CDON.com

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana claude, 09.12.2005.

  1. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 769
    Saadut tykkäykset:
    328
    Ei Green Fridayta tänä vuonna?

    EDIT: Google löysi: https://cdon.fi/green-friday/

    Ei ainakaan vielä mitään mainintaa CDONin sivuilla asiasta.
     
  2. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 550
    Saadut tykkäykset:
    1 237
    Koska sen sitten pitäisi olla? Tänään?
     
  3. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 769
    Saadut tykkäykset:
    328
    Yleensä alkanut about huhtikuun viimeisenä perjantaina.
     
  4. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 719
    Saadut tykkäykset:
    354
    Ei sitä kannata mainostaa, kun tällainen puskamarkkinointi toimii paremmin.
     
  5. GaretsTale

    GaretsTale Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.07.2019
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    8
    No nyt on käynissä, mutta valitettavasti ei mitään mainittavaa "pakko ostaa"-tarjousta.
     
  6. Komi35

    Komi35 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.04.2022
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joka green ja black friday saa jännittää, että onko tällä kertaa tarjouksia huononnettu. Nyt se sitten tapahtui. Enää ei saa 4K:ta 10 kpl 110 €, niin kuin on edellisinä vuosina saanut.
     
    Viimeksi muokattu: 08.05.2024
  7. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 550
    Saadut tykkäykset:
    1 237
    Aika haista paska Green Friday tarjoukset. Ehkä nuo Oppenheimer, The Creator, Abyss ja Aliens olisi voinut lähteä tuolla 4 kpl UHD 60€ + postit, mikä sekin on loukkaus kutsua tarjoukseksi, mutta minkäs teet.
    Pakko odottaa Black Fridaytä.
     
    Viimeksi muokattu: 17.05.2024 klo 09:52
  8. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 550
    Saadut tykkäykset:
    1 237
    45€ seitsemän kautta Star Trek Voyageria DVD:nä ja nämä olivat aikoja, jolloin tehtiin 26 jaksoa per kausi.
    Taisin maksaa 100€ kipale kausista, kun ilmestyivät vuonna nakki ja sota.
     
  9. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    952
    Saadut tykkäykset:
    200
    On tämän lafkan tarjoukset kyllä menneet surkeiksi. Näkyy ainakin meikäläisen tilausmäärissä.
    Tänä vuonna tasan yksi tilaus. Eikä ainakaan tästä Green Fridaystä tule lisää.
    Viime vuonna 5 tilausta. (joista yksi mitätöity paskan marketplace-toimittajan takia)
    2022 4 tilausta
    2021 11 tilausta
    2020 13 tilausta
    2019 22 tilausta
    2018 21 tilausta
    Tuohon päälle tuli vielä Discshopin tilaukset aikanaan.
    Mkäs vuosi se nyt olikaan kun Cdon osti niiden loppuvaraston ?
    Olisiko siinä kohtaa alkanut tuo tilausten alamäki kun kilpailu poistui
    ja hinnat nousi ?
     
    Burkitsville tykkää tästä.
  10. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 550
    Saadut tykkäykset:
    1 237
    Samalta näyttää oma:
    2024 1 tilaus
    2023 6 tilausta
    2022 8 tilausta
    2021 10 tilausta
    2020 16 tilausta
    2019 20 tilausta
    2018 17 tilausta
    2017 23 tilausta

    CDON+ jäsenyys näköjään päättyi 23.4. 2022 ja siinäkin näkee hyvityksessä laskua:
    2017 64€
    2018 63€
    2019 32€
    2020 37€
    2021 11€
    2022 7€

    Tähän päälle tosiaan Discshop ja Amazon UK, DE ja USA.
     
  11. WesleySnipes

    WesleySnipes Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.07.2020
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    25
    Tässähän kävi vielä se, että CDON pudotti ton plusjäsenyyden sitä hyvitysprosenttia kolmesta yhteen jossain vaiheessa. En tosiaan tarkalleen muista, että koska, mutta ainakin omat hyvitykset tippui tuon myötä aika lailla.
     
  12. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 607
    Saadut tykkäykset:
    223
    Vähän ristiriitaiset fiilikset CDONin suhteen: Toisaalta tuo pulju on todellakin aika lailla viimeisiä hankintapaikkoja "normaaleille tullipukukansan" pohjoismaisille BD-julkaisuille. Muut webbiputiikit ovat kaikki aavistuksen eksoottisempia. Itsekin kuulun siihen tavallisten kuluttajien joukkoon, kun en kerran juurikaan harrasta mitään erikoisempia julkaisuja. Kun vaikkapa jonkin maan Amazonistakin ostaa jotain, niin on oma hommansa selvitellä tekstityksiä sun muita juttuja.

    Hinnat ja tarjonta on tosiaan tainnut tuolla(kin) huonontua, mutta kun ei siis kauheasti ole vaihtoehtoja niin pysyn asiakkaana. Eilenkin tuli haettua postipisteeltä paketti jossa oli 4 leffaa. Kai ne optisten medioiden markkinat ovat aika lailla kuihtuneet. Realistina toisaalta toivonkin että hintataso pysyy CDONissa sellaisena että pisnes jotenkin heille kannattaa. Muuten on vaarana että lyövät hekin "lapun luukulle" ainakin tuon tuoteryhmän osalta. Jatkuva ulosheittohintaan kaupittelu kun lämmittänee BD-asiakasta kuin housuun pissiminen pakkasella.
     
  13. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 470
    Saadut tykkäykset:
    784
    CDONia on turha syyttää siitä, että ainakin meikäläiselle Blu-ray on ollut julkaisujen kannalta pettymys. En hypännyt junaan ensimmäisten joukossa, vaan vasta 2011 formaattisodan ollessa jo kaukana takanapäin. Vielä tuohon aikaan tarjonta tökki. Leffoja kyllä julkaistiin ihan hyvää tahtia, mutta ei erityisesti meikäläisen lempparijuttuja. Esim. Spielbergin tuotannosta oli julkaistu aika vähän ja sitä sitä sai odottaa muutaman vuoden ennenkuin Spielbergiä alkoi tulla enemmän ulos joskus kymmenen vuotta sitten. Uskoin formaatin ottavan tuulta siipien alle, mutta en tajunnut miten suuri ongelma streemaus on fyysiselle medialle. Sittemmin tajusin eläväni streemaajien planeetalla ja paljon muutakin "vikaa" maailmassa on ilmennyt viimeisen n. 8 vuoden aikana.

    Oma leffamaku kattaa tuotantoa "tavallisten kuluttajien" jutuista härömpiin juttuihin. Härömmät jutut ovat aina olleet vaikeampi alue ja Brexit teki siitä vielä vaikeampaa kun esim. Arrow-julkaisut ovat IOSS-ongelmien riivaamia. Butiikkijulkaisujen ongelma on se, että voin kyllä maksaa yli 30 euroa leffasta jonka todella haluan, mutta tuollaisia rahoja en kyllä pistä kiinni leffoihin, joita en ole ennen nähnyt. Riski on liian suuri.

    Olen totutellut viime vuosina siihen karmeaan ajatukseen, etten tule koskaan näkemään Michael Haneken "Piano Teacher" elokuvaa tai Pang Brothersin "The Eye" trilogiaa HD-laadulla. Elämykset jäivät SD-tasoon, koska tämä maailma ei näe taloudellisesti mitään järkeä sallia minulle HD-elämys noista. Tämä on murskannut minut henkisesti ja olen joutunut rakentamaan sieluni uudelleen sirpaleista, jotta itsetuhoiset ajatukset pysyisivät loitolla. Olin menneisyydessä tulevaisuuteen erittäin positiivisesti ja optimistisesti suhtautuva henkilö. Tulevaisuus on tullessaan kuitenkin "pettänyt" minut pahasti niin monta kertaa, että katseeni on kääntynyt menneisyyteen. Minulla on menneisyys voimavarana, aika jolloin oli vielä perusteltua uskoa parempaa huomiseen, koska sitä oli liian naivi ja ennustuskyvytön tajuamaan tulevaisuuden tuovan pandemioita, sotia, Brexitin, streemausta jne.
     
  14. swedgin

    swedgin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.09.2016
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän ihmettelen CDON:n tarjouksista valittamista. Ei nyt mitään päräyttäviä tarjouksia ollut tälläkään kertaa, mutta mistä muualta saat tällä hetkellä 4K-elokuvia 15 eurolla kappale (4kpl/60e kamppis)? Jos pitää jonkun firman hintatasoa kalliina, niin kannattaisi ehkä mieluummin verrata samojen tuotteiden nykyiseen hintatasoon muissa liikkeissä kuin samankaltaisten tuotteiden hintoihin menneisyydessä. Kaikki muukin on kallistunut, joten enpä sanoisi, että kilpailun puute on pahemmin hintoihin vaikuttanut. CDONin hintataso varsinkin tarjouksien aikaan kestää kyllä aika hyvin vertailua myös ihan kansainvälisellä tasolla. Toimitusajatkin ovat ihan kohtuullisia ja paketointi on ehkä vuosien saatossa aavistuksen jopa parantunut, vaikka ei läheskään parhaimmasta päästä ole edelleenkään.

    Mutta eipä sillä, harmi juttu, että kilpailua ei tämän enempää ole. Varsinkin Discshopin lopettaminen oli harmi. Itselläni elokuvaharrastus oli muutaman vuoden vähän tauolla ja tuli vähän puun takaa, että takavuosien yksi suosikkiliike oli lopettanut, kun taas palasin harrastuksen pariin. Kieltämättä oli hyvä, että vaihtoehtona oli erityisesti elokuviin erikoistunut liike, mutta toisaalta samoihin aikoihinkin CDONin valikoima oli myös hyvä. Jäsenedut olivat myös mukava lisä, vaikka en nyt tiedä, minkä verran varsinkaan rahallista arvoa itse kyseisillä eduilla saavutin. Enemmän ehkä tunnejuttu, että kanta-asiakkaana sai pieniä alennuksia. Totta kai tämäkin oli parempi kuin ei mitään. Toisaalta osin on varmasti aika myös kullannut muistoja. Discshopista jopa enemmän tuli rikkinäisiä koteloita ja paketointi oli aika heikkoa. Useamman kerran kävi myös niin, että tilattu elokuva jäi johonkin ikuiseen limboon, kunnes sitten vuoden päästä tuli ilmoitus, että tuotetta ei voida toimittaa.

    Discshopin asiakaspalvelusta ei mitään kovin henkilökohtaisia muistikuvia ole. Tässä suhteessa ei ole kyllä CDONilla paljon kehumista. Puuttuu esim. täysin puhelinpalvelu ja nykyajan verkkokaupoille ominainen chatti. Juuri tänään sain vastauksen joskus vajaa viikko sitten lähettämääni tiedusteluun, jossa kerrottiin sujuvalla google translatella, että "valitettavasti en näe, tuleeko uusia teräsvihkoja tai milloin niitä ilmestyy" :D Kyseistä "teräsvihkoa" oli kyllä tullut varastoon juuri viikonlopun aikana, joten ei sitten viitsitty edes tarkistaa sen hetkistä varastotilannetta ennen vakiovastauksen copy-pastettamista. Noh, nykypäivänä toki ei verkkokaupan asiakaspalvelulta pitäisi yhtään mitään muuta odottaakaan. Melkein voin itseäni syyttää, kun lähdin turhaan edes viestittelemään.

    Joka tapauksessa pitää kuitenkin nostaa hattua, että vielä löytyy pohjoismainen liike, joka edistää fyysisen median selviämistä, vaikka eihän tämä tietysti heille mitään hyväntekeväisyyttä ole, vaan tuotetta kaupataan niin kauan, kun se on kannattavaa. Ei mikään paras verkkokauppa kaikilta osin, mutta hirveän paljon parempi kuin ei mitään. Onhan noita pienempiä kilpailijoitakin olemassa, jos välttämättä haluaa taistella CDONia vastaan. Valikoimassa eikä kyllä hinnoissakaan tosin yksikään ei CDONille pärjää.

    Tämmöinen (enimmäkseen) CDONin puolustuspuheenvuoro :)
     
  15. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 719
    Saadut tykkäykset:
    383
    No ei se hinta niinkään, mutta kun näissä 4kpl/60€ kampanjoissa on aina ne samat rainat joista katsomisen arvoiset on ostettu jo. Sitten joku 10kpl/110€ on sellaisesta valikoimasta josta ei löydy kymmentä tilaamisen arvoista mitenkään vaikka riman laskisi maahan asti. Ja seuraavassa kamppiksessa taas ne samat nimikkeet.