja alueeltaan saadakseen hetken lepoa. Surkea esitys Suomelta? Ei todellakaan, mutta ei vaan taaskaan riittänyt. Kanadan voittokaan ei todellakaan ollut mikään vääryys, mutta mielestäni tuo oli ihan 50-50-peli sen suhteen kumpi onnistui sen yhden tekemään ja menemään jatkoon. Erityisen harmittavaa tätä on ajatella, kun tietää että sieltä tuli Saksa vastaan (tosin filosofisesti ajatellen, olisiko pakosti tullut jos Suomi olisi voittanut? Suomen pelihän päättyi aiemmin ja tieto siitä kantautui Saksa-Ruotsi-peliin. Oma näkökantani on, ettei todellakaan voida sanoa varmuudella, että tuossa vaihtoehtotodellisuudessa Saksa olisi pakosti voittanut.)

    Näissä kisoissa ei juurikaan ollut viivelähtöjä tai muita sellaisia elementtejä, joita viime kevään MM-kisoissa haukuttiin. Mielestäni ei silloin eikä nytkään kaaduttu mihinkään viivelähtöjen liiallisuuteen tai vähäisyyteen. Jos yksittäistä heikkoa kohtaa mietin, niin minua ihmetyttää se että Marjamäki jostain syystä haluaa joukkueensa roiskivan kiekkoa päätyyn. Se on totaalisesti kiekkokontrollin määritelmän vastaista toimintaa. Marjamäki peluutti viime vuonna kiekkokontrollia lähinnä puolustusalueella ja hyökkäysalueella meno meni silloinkin päätyroiskimisen kautta. Tänä vuonna kiekkontrolliin ei oikein edes tähdätty missään päässä kenttää. En ole pelitapafasisti vaan mielestäni ilmiselvästi myös ei-kiekkokontrollilla voi voittaa, mutta ikävä kyllä Marjamäen alaisuudessa se ei ole Leijonissa onnistunut.

    Silti, toivon Suomelle ja Marjamäelle mitalia kevään MM-kisoista. Paljon on saanut paskaa niskaan ja olisi ikävää, jos Suomen valmentajien mitaliputki katkeaisi hänen kohdallaan. Mutta jos ihan rehellinen olen, niin parempi tulos todennäköisesti saataisiin jos Jukka Jalonen hyppäisi suoraan Jokereista Leijonien penkin taakse. En kuitenkaan halua sitä. Nyt on Marjamäellä yksi tilaisuus vielä näyttää ja hän ansaitsee sen.

    Olympiafinaalista sen verran, että taidan lopulta kannattaa Venäjää. Heillä on ollut ihan kohtuuttomankin huonoa (=täysin olematonta) menestystä korkea-arvoisissa olympia- ja WC-turnauksissa, vaikka MM-jäillä mitaleja on tullut ämpärikaupalla. Olkoonkin että nyt on laimeahko olympiaturnaus, niin kyllä ne siitä nauttivat kovastikin. Saksa puolestaan voi hyppiä onnesta jo hopeastakin. Win-win ja kaikilla hyvä mieli.
     
  12. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Yleisenä huomiona PyeongChang on ollut jotenkin laimea paikka pitää olympialaiset. Mikään suorituspaikka ei herätä vau-reaktiota, aluksi tuuli aivan liikaa ja lunta on olemattoman vähän. Yleisöäkään ei juuri ole.

    Kauhulla jo odottaa Pekingin 2022 kisoja, millainen pannukakku niistä tulee.
     
    sokka tykkää tästä.
  13. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Mahtava kulta Niskaselle! Ehtii juomaan mitalikahveetkin ennen kuin pronssimitalisti edes maalissa! :D
     
    Professional tykkää tästä.
  14. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Onnea Iivolle, KULTAA TULI!!!
     
    Professional tykkää tästä.
  15. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    On se kova. Matkalla näytti irvistyksestä päätelleen että kohta meno hyytyy, mutta sitten maalissa ei vaikuttanut edes väsyneeltä. Varikkotaktiikkakin meni nappiin ja viimeisellä kiekalla oli todella hyvin alamäessä luistavat sukset. Edellinen viidenkympin kulta vuodelta 1960. Ja edelliset yksilölajien hiihtokullat 1998 ja siitä pitääkin mennä taas 60-luvulle ennen kuin löytyy se kolmas. Harvinaista herkkua siis sitten 60-luvun.
     
    Professional tykkää tästä.
  16. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Uskomattoman kova hiihto Iivolta! Ei voi muuta sanoa. Mitskua odottelin, mutta olihan toi ihan saatanan kova!
     
    Viimeksi muokattu: 24.02.2018
    Professional tykkää tästä.
  17. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Iivolla tuntuu olevan kevyissä alkulämmittelyissäkin sellainen ilme, että muiden hiihtäjien kohdalla se tulkittaisiin siten että "vetää happea koko naamallaan" :)

    Olen alkanut miettimään, että ehkä urheilussa ylivoimaisten voittajien uupumattomuus lopussa johtuu yksinkertaisesti siitä, että lopussa heidän ei tarvitse yhtään puristaa? Jos voi lopun vetää lenkkeilyvauhtia, niin proilla syke laskee nopeasti ja hengitys tasaantuu. (Edit: Tarkoitan siis, että esim 2 minuuttia ennen maaliin tuloa he ovat saattaneet olla totaalisen poikki. Kokonaisuudessaan he ovat todennäköisesti vetäneet hyvin lähellä maksimaalisen suorituksen, mutta ihan lopussa saavat sykkeen laskemaan sen verran, että maaliin tullessa se näyttää tulleen vaivattomasti.)

    Loistava hiihto Iivolta. Jos hiihtämällä hiihdetään, jokainen omin voiminsa eikä toisten perässä roikkuen ja heitä hyödyntäen, niin tällä hetkellä maailman kiistaton ykkönen pidemmillä matkoilla.

    Vitutti alussa kun Roikkuja-Poltoranin ei suostunut vetämään yhtään, vaan hyödynsi vain Iivoa. Siispä Iivon voiton ohella toivoin, ettei Roikkuja-Polto saisi mitalia. Lopulta kun Polto hyytyi totaalisesti ja norjalaisletka otti sen kiinni, niin aloin tuntea myötätuntoa Poltoa kohtaan. Tajusin että eihän se tietenkään olisi edes voinut vetää, koska veti ihan kykyjensä ylärajoilla jo siinä kun ylipäänsä roikkui Iivon perässä niinkin pitkään. Lopulta Polto katkesi totaalisesti ja tippui muistaakseni 15:nneksi.
     
    Viimeksi muokattu: 24.02.2018
  18. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    No niin, tämä mun piti postata jo kauan sitten mutta kun foorumi tökki niin pahasti etten mitään pystynyt postaamaan... kopsasin tekstin kuitenkin talteen niin tässä se tulee, ei menny kirjotustyö hukkaan:
    Tästäpä tuli mieleen että alunperin olympialaiset olivat amatöörien kisat joihin ammattilaisilla ei ollut mitään asiaa. Nykyään Norjan eikä Suomenkaan joukkueen koostumus taida kunnioittaa tuota alkuperäistä ideologiaa. Voi kuitenkin pohtia ollaanko Suomessa vähemmän ammattimaisia urheiluasioissa kuin monissa muissa maissa ja siksi hieman alakynnessä näissä kisoissa.

    Ei kuitenkaan olla likikään yhtä matalalla tasolla kuin monen muun maan edustajat, onhan sekin jotain. Silti jotkut ovat vetäneet herneen nenään kaikkien huonoimmin pärjänneiden urheilijoiden suorituksista ja taas pohditaan tiukennuksia sääntöihin, että minkä tasoisoista porukkaa kisoihin saa päästää mukaan (vrt Eddie the Eagle aikoinaan). Mielestäni urheilu- ja olympiahenki on tuosta pohdinnasta kaukana. Jokainen tehköön parhaansa, sen pitäisi riittää vaikka jäisi kisassa viimeiseksikin.

    Wikipediasta:
    Englanninkielisestä wikistä vielä täsmentävää tietoa:
    Ja kyllähän Suomelle näistäkin kisoista muutama mitali tuli. :)
     
  19. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Omalla tavalla jännä kisaformaatti ja tietenkin katsojille hyvin helppo seurata tuo yhteislähtökisa, mutta toisaalta ehkä itse enemmän pitäisin edelleen perinteisestä väliaikalähtöformaatista. Ehkä latupohjakin voisi olla vähän pidempi kuin nykyaikainen muutaman kilometrin lenkki. Siinä vain on jotain, kun jokainen tekee oman suorituksensa ja jännätään väliaikapaikoilla tilannetta.

    Niin, olisiko nyt Suomella politikoinnin paikka. :D Meitäkin vastaan aiemmin politikoitu mm. case Paavo Nurmen ammattilaisuus, Lasse Virenin tossukohu ym. Jos ammattilaiset siivottaisiin kisoista pois, niin ainakin Suomen naiset saisivat lätkäkultaa. :) Edelleen monessa lajissa (esim. ampumahiihto) on näitä urheilijoita, jotka todennäköisesti aika nimellisellä työvelvoitteella tekee julkiselle sektorille töitä ja saavat keskittyä harjoitteluun, esim. Saksan joukkueessa.

    Kyllä näissä kisoissa on osoittautunut, että ollaan jääty todella kauas Norjan ja Ruotsin taakse talviurheilussa. Kuten Kojonkoski sanoi, 30 vuotta jälkeen norjalaisista. Enkä usko, että tarkoitti pelkästään doping-ohjelmaa (josta toki Norjan osalta olisi kiva tietää totuus). Mielenkiintoista sekin, että kisojen puhtaista venäläisistä olympiaurheilijoista huolimatta lähes kaikki kisoissa kärynneet taas venäläisiä.
     
  20. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Yhteislähtö on toki katsojaystävällisempi ja kilpailijakin tietää paremmin mikä on tilanne. Mutta siinä on aina se riski, että jos Iivon kaltaisia vauhdin pitäjiä ei ole, niin se voi mennä siihen että 40km sunnuntaihiihdellään porukassa ja vasta viimeisien kilometrien aikana mennään kovaa. Siinä kun on se riski että vauhdin pitäjä uuvuttaa itsensä, varsinkin jos joutuu sitä yksin tekemään, ja takaa tullaan lopussa edelle. Se ei ole katsojillekaan mitenkään kiva.

    Niin ja jos Ruotsiin verrataan niin "normaalissa" yksilömaastohiihdossa Suomi voitti perinteisillä matkoilla kun mitaleja katsotaan. Jos sprintit ja muut pari-yhdistelmä-höpöhöpömatkat jätetään huomioimatta, niin Ruotsilla ei ole yhtään kultamitalia, vain yksi hopea naisten kympiltä. Jostain se on ilo revittävä.
     
    Viimeksi muokattu: 24.02.2018