After Earth (2013) (M. Night Shyamalan / Will Smith, Jaden Smith, Isabelle Fuhrman)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 17.12.2012.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Pakkolaskun seurauksena teini-ikäinen Kitai Raige (Jaden Smith) ja hänen isänsä Cypher (Will Smith) jäävät eristyksiin Maahan, olosuhteisiin tuhansia vuosia sen jälkeen kun maailmaa ravisuttaneet tapahtumat pakottivat koko ihmiskunnan pakenemaan Maasta. Cypher on vakavasti loukkaantunut ja Kitai joutuu aloittamaan vaarallisen matkan saadakseen hälytettyä apua. Matkallaan hän joutuu kohtaamaan tutkimattomia maa-alueita, evoluution muokkaamia eläimiä, jotka nyt hallitsevat elämää Maassa - sekä avaruusolennon, joka pakeni pakkolaskun yhteydessä. Isän ja pojan on opittava työskentelemään yhdessä ja luottamaan toisiinsa mikäli he haluavat palata kotiin.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria: selattava | klikattava


    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 07.06.2013)
     
  2. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Ihan ok traileri ja vaikka muutama huti on tullutkin, niin syystä tai toisesta uskoa riittää edelleen siihen, että M.Night Shyamalan onnistuu vielä. Tosin samaa on odoteltu Renny Harlinin taholta jo varmaan 20 vuotta. Jälkimmäisen osalta luotto tosin perustuu suomalaisuuteen, kun taas Shyamalanin osalta se perustuu kompetenssiin, jota on aiemmin uralla osattu hyödyntää.
     
  3. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Ilmeisesti Shyamalaniinin nimi pidetään nykyään mielummin poissa trailereista, kun vasta luettuani arvion tänään lehdestä huomasin tämän olevan kyseisen kaverin tekosia. Ja aika lailla totaalinen teilaus elokuvalle ainakin siinä arviossa.
     
  4. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä elokuva taisi kyllä muutenkin olla enemmän Smithiä kuin Shyamalania. Toki en CleverIndeedmäistä vainua arvioida leffoja trailerin perusteella omaa, mutta sellainen kutina siitä jäi.

    Shyamalan on kyllä varsin ihmeellinen ohjaaja, uran alkupäässä kaksi lähes universaalisti tykättyä mestariteosta, sitten muutama mielipiteitä jakava teos (Village on kyllä jopa ehkä suosikkini ohjaajalta) ja uran loppupuolella sitten kautta linjan haukuttuja kalkkunaleffoja. Varsin tasainen laskusuhdanne, luulisi yleensä ohjaajan kehittyvän vuosien varrella.
     
  5. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Joo olihan tämä melkosta kuraa. Tosin näyttelijät, eipä tässä paljoa muita ole kuin Will Smith ja hänen poikansa, tekevät ihan kohtuullista jäkeä. Aika paljon cgi:tä, mikä myös liiaksi näyttikin cgi:ltä. Eipä tätä oikein voi suositella kuin Shamalayaa inhoaville masokisteille.
     
  6. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kävi muuten mielessä. :D Mutta esim. tuo ekan lauseen tosiasia olisi jo aivan liikaa. Toisaalta saatan saada jotain aivan sairasta tyydytystä niistä käsittämättömän tekotaiteellisista kuvakulmista, en mene vannomaan.

    On kyllä jokseenkin uskomatonta, miten tälle hepulle annetaan vieläkin mahdollisuuksia miljoonaluokan leffoihin. Yksi hitti tuli ja sekin lähinnä sillä yhdellä twistillä sekä kenties suuren yleisön tietämättömyydellä Willisin näyttelyn suhteen. Vieläkin oksettaa silloiset kirjoittelut seuraavasta Hitchcockista. Ei helvetti jotain rajaa, ihmettelin asiaa jo silloin.
     
    Viimeksi muokattu: 15.06.2013
  7. Fitzgerald

    Fitzgerald Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2004
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun tarkastellaan Shyamalanin ohjaamien leffojen tuloksia lippuluukulla, niin suurin osa niistä kalkkunoistakin näyttäisi tuoneen budjettinsa ainakin 2-3 kertaisesti takaisin maailmanlaajuisessa jakelussa. Niin kauan kun viivan alle jää plussaa, Hollywood pystyy elämään vähän huonompienkin kritiikkien kanssa. Jos taas alkaa tulemaan useita tappiota putkeen, eivät edes hyvät kritiikit pelasta tilannetta, paitsi jos tulee Oscareita.
     
  8. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aivan. Tässähän on kyseessä eräänlainen elokuvamaailman pyramidihuijaus. Ja kansahan maksaa... :hitme:
     
  9. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    tarina oli sellainen teinin kasvutarina jossa kunnollista draamaa ei ollut, vain ainostaan pientä vastoinkäyntiä/peloittelua, joka ei draamaksi pääse.

    sci-fiä tarina ei oikeasti ole, koska "tulevaisuuselementti" ei millään tavoin ole tarpeellinen tarinassa.

    hohhoijaa...
     
  10. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 542
    Saadut tykkäykset:
    303
    Olihan tämä mainettaan parempi tekele. Will Smith (roolin vaatimaa jäykkyyttä) ja Jaden Smith näyttelivät ihan hyvin. M. Night Shyamalan ohjaus oli toimivaa ja kuvaus oli "kaunista"(hienoja maisemia). Kyllähän tämä hakkaa herran viimeksi tulleet kolme elokuvaa Lady in the Water, The Happening ja The Last Airbender:OI.
    Taustatarinalla ilmeisesti pedattiin jatko-osia. Ei niin hyvä tulos lippuluukuilla kuoppasi nämä suunnitelmat (Budjetti $130 miljoonaa/Tuotto $244 miljoonaa).
    Elokuvan juonessa ja vuorosanoissa oli ilmeisesti skientologia "propaganda", tämä ei itseäni haitannut.

    Blu-ray julkaisu on kuvalta/ääneltä referenssi tasoa.

    After Earth 2,5/5
     
    Viimeksi muokattu: 27.04.2014
  11. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Hevi on paskimmillaankin parasta ja scifi parhaimmillaankin aika paskaa. Mitä sitten voi sanoa leffasta, joka on vielä paskaa scifiä?

    En tiennyt elokuvaa valitessani, että kyseessä on M. Night Shyamalanin uusin. Jos olisin tiennyt, en varmaan olisi katsonut. Aloin siis katsomaan elokuvaa kohtuullisen ennakkoluulottomasti, mutta noin 10 minuutin jälkeen alkoi puuduttaa. Leffan epäloogisuudet ja hahmojen klisemäisyys löivät niin pahasti päälle, ettei kauniista kuvasta ja mahtavasta äänimaisemasta enää saanut kiksejä. Tarina oli typerä, se oli epälooginen. Hahmot olivat huonoja ja näytteiljät eivät ihan vakuuttaneet. Will Smithin poika on ilmeisesti nyt isänsä mukana nousemassa suureksi elokuvanäyttelijäksi. Ainakin häntä on nähty jo liian monessa elokuvassa.

    Blu-Ray oli referenssitasoa. Siitä pisteet ja ostokehoitus niille, jotka haluavat että kalliit laitteet suoltavat kaunista kuvaa ja ääntä demomateriaalin sisältöön puuttumatta.

    1/5
     
  12. Marauder

    Marauder Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2012
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    1
    After Earth on kyl aika oukki doukki leffa. Ilmeisesti Will Smithillä on scifi läheölä sydäntä (I Asimow, I am the legend , ok men in black wich sucks) Anyway ok scifiä tämä Maapallon jälkeeeen on, turhan lyhyt vaan- tosin jaksaahan tämän kaltaista scifiä zekata...aliarvostettu leffa. M. Night Shyamalanin leffat ovat poikkeksellisen hienoja mestariteoksia.
     
    Viimeksi muokattu: 22.11.2014