Lucky Number Slevin (2006, Paul McGuigan / Josh Hartnett, Bruce Willis, Lucy Liu, Morgan Freeman)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 30.03.2006.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    "Mukava" ja "näppärä" ovat sopivia termejä kuvaamaan Lucky Number Sleveniä, sillä kyseessä on pienet puitteet omaava elokuva. Vaikka kohtausympäristöjä on useampia, tuntuu elokuva lähes teatteriesitykseltä. Tähän kaavaan sopii myös se, että henkilöhahmoja on sinänsä vähän. Elokuvan yllätykset ja äkkikäännökset olivat odotettavissa, joskin ne tapahtuivat tarpeeksi nopealla tahdilla ollakseen toimivia.

    Josh Hartnett on roolissaan sopiva "tavallinen kaduntallaaja", mikä sopii elokuvan asetelmaan. Lucy Liu hurmaa herttaisuudellaan. Vaikken ymmärrä,
    miten Liun hahmo voi yhtäkkiä vain hyväksyä totuuden Hartnetinn hahmosta
    , niin nämä kaksi toivat syvyyttä elokuvaan. Sen sijaan elokuvan suuret nimet (Kingsley, Freeman, Willis) jäivät kovin yksiulotteiseksi. Toki voidaan sanoa, että ilman heidän tähtiluokan karismaansa elokuva olisi tuntunut muovisemmalta. Siitä ei kuitenkaan pääse mihinkään, että Lucky Number Slevin etenee niin nopeasti, että se tuntuu enemmän TV-sarjan jaksolta kuin elokuvalta. Kun kyseessä ei ole TV-sarja tuttuine hahmoineen, niin katsojana useassa kohdassa harmistuin, kun hahmojen motiivien ja tekojen psykologiaa ei oltu tarpeeksi alustettu.

    Lucky Number Slevin toimii toki sellaisenaan, mutta pakostakin suhtaudun siihen kuin TV-sarjan jaksoon, jossa on vielä vähemmän tuttuja hahmoja: viihdyn mutten fanita. Vaikka elokuva jätti positiivisen fiiliksen, niin syvyydessä olisi ollut parantamisen varaa -- viittaan eniten kolmen suuren näyttelijän hahmoihin.

    3/5 :naminami::naminami::naminami:
     
  2. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    No jaa.. hmm... enpä nyt oikeen tiiä.. Ei mitenkään erityisemmin kolahtanut, vaikka liuta tähtiluokan näyttelijöitä ruudulla vilisikin. Nerokaakkasta "käänteestä" huolimatta, jätti todella vaisun ja onton olon. Jonkun ajan kuluttua saattanen suoda uusintavisioinnin.

    **½ / *****
     
  3. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 573
    Saadut tykkäykset:
    297
    En muista onko tämä jostain syystä jäänyt katsomatta aiemmin, mutta ei liikaa ollut mieleen jäänyt.
    Vähän sellaista brittimeinikiä Guy Ritchien tyyliin tosiaan tarjosi ja käsikirjoitus oli nykyisen mittapuun mukaan vähintäänkin kohtuullisen jouhevaa ja nokkelaa tavaraa.
    Kaikki toimi mukavasti ja olisi melkein voinut kuvitella tämän jälkeen Hartnettille vähän isompaakin uraa, mutta aika vaisuksi jäänyt.
    Ohjaus toimii hyvin ja Lucy Liu on varmaankin ihanimmillaan. Bruce Willisilläkin vielä pää toimii ja on oma ilmeetön taattu itsensä palkkatappajana. Mukana myös tuttuja naamoja Freemanista ja Kingsleystä lähtien.

    Eli ei moitteita ja ihan ok.
    Katsottu Viaplayltä.
    https://www.justwatch.com/fi/elokuva/lucky-number-slevin