Blue Jasmine (2013) (Woody Allen / Alec Baldwin, Cate Blanchett)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 11.06.2013.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Woody Allenin (To Rome With Love, 2012, Midnight In Paris, 2011, Vicky Cristina Barcelona, 2008) ohjaama ja käsikirjoittama draamakomedia Blue Jasmine kertoo muodikkaan newyorkilaisen kotirouvan elämän kriisistä.

    Jasmine (Cate Blanchett, Benjamin Buttonin uskomaton elämä, 2008, Elisabet - Kultainen aikakausi, 2007) pintaliitää New Yorkin runsaudensarvessa - ei ole mitään, mitä rahalla ei saisi. Mutta todellisuus iskee myös hienohelman rypyttömiksi hoidetuille kasvoille. Onko täydellinen nainen ilman rahaa ja seurapiirikulisseja vain epätoivoinen kotirouva kaukana New Yorkista?

    Blanchettin lisäksi elokuvaa tähdittävät Alec Baldwin, Bobby Cannavale, Louis C.K., Andrew Dice Clay, Sally Hawkins, Peter Sarsgaard ja Michael Stuhlbarg.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa 30.08.2013
     
  2. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kuluvalla vuosituhannella Allen on ollut parhaassa vireessä ollessaan vakavimmillaan ja tässä yksi lisävahvistus sille. Tarinassa on juuri sopiva ripaus katkeruutta ja tragediaa yhdistettynä mustan huumorin pilkahduksiin. Allenin hyvän terän lisäksi esiin nousee Blanchettin erinomainen roolisuoritus, Oscar-ehdokkuus lienee selviö.

    :):):):)
     
  3. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    226
    Blue Jasminessa Woody Allen on siirtynyt jälleen vakavaan draamaan, jota hänellä ovat tällä vuosituhannella edustaneet Match Point (2005) ja Cassandra’s Dream (2007). Jälleen aiheena on rahan ja varsinkin rahan puutteen traaginen merkitys. Näennäisen tasa-arvon maa Yhdysvallat näyttäytyy armottomana sääty-yhteiskuntana.

    Kate Blanchett tekee vahvan roolityön leskenä, joka koettaa selviytyä aviomiehensä talousrikoksesta ja kuolemasta Xanaxin ja vodkan tuella. Tapahtumat sijoittuvat San Franciscoon ja New Yorkiin (takautumat) ja etenevät dialogin vetämänä; Allen rakentaa draamallista huipentumaa melkeinpä salakavalasti, ja valheet ja petokset paljastuvat juuri kun toiveet ovat suurimmillaan.
    Tässä elokuvassa ei ketään tapeta katsojien silmien edessä, mutta Jasminen syöksykierteen syy paljastuu lopussa: hän itse antoi mustasukkaisuuden puuskassa miehensä ilmi. Hän joutuu jälleen pohjalle: puhumaan itsekseen puistonpenkillä.
    Tästä ei draama enää paljon parane. Todentuntuinen juoni, loistavat näyttelijäsuoritukset ja onnistunut kuvaus (laajakangas) pitävät otteessaan.

    4½/5
     
    Viimeksi muokattu: 10.07.2016
  4. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Minäkin tykkäsin kovasti. Kyllähän sen kaikki tietävät, että Allen osaa käsikirjoittaa ja ohjata elokuvia. Kun nyt vielä aihe ja naispääosassa oleva Blanchett osuvat vielä nappiin, niin ei tästä paljon parannettavaa ole. Blue Jasmine nousee korkealle näiden vakavampien Allen-leffojen joukossa. 4½/5.