Hunter Killer (2018)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 28.12.2019.

  1. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 384
    Saadut tykkäykset:
    226
    [​IMG]

    Vetistä toimintaa tarjoaa Donovan Marshin ohjaama Hunter Killer (2018), raskaan kaliiberin sukellusveneseikkailu, jossa Yhdysvallat ja Venäjä päätyvät yllättävällä tavalla vastakkain, oikeastaan samalle puolelle. Elokuva luottaa nimekkäisiin näyttelijöihin (Gerard Butler, Michael Nyqvist, Gary Oldman, Common) ja realistisiin kuvausoloihin. Ulkokuvauksia tehtiin Bulgariassa, joka sai esittää Kuolaa, ja sukellusveneen sisälavasteet tehtiin USA:n laivaston hyväksymien piirustusten mukaan.

    Elokuvan alussa kaksi sukellusvenettä — yhdysvaltalainen Tampa Bay ja venäläinen Konek — joutuu hyökkäyksen kohteeksi Pohjoisen jäämeren syvyyksissä. Tapausta lähetetään tutkimaan USS Arkansas, jota komentaa omintakeinen Joe Glass (Gerard Butler). Samaan aikaan SEAL-ryhmä lähetetään tarkkailemaan venäläistä laivastotukikohtaa.

    Käy ilmi, että taustalla on juonikas vallankaappaus: Venäjän presidentti syrjäytetään, ja amerikkalaiset joutuvat miettimään, kenen puolelle asettua ja kuinka estää tilannetta kärjistymästä sodaksi.

    Yhdysvaltoja johtaa naispresidentti. Jos elokuvassa on jotakin ansiokasta, niin huomiota kiinnitetään paitsi siihen mitä tapahtuu myös siihen, miltä se näyttää maailman silmissä.

    Elokuvan heikkoudet käyvät nopeasti ilmi: juoni on mutkikas, asetelmat kankeita ja henkilöt puisevia ja jopa epäkiinnostavia. Jännittävyys jää laimealle tasolle. Hunter Killer ei uiskentele parhaiden sukellusveneseikkailujen armadaan (esim. Punaisen lokakuun metsästys). Lavasteet ja ulkokuvauspaikat ovat realistisia mutta kameratyö (steadycam) paikoin liian yritteliästä. Vedenalaisissa kohtauksissa on hiukan digitaalisuuden tuntua.

    Ensi-ilta Yhdysvalloissa: 26.10.2018. — Elokuvaa ei ole saatu levittää Venäjällä eikä Ukrainassa.

    2/5

    Pohjoismainen blu-ray-julkaisu (BD-25) edustaa puhtainta pohjamutaa: ei lisämateriaalia (suomalaisille ei edes mainoksia), ei Dolby Atmosta. Kuvanlaatu on kohtalainen. Muutama näyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Myös UHD on julkaistu.